Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η συνέντευξη που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog για τον τελικό του Κυπέλλου!
| 2020-09-12 12:25:00

"Μπουνιές" ΑΕΚτζή-Ολυμπιακού: "Λάθος τα ρόστερ! Στον αέρα ο τελικός - Τι σας νοιάζει ο διαιτητής;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μπουνιές" ΑΕΚτζή-Ολυμπιακού: "Λάθος τα ρόστερ! Στον αέρα ο τελικός - Τι σας νοιάζει ο διαιτητής;"

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιστούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο ανέλυσαν ο Τάκης Νικολούδης και ο Πέτρος Ξανθόπουλος. 

Οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων, οι οποίοι ήταν συμπαίκτες στον πειραϊκό σύλλογο την τριετία 1979-82 μίλησαν στο sportdog για το παιχνίδι. Αμφότεροι παραδέχτηκαν ότι είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών με το απρόβλεπτο στοιχείο να κυριαρχεί σε αυτήν τη συνάντηση λόγω των όσων έχουν προηγηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με τα περσινά ρόστερ;

Τ.Ν. "Ίσως κάποιος ευνοηθεί και ίσως κάποιος αδικηθεί. Γιατί ήδη έχουν φύγει κάποιοι παίκτες με μεταγραφή. Τώρα νομίζω ότι καμία ομάδα από τις δύο δεν θα σταθεί σε αυτό το κομμάτι. Είναι τελικός Κυπέλλου και με το υπάρχον υλικό θα πορευθούν αμφότερες".

Π.Ξ. "Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει το παιχνίδι με τα νέα ρόστερ. Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Είναι ένα ματς... περσινό. Οι ομάδες πάνε σε αυτό το ματς με πολύ σοβαρές απώλειες. Αν η μία ομάδα έχει δώσει τους μισούς παίκτες τότε θα είναι άνισος ο αγώνας. Προφανώς λοιπόν αυτός ο αγώνας τώρα δεν είναι επί ίσοις όροις".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΑΕΚ θα παίξει με τους Τσιντώτα, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλο, Λιβάγια, Βέρντε, Ολιβέιρα στην αρχική 11άδα, ενώ ο Ολυμπιακός με Τζολάκη, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδη, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί; Πώς σας φαίνονται τα δύο σχήματα;

Τ.Ν. "Η ΑΕΚ έχει την ίδια δυναμική. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η σύνθεση της 11άδας δεν έχει αλλάξει από πέρσι".

Π.Ξ. "Θεωρώ πως αν υπήρχε ο Γκιλιέρμε ο Μαρτίνς θα πήγαινε σε διάταξη 4-3-3 και όχι 4-2-3-1. Δεν έχει τρίτο χαφ με αποτέλεσμα να βάζει τον Φορτούνη στον άξονα, ο οποίος δεν μπορεί να παίξει έξω αριστερά. Δεν νομίζω ότι είχε άλλες επιλογές ο Πορτογάλος, αφού έχουν φύγει δύο βασικά συστατικά της ομάδας όπως οι δύο μπακ Ομάρ-Τσιμίκας. Κάνει κάποιες αλχημείες".

Ποιοι παίκτες πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές της αναμέτρησης;

Τ.Ν. "Η δυναμική μιας ομάδας εξαρτάται απ' όλους τους παίκτες. Κάποιος που θα είναι σε καλύτερη μέσα μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστής. Εξάλλου όλες οι ομάδες έχουν πρωτοκλασάτους και δευτεροκλασάτους παίκτες. Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής αλλά δεν είναι αδιάφορος τίτλος το Κύπελλο. Θέλει να τα κατακτήσει όλα και να πει, εγώ βρίσκομαι στην κορυφή σε όλους τους τομείς. Θα είναι ευχάριστο παιχνίδι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν θα έχει κόσμο και δεν θα το ευχαριστηθούμε. Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Χάνει τη δυναμική του το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο".

Π.Ξ. "Είναι ένα παράξενο παιχνίδι. Δεν μπορώ να προβλέψω. Όλα είναι στον αέρα. Ο Ολυμπιακός έχει τη σταθερότητα της παρουσίας του Μαρτίνς τα τελευταία δύο χρόνια. Αγωνιστικά είναι πιο πλήρης. Πώς θα παρουσιαστεί κάθε παίκτης μετά από τόσο καιρό απραξίας είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Εγώ πάντως θεωρώ ότι το ματς είναι 50-50. Δεν δίνω κανένα φαβορί".

Από Μπριχ... Κάιπερς. Πώς σχολιάζετε την αλλαγή διαιτητή;

Τ.Ν. "Έχει γίνει συνήθεια πλέον. Όλοι ασχολούμαστε με το αν θα γίνει ο τελικός, αν θα παίξει ο διαιτητής. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλύτερο για τις δύο ομάδες που σφυρίζει ξένος. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι ένας καλός Έλληνας διαιτητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Επειδή όμως υπάρχει αμφιβολία και ψάχνουμε να βρούμε κατά φαντασίαν εχθρούς, καλύτερα ο ξένος. Δεν ξέρουμε και πόσο δυνατό παιχνίδι θα δούμε".

Π.Ξ. "Τι μας ενδιαφέρει ο διαιτητής; Γιατί να δώσουμε σημασία;"

Ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Ποια είναι η άποψή σας για την έδρα του παιχνιδιού;

Τ.Ν. "Εγώ στην καριέρα μου έμεινα ευχαριστημένος από τον Βόλο. Παίζοντας στον Ολυμπιακό καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στα μπαράζ με τον Άρη (*σ.σ.το 1980). Άρα θεωρώ την πόλη όμορφη και ποδοσφαιρική, γιατί έβγαλε μεγάλα ονόματα. Ένα γήπεδο είναι και τίποτα περισσότερο. Θα είναι άδειο, οπότε οι παίκτες θα είναι μόνοι τους. Δεν θα έχουν στήριξη. Κάποιους παίκτες αυτή η πραγματικότητα τους χαλά, γιατί μπορεί να φτιάχνονται από τον κόσμο. Άλλους τους ευνοεί γιατί μπορεί να κομπλεξάρονται".

Π.Ξ. "Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος. Αν είναι σε καλή τότε αυτό θα βοηθήσει να παίξουν οι ομάδες καλά. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μακάρι να μην υπάρχουν δυσχέρειες για να παίξουν οι παίκτες καλύτερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτες" Μαρτίνς λίγες ώρες πριν τον τελικό - Θα πιάσει στον ύπνο τον Καρέρα - Φανέλα βασικού στον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags