Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βασίλης Τοροσίδης: "Απίστευτο αυτό που έκανε, ξέσπασε επειδή..."!
| 2020-09-15 11:55:00

Συγκινεί συμπαίκτης του Τοροσίδη στο sportdog: "Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε - Ξέσπασε γιατί..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκινεί συμπαίκτης του Τοροσίδη στο sportdog: "Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε - Ξέσπασε γιατί..."

Ολυμπιακός: Το κορυφαίο στιγμιότυπο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ήταν η απονομή του τροπαίου. Ο Βασίλης Τοροσίδης με το βουρκωμένο αντίο του μπροστά στις κάμερες φρόντισε να επισκιάσει τη σεμνή τελετή και να κάνει τον εν Ελλάδι ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί.

Η καριέρα του εξάλλου ήταν γεμάτη επιτυχίες. Αναδείχτηκε 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και 3 Κυπελλούχος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κέρδισε στην καριέρα του ένα Super Cup και φόρεσε 101 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο σκοράροντας 10 φορές. Συνολικά μετρά 438 εμφανίσεις, 31 γκολ και 33 ασίστ.

Ξεχωριστός σταθμός στην ποδοσφαιρική πορεία του 35χρονου βετεράνου, πλέον, παίκτη αποτέλεσε η Ξάνθη, αφού υπήρξε προϊόν των Υποδομών της θρακιώτης ομάδας. Εξάλλου η γενέτειρά του, το χωριό Πετεινός, απέχει 3 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού και ήταν νομοτελειακό να ξεδιπλώσει εκεί το ταλέντο του. Ο ίδιος δεν ξέχασε από που ξεκίνησε κάτι που φάνηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Απίστευτο αυτό που έκανε..."

Ένας από τους ανθρώπους που θυμούνται τον Βασίλη Τοροσίδη από τα μικράτα του είναι ο Νίκος Κεχαγιάς με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στην Ξάνθη τη διετία 2002-2004. Ο προπονητής της Εθνικής Νέων μίλησε στο sportdog για τον μεγάλο ποδοσφαιριστή και σταχυολόγησε τα στοιχεία που οδήγησαν τον "Τόρο" να κάνει μία μεγάλη καριέρα.

"Τον θυμάμαι από πάρα πολύ μικρό, από τις ακαδημίες της Ξάνθης. Ήταν ένα παιδί που είχε ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Μπήκε μέσα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια με πολύ πάθος. Ήταν απίστευτο", αναπολεί ο Βολιώτης τεχνικός.

Ποια ήταν τα στοιχεία που τον ανέδειξαν; "Αυτό που τον βοήθησε πάρα πολύ ήταν η μεγάλη όρεξη για δουλειά. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που δεν ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα. Στην πορεία και μέσα από τη δουλειά εξελίχθηκε και έγινε πρωταγωνιστής. Τον χαρακτήρισε επίσης το μεγάλο του πείσμα και η επιμονή σε ό,τι έκανε. Είχε πάντα τα αφτιά του ανοικτά. Άκουγε τους προπονητές και τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπαίκτες του. Ρουφούσε σαν σφουγγάρι τις γνώσεις. Με τα στοιχεία τα ποδοσφαιρικά που εξέλιξε σε μεγάλο βαθμό κατέστη από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές διεθνώς", απαντά.

Πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή να κλείνει την καριέρα του με έναν τίτλο; "Τέτοιοι ποδοσφαιριστές αξίζουν να ολοκληρώνουν την πορεία τους με τον τρόπο που την τερματίζει ο Βασίλης. Η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε ως παίκτης του Ολυμπιακού είτε της Εθνικής. Έκλεισε την καριέρα του με τον καλύτερο τρόπο", αναφέρει.

Το ξέσπασμα και ο πατέρας του

Ο Νίκoς Κεχαγιάς δικαιολογεί το ξέσπασμα που είχε ο "Τόρο" μετά τον τελικό. "Επειδή τον ξέρω προσωπικά και έχουμε συχνή επαφή, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Έχει ευαισθησίες. Αυτό το έβγαλε εκείνη την ώρα, των δηλώσεων, με τα δάκρυά του", λέει.

Ο Τοροσίδης σε διαδικτυακό μήνυμά του απευθύνθηκε στον αείμνηστο πατέρα του σαν να ήταν παρών. "Η αγάπη ήταν πολύ μεγάλη εκατέρωθεν. Ο πατέρας του ονειρευόταν να τον δει πολύ ψηλά. Όπως έδειξε η πορεία δικαιώθηκε. Έκανε μεγάλες προσπάθειες για να τον στηρίζει. Ήταν εμφανής η αδυναμία του Βασίλη προς τον αείμνηστο πατέρα του. Γι' αυτό και στο πρώτο γκολ που έβαλε με τη φανέλα της Ξάνθης το αφιέρωσε σε εκείνον", επισημαίνει ο Νίκoς Κεχαγιάς.

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Μαρτίνς έβαλε τον 35χρονο “Τόρο” στα δύσκολα. Τον έριξε στα αριστερά της άμυνας, αφού ο Τσιμίκας πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς.

"Ο Βασίλης μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Το έδειξε στην καριέρα του, αγωνιζόμενος είτε ως δεξί μπακ, είτε ως στόπερ, ή ως αμυντικό χαφ. Ακόμα και σέντερ φορ αν χρειαζόταν, ο Βασίλης θα έδινε την ψυχή του για την ομάδα. Έπαιξε και αριστερό μπακ αρκετά παιχνίδι και στην Εθνική, με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Τέλειωσε όντας στην κορυφή, ενώ θα μπορούσε να παίξει σε ομάδα μικρότερης δυναμικότητας. Αποφάσισε να τελειώσει εκεί που του αξίζει, στα ψηλά", υπογραμμίζει ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψή του γι' αυτό το ματς:

"Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε με τα παλιά ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές να προέρχονται από μεγάλο διάστημα αποχής. Είχε καλή ποιότητα το παιχνίδι. Δικαίως πήρε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Όσοι το παρακολούθησαν το ευχαριστήθηκαν. Σίγουρα η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα δεν ευνοεί ούτε τους παίκτες, αλλά ούτε και το παιχνίδι. Ελπίζω και εύχομαι ότι στα επόμενα παιχνίδια θα υπάρχουν φίλαθλοι".

"Κόσμημα ο Μαρτίνς"

Οι συνθήκες οδήγησαν τον Πέδρο Μαρτίνς σε κάποιες αλχημείες. Όπως αναφέρει ο Νίκoς Κεχαγιάς το αποτέλεσμα έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Πορτογάλο. "Κάθε προπονητής ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα του και ποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Με το σκάουτινγκ που κάνει ανάλογα με την ομάδα επιλέγει τους παίκτες που θεωρεί ότι είναι πιο φορμαρισμένοι. Από το αποτέλεσμα βγαίνει δικαιωμένος. Είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, ότι το ψάχνει. Είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο", σημειώνει.

Όσον αφορά την ΑΕΚ τονίζει: "Περίμενα λίγο καλύτερη την ΑΕΚ. Ένας τελικός κρίνεται σε λεπτομέρειες. Αν είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά ίσως βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Έδειξε ότι έχει καλή ομάδα και προπονητή. Απλά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα... πήρε ο Μαρινάκης! Έτσι απαντάει στο κάζο Λιβάι Γκαρσία - Διπλό μπαμ με δύο εξτρέμαρους!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags