Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: "Σφαλιάρα" με το... καλημέρα για τον διπρόσωπο ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-13 22:24:00

"Σφαλιάρα" με το... καλημέρα στην Τρίπολη για τον διπρόσωπο Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Σφαλιάρα" με το... καλημέρα στην Τρίπολη για τον διπρόσωπο Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: Με το… αριστερό μπήκε στη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στην Τρίπολη από τον εξαιρετικό Αστέρα. Ο Ριέρα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με φανταστική ενέργεια και σουτ στο 73’.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα, καθώς κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά απογοήτευσε στο δεύτερο, στο οποίο εμφανίστηκε απντελώς ασύνδετος και δεν δημιούργησε ούτε μια σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Κορυφαίος του Τριφυλλιού ήταν ο Καρλίτος, που είχε δοκάρι και πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του στο πρώτο μέρος, όμως… εξαφανίστηκε στην επανάληψη.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαδόπουλος, με τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Πασαλίδη και Άλβαρες στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Μουνάφο και Μπελόκ, με δεξί χαφ τον Αλί Μπαμπά και αριστερό τον Ρεγκίς, ενώ οι Ριέρα και Μπαράλες συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Με σχηματισμό 4-3-3 αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός του Ντάνι Πογιάτος. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δίδυμο στόπερ οι Βέλεθ και Πούγγουρας, δεξί μπακ ο Σάντσες και αριστερό ο Μαυρομμάτης. Οι Κουρμπέλης, Αγιούμπ και Σερπέζης αποτέλεσαν την τριάδα του κέντρου και ο Μακέντα κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στα δεξιά του είχε τον Σαβιέρ και στα αριστερά τον Καρλίτος, ο οποίος πάντως; Συνέκλινε συχνά στον άξονα για να γίνει δεύτερος επιθετικός.

Το ματς

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκός, ο οποίος στα πρώτα 15 λεπτά είχε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και έκανε πολλά εύκολα λάθη σε μεταβιβάσεις. Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 3’, όταν ο Αλί βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Διούδη, πλάσαρε και παρά την επέμβαση του Διούδη η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον Βέλεθ να σώζει τον Παναθηναϊκό πάνω στη γραμμή. Στο 9’ ο Ριέρα έκανε εξαιρετική ντρίμπλα στον Πούγγουρα και σουτ, αναγκάζοντας τον Διούδη σε δύσκολη απόκρουση.

Από το 15’ και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί, παρουσιάζοντας πολύ καλύτερη εικόνα στο συνδυαστικό παιχνίδι και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρλίτος. Ο Ισπανός συνέκλινε και σούταρε, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει στο 15’, ενώ στο 26’ είχε δοκάρι μετά από εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 29’ ο Καρλίτος δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο άσος του Τριφυλλιού μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα για τον Σαβιέρ, η κεφαλιά του οποίου αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο. Στην επαναφορά ο Καρλίτος σούταρε από τη μικρή περιοχή και ο Πασαλίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 40’ ο Καρλίτος έκανε εκπληκτική ενέργεια, αποφεύγοντας με αλλεπάλληλες ντρίμπλες τον Πασαλίδη, όμως έκανε λάθος πάσα προς τον Μακέντα στη μεγάλη περιοχή και στο 45+1’ ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το ξαφνικό σουτ του Ισπανού, που έκανε φοβερό πρώτο μέρος και του έλειψε μόνο το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με κύρια αιτία για αυτή την εξέλιξη την πτώση στην απόδοση του Καρλίτος. Η είσοδος του Μπουζούκη αντί του Σερπέζη κάποια πνοή στο Τριφύλλι, το οποίο όμως παρουσιάστηκε «φλύαρο», αδυνατώντας να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Πράσινοι ξόδεψαν 21 λεπτά μέχρι να κάνουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, η οποία ήταν… μια αποτυχημένη σέντρα του Σαβιέρ στο 66’ που πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα και τελικά έφυγε άουτ.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας έδωσε χώρο στον αντίπαλό και επιχείρησε να χτυπήσει στην κόντρα. Αυτό έγινε στο 54’, όταν ο Μουνάφο πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ρεγκίς και αυτός σούταρε άουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχής. Η ζημιά για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 73’, με τους Αρκάδες να χτυπούν στην αντεπίθεση και να βρίσκουν το γκολ. Από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Τιλίκα ο Ριέρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, «άδειασε» Μαυρομμάτη και Πούγγουρα με υπέροχη ντρίμπλα και εν συνεχεία πλάσαρε τον Διούδη, πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ για το 1-0 του Αστέρα!

Το ανούσιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε,, με τους Πράσινους να έχουν μια… υποψία ευκαιρίας στο 83’, όταν ο Πασαλίδης έδιωξε σωτήρια προ του Καρλίτος στη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Μακέντα. Αντιθέτως, δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Αστέρας είχε δοκάρι μετά από φοβερό σουτ στην κίνηση του Τασουλή!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τίποτα το αξιόλογο στα τελευταία λεπτά, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και τον Αστέρα να πανηγυρίζει μια πολύ σπουδαία νίκη.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ της αναμέτρησης από τον Ριέρα

Δείτε ΕΔΩ το δοκάρι του Καρλίτος

Δείτε ΕΔΩ τη διπλή ευκαιρία του ΠΑΟ στο 29΄

Δείτε ΕΔΩ το δοκάρι του Αστέρα με τον Τασουλή

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Άλβαρεθ (71’ Τασουλής), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε), Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (90’+3’ Γκαρσία), Ριέρα, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης), Σερπέζης (60’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags