Facebook Pixel Sportdog.gr | Φάκελος Μπενφίκα: Ο τρόπος επίθεσης και τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ
| 2020-09-14 16:21:00

Φάκελος Μπενφίκα: Ο τρόπος επίθεσης και τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Φάκελος Μπενφίκα: Ο τρόπος επίθεσης και τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ

Η Μπενφίκα των +60 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές θα βρεθεί το βράδυ της Τρίτης (15/9, 21:00) στο στάδιο της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να φιλοδοξεί να κάνει την υπέρβαση. Για να το καταφέρει θα πρέπει αρχικά να βρει τρόπο να «φρενάρει» τους Λουζιτανούς. Το Repress «έστυψε» τα τελευταία φιλικά της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους και παρουσιάζει σε video τον τρόπο με τον οποίο η Μπενφίκα αναπτύσσεται και μπαίνει στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου της.

Η Μπενφίκα στηρίζεται σε μια τακτική με τετράδα στην άμυνα και δυάδα στην επίθεση. Στη μεσαία γραμμή έχει παίξει είτε με έναν ανασταλτικό μέσο και τρεις πίσω από τους δυο επιθετικού, είτε με ρόμβο.

Ο Βάιγκλ «χαμηλώνει» για να κάνει παιχνίδι

Ο Γιούλιαν Βάιγκλ είναι εκείνος που αφήνει τη μεσαία γραμμή για να μπει ανάμεσα στους δυο στόπερ, να πάρει μπάλα και να χτίσει το παιχνίδι της Μπενφίκα από τη πίσω γραμμή. Εκείνος ουσιαστικά πολλές φορές καθορίζει τον τρόπο ανάπτυξης της Μπενφίκα, «διαβάζοντας» τους χώρους που βλέπει μπροστά του, γεγονός που τον οδηγεί να επιλέξει το «κανάλι» στο οποίο θα μεταφέρει τη μπάλα.

Αναζητούν τις κάθετες στον άξονα

Η Μπενφίκα αρέσκεται στο να παίζει κάθετα, και κυρίως στον άξονα. Με δυο επιθετικούς στην κορυφή, αναζητείται συνεχώς ο τρόπος με τον οποίο θα βρεθεί εκείνος που θα «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα για να μπει στη μεγάλη περιοχή. Οι δυο επιθετικοί συνεχώς προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα που θα το δει ο παίκτης που θα έχει τη μπάλα στον άξονα και θα προσπαθήσει να τους τροφοδοτήσει.

Ο Έβερτον «τρυπώνει» σε ρόλο φορ

Ο Έβερτον είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της Μπενφίκα για τη σεζόν 2020-21. Οι Λουζιτανοί έδωσαν 20 εκατομμύρια Ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Γκρέμιο. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι ένα εξτρέμ με «μυαλό» επιθετικού καθώς αρέσκεται να κάνει διαγώνιο κίνηση από τα αριστερά και να «τρυπώνει» στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής.

Overlap για να «γεμίσει» την περιοχή

Όταν η Μπενφίκα θέλει να «απλώσει» το παιχνίδι της επιστρατεύει τα πλάγια μπακ της ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους ακραίους να μπουν στην περιοχή και μαζί με την παρουσία των δυο επιθετικών, να βάλει στο αντίπαλο «κουτί» όσους περισσότερους παίκτες μπορεί για να απειλήσει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags