Facebook Pixel ΑΕΚ - Λιβάι Γκαρσία: Γι’ αυτό τον "άρπαξε" απ’ τον Ολυμπιακό
| 2020-09-11 13:25:00

"Πρόεδρε, είναι παικταράς!" - Γι’ αυτό τον "έκλεψε" απ’ τον Ολυμπιακό - Θα "ρίξει" το ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πρόεδρε, είναι παικταράς!" - Γι’ αυτό τον "έκλεψε" απ’ τον Ολυμπιακό - Θα "ρίξει" το ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ - Λιβάι Γκαρσία: Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν το λες και ποδοσφαιρομάνα. Φημίζεται για τους μεγάλους αθλητές του στίβου και δη σπρίντερ (βλέπε Άτο Μπόλτον και σία), τους οποίους θαυμάζαμε κάθε τέσσερα χρόνια μέσα από τη μικρή οθόνη, παρακολουθώντας Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Χάρη στον Λιβαι Γκαρσία όμως, το όνομα του οποίου παίζει τις τελευταίες ημέρες στο "κιτρινόμαυρο" και "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ, παρατηρούμε ότι η νησιωτική χώρα της νότιας Καραϊβικής Θάλασσας, που βρίσκεται 13 ναυτικά μίλια από τις βορειοανατολικές ακτές της Βενεζουέλας, έχει αρχίσει να γεννά και άλλους αξιοπρόσεκτους ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους, εκτός από τον Ντουάιτ Γιορκ που έκανε μεγάλη καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν και το γλυκοκοίταζε ο Ολυμπιακός, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός φέρεται να είναι μία ανάσα από την ΑΕΚ, η οποία έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με το ρεπορτάζ να υποστηρίζει ότι κατέθεσε πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την αγορά του 60% των δικαιωμάτων του.

Και αν το νούμερο σας φαίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας του Δικέφαλου αετού, να σας πληροφορήσουμε ότι αυτό συμβαίνει διότι ο Ίλια Ίβιτς έπεισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πως γι' αυτήν την υπόθεση αξίζει να γίνει η υπέρβαση.

Εξάλλου, ο τεχνικός διευθυντής των "κιτρινόμαυρων" με τα "χρυσά" deals των Μπάρκα στη Σέλτικ και Οικονόμου στην Κοπεγχάγη κέρδισε επιπλέον πόντους εμπιστοσύνης...

Οι πληροφορίες που μεταφέρονται από το ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι στον ποδοσφαιριστή προσφέρεται 5ετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 350.000 ευρώ και σημαντικά μπόνους επίτευξης στόχων.

Αξίζει αυτά τα χρήματα; Στο Ισραήλ, πάντως, λένε τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν...

"Είναι παίκτης ποιοτικός που έκανε τη διαφορά στην ομάδα του και το πρωτάθλημα. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι ιδιαίτερα καλός με την μπάλα στα πόδια. Διαθέτει ταχύτητα και έχει αποτελεσματικότητα στο ένας εναντίον ενός", αναφέρει πηγή του sportdog από τη Μέση Ανατολή.

Τα λόγια του ισραηλινού συνδέσμου μας επιβεβαιώνονται από το πλούσιο οπτικοακουστικό δείγμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για τον παίκτη. 

Πάρτε μια γεύση...

Αυτά δείχνουν ότι ο Λιβάι Γκαρσία είναι ένας φαντεζί παίκτης. Είναι θεαματικός με καλή κοφτή ντρίπλα. Κάνει άνω κάτω τις άμυνες. Αδειάζει προσωπικούς αντιπάλους, έχει ιδιαίτερα ευφάνταστες εμπνεύσεις και εκτελέσεις με το αριστερό, το οποίο είναι και το καλό του πόδι.

Οι οπαδοί θα ξετρελαθούν με τις επελάσεις του και τον ιδιαίτερα δυναμικό δρασκελισμό του χάρη στον οποίο αποκτά μεγάλο αβαντάζ ξεπερνώντας στο σπριντ τους αντίπαλους αμυντικούς. Είναι και σκόρερ. Τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε 33 φορές, σκόραρε 6 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

Βέβαια, άλλο το πρωτάθλημα του Ισραήλ και άλλο το ελληνικό. Άλλο Μπεϊτάρ και άλλο AΕΚ, όπου θα κληθεί να δείξει τα διαπιστευτήριά του και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Πάντως, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο οι μετοχές του παρουσιάζουν αξιοπρόσεκτη άνοδο. Από το 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν η μεταγραφική του αξία τον Δεκέμβριο του 2019 σήμερα είναι στο 1,8.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags