Facebook Pixel Νταμπλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός! 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
| 2020-09-12 22:55:00

Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός! Ο Ραντζέλοβιτς "καθάρισε" την ΑΕΚ - Μπορούσε και άλλα γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός! Ο Ραντζέλοβιτς "καθάρισε" την ΑΕΚ - Μπορούσε και άλλα γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Νταμπλούχος Ελλάδας αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός που επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και ουσιαστικότεροι από την Ένωση, της οποίας θα μπορούσαν να επιβληθούν με μεγαλύτερο σκορ, αφού σπατάλησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Ελ Αραμπί. Οι κιτρινόμαυροι, αν και έδειξαν διάθεση, στερήθηκαν ουσίας στην επίθεση και έδειξαν μεγάλη αφέλεια στην άμυνα, δείγμα, ότι χρειάζονται πολλή δουλειά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει περισσότερη διάθεση, αλλά τον Ολυμπιακό να έχει την ουσία! Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα δεξιά. εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς.

Στο 4' ο Σέρβος έτρεξε στην αντεπίθεση και έβγαλε ωραία σέντρα για τον Μασούρα, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα το γέμισμα του Βαλμπουενά σε εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Ελ Αραμπί, η μπάλα όμως έφυγε για εκατοστά πάνω από το δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα.

Η Ένωση απάντησε στις ευκαιρίες στο 6' με τον Ολιβέιρα που δέχτηκε πάσα μέσα στην περιοχή αλλά εξουδετερώθηκε από Τοροσίδη και Μπουχαλάκη και στο 8' με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, κατά την οποία ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα αλλά ο Μπα έσωσε τους ερυθρόλευκους απομακρύνοντάς την λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Και αφού η ομάδα του Δικέφαλου αετού δεν μετουσίωσε σε γκολ αυτές τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες το πλήρωσε στο 9'. Ο Λιβάγια έκανε το λάθος στο κέντρο, ο Καμαρά έκλεψε, πάσαρε με τη μια στον Ραντζέλοβιτς, που εισήλθε στην περιοχή από δεξιά και με συρτό σουτ εκτέλεσε τον Τσιντώτα, ο οποίος είδε την άμυνά του να μην έχει την καλύτερη αντίδραση στη φάση.

Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στερήθηκε εμπνεύσεων στην επίθεση. Για την ακρίβεια αν και η μπάλα έμπαινε περιοχή, πολλές φορές οι παίκτες της σπαταλούσαν χρόνο στο κοντρολάρισμα της μπάλας, αντί να σουτάρουν με τη μία και να προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν τον νεαρό και άπειρο Τζολάκη, ο οποίος όσο ακουμπούσε μπάλα τόσο ανέβαινε ψυχολογικά. Στο 35' μάλιστα ο Ολυμπιακός παραλίγο να καθαρίσει το ματς με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος άδειασε δύο φορές στην κόντρα τον Μπακάκη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο!

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες είχαν άλλες δύο στιγμές για να κλειδώσουν τη νίκη. Ο Τσιντώτας όμως εξελίχθηκε σε φύλακα άγγελο της ΑΕΚ. Στο 49' εξουδετέρωσε τον Μασούρα που έκανε κακό σουτ, ενώ στο 57' απέκρουσε πέναλτι του Ελ Αραμπί. Όπως φάνηκε η εξέλιξη του παιχνιδιού, η Ένωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ.

Οι παίκτες του Καρέρα, παρά τις τονωτικές ενέσεις από τον πάγκο, δεν μπόρεσαν να γίνουν δημιουργικότεροι και αποτελεσματικότεροι, ώστε να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Εν αντιθέτως προσπαθούσαν να απειλήσουν με σέντρες και γεμίσματα από στατικές φάσεις, στις οποίες δεν έβγαινα νικητές.

Έτσι ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής...

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Ο Ραντζέλοβιτς σημείωσε το μοναδικό γκολ του τελικού και έκρινε τον τίτλο υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο MVP του αγώνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

 Χωρίς καμία έκπληξη παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας. Στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Μπακάκης, στο αριστερό ο Λόπες. Δίδυμο στα στόπερ ήταν ο Τσιγκρίνσκι με τον Σβάρνα. Στα χαφ, ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη με τον Κρίστισιτς και τον Μάνταλο να παίζουν μπροστά στον Πορτογάλο ως εσωτερικοί χαφ. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Λιβάγια, τη δεξιά ο Βέρντε και μοναδικός ο προωθημένος ήταν Ολιβέιρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως επεφύλαξε έκπληξη στο σχήμα του Ολυμπιακού, καθώς άφησε εκτός 11άδας τον Φορτούνη. Ο Τζολάκης ήταν τερματοφύλακας. Η άμυνα αποτελούταν από τον Μπρούνο δεξιά, τον Τοροσίδη αριστερά και τους Μπα-Σισέ στα στόπερ. Στα χαφ τοποθετήθηκαν Καμαρά, Μπουχαλάκης με τον Βαλμπουενά να παίζει μπροστά τους ως δεξάρι. Ο Μασούρας κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Ραντζέλοβιτς τη δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (62' Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (80' Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (62' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μπρούνο, Σισέ, Μπα, Τοροσίδης (80' Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76' Καφού), Μασούρας, Ελ Αραμπί (90' Φορτούνης)

Η ΦΑΣΗ

Η ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 35'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...

Στην ευκαιρία της ΑΕΚ στο 8' ο Ολιβέιρα εξουδετερώθηκε από Τοροσίδη και Μπουχαλάκη με τον Πορτογάλο να πέφτει στο χορτάρι και να διαμαρτύρεται για πέναλτι. Στο φάουλ που σφυρίχτηκε υπέρ του Λόπες στην εξέλιξη της προηγούμενης φάσης ο Μπα διαμαρτυρήθηκε, ότι δεν υπέπεσε σε παράβαση.

Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Σισέ στον Σιμόες στο 53'. Όπως φάνηκε από το replay, υπάρχει παράβαση, αλλά ήταν εκτός περιοχής. Στο 60' οι κιτρινόμαυροι φώναξαν ξανά για πέναλτι, αλλά φάνηκε, ότι η μπάλα είχε βρει στο στήθος του Τοροσίδη σε γύρισμα του Βέρντε.

Στο 85' ο Καμαρά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή δόθηκε οφσάιντ στον Ελ Αραμπί.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Μετά από δύο αναβολές επιτέλους έχουμε Κυπελλούχο Ελλάδας για τη σεζόν 2019-20. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νταμπλούχος σε ένα παιχνίδι, το οποίο πήρε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags