Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός:
| 2020-09-16 20:06:00

"Έφτυσε" τον ΠΑΟΚ και τα λεφτά για τον Ολυμπιακό - Έτσι ντύθηκε στα ερυθρόλευκα ο νέος Ρέτσος!

Οι Μιχείες
"Έφτυσε" τον ΠΑΟΚ και τα λεφτά για τον Ολυμπιακό - Έτσι ντύθηκε στα ερυθρόλευκα ο νέος Ρέτσος!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μεταγραφές με μπόλικο σασπένς, περίσσια ίντριγκα και ανταγωνιστική κόντρα μεταξύ των Μπιγκφοράτων ελληνικών ομάδων, δεν γίνονται μόνο σε επίπεδο Super League αλλά και στις λεγόμενες Yποδομές!

Kαι εκεί υπάρχουν περιπτώσεις που ξεφεύγουν οικονομικά τα πράγματα (για την εποχή και τις εν λόγω ηλικίες) αλλά και που δίνονται πραγματικές μάχες. Κυρίως μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑOΚ, δυο κλαμπ που παραδοσιακά ξοδεύουν εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια για τις Ακαδημίες τους (ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ακολουθήσει, ενώ στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης είχε βρεί τον Γρηγόρη Σαράντη που "έσκασε" και την έκανε). Άλλωστε, όλοι έχουν γλυκαθεί την τελευταία 3ετία με τους Ρέτσους, Tσιμίκες, Τζόληδες, Μιχαηλίδηδες...

Ο παραπάνω πρόλογος απαραίτητος για να καταλάβει και ο πλέον αδαής -για το τι παίζεται στις Ακαδημίες των ΠΑΕ και βασικά των μεγάλων κλαμπ- την άκρως ενδιαφέρουσα και ιντριγκαδόρικη ιστορία που αποκαλύπτει σήμερα η στήλη. Γιατί μέσα απο την εξιστόρησή της υπάρχει και μια τεράστια ανατροπή για τη διαχρονική σχέση δυο ΠΑΕ. Πάμε τώρα κατευθείαν στο... ψητό!

1. Το πρωί της Τρίτης διέρρευσε και έγινε γνωστό πως ο Oλυμπιακός και συγκεκριμένα η Ακαδημία του κατάφερε να πάρει την υπογραφή ίσως του πιο ταλαντούχου στόπερ κάτω των 17 χρονών που κυκλοφορεί στην ελληνική ποδοσφαιρική επικράτεια. Πρόκειται για τον Αλέξη Καλογερόπουλο, γεννημένο το 2004, δεξιοπόδαρος σέντερ μπακ, με ύψος 1,87, διεθνής με την Παίδων...

2. Το δικό μας follow up έχει να κάνει με το χοντρό παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής. Για τον Καλογερόπουλο σκίζει τα... διπλώματά του ο Θοδωρής Ελευθεριάδης. Ο τεχνικός διευθυντής της "ερυθρόλευκης" Ακαδημίας, γνώριζε τον πιτσιρικά απο τότε που βρισκόταν στις Εθνικές ομάδες. Τον θεωρεί... "στοπεράρα" στην ηλικία του, ενώ την ίδια άποψη έχει και η (αντικειμενική) συντριπτική πλειοψηφία στις δύο πιάτσες, ατζέντηδων και σκάουτς...

3. Ο Καλογερόπουλος, αν και γεννημένος το 2004, δηλαδή κανονικά/ηλικιακά θα έπρεπε να αγωνίζεται στην Κ16, ήταν μέλος της Κ17 και της Κ19 του Αστερα Τρίπολης. Άλλωστε, στην πρεμιέρα του σχετικού πρωταθλήματος, το περασμένο Σάββατο, αγωνίστηκε με την Κ19 του Αστέρα κόντρα στην αντίστοιχη του Παναθηναϊκού, στην Τρίπολη!

4. Τη μεταγραφική υπόθεση Καλογερόπουλου, από τη στιγμή που υπήρξε η σχετική τεχνική εισήγηση από όλους τους υπεύθυνους της "ερυθρόλευκης" Ακαδημίας, ανέλαβε και τη χειρίστηκε ο Αντώνης Πίκουλας. Μάλλον μαεστρικά αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα αφού ο Καλογερόπουλος υπέγραψε τελικά στον Ολυμπιακό, παρότι μπήκε σφήνα την τελευταία στιγμή ο ΠΑΟΚ και πήγε να τον "κλέψει" με περισσότερα χρήματα, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε να "στείλει" τον παίκτη του σε ομάδες του εξωτερικού αλλά δεν... πρόλαβε!

5. Στον Αστέρα, όταν πήραν χαμπάρι το φλερτ του Ολυμπιακού με τον 16χρονο στόπερ, προσπάθησαν μάταια να τον δελεάσουν με ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Από τη στιγμή που δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η προσπάθειά τους κινήθηκαν σε διπλό ταμπλό: και του εξωτερικού αλλά και του μεγάλου ανταγωνιστή των "ερυθρόλευκων", του ΠΑOΚ!

6. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές από τη μανατζερική πιάτσα ο Μποροβήλος μέχρι και τηλέφωνο έκανε στον Πουρλιοτόπουλο, για να του προσφέρει τον Καλογερόπουλο. Για να μην πάει στον Ολυμπιακό αλλά να τον αγοράσει ως μεταγραφή ο ΠΑOΚ και να κάνει μετά... πλάκα στους "ερυθρόλευκους"

7. Ο ΠΑOΚ όντως ψήθηκε, άλλωστε ο πιτσιρικάς θεωρείται και σούπερ ταλέντο κι άρχισε το... ψήσιμο στην πλευρά του Καλογερόπουλου αφού με τον Αστέρα αν δεν τα είχαν βρει/συμφωνήσει θα το έκαναν...

8. Τι κι αν τηλεφώνησε ο Πουρλιοτόπουλος και όχι μόνο στην πλευρά του άσου, τι κι αν του ανέφεραν τη σπουδαία δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία και τα σερί πρωταθήματα των τελευταίων χρόνων που παίρνει ο ΠΑOΚ μπας και ψάρωνε, τι κι αν του έφεραν τα φρεσκο-παραδείγματα των Τζόλη, Μιχαηλίδη, Κούτσια, τι κι αν τον δελέασαν με μεγαλύτερες αποδοχές, ο Καλογερόπουλος παρέμεινε ανένδοτος. Είχε πάρει την απόφασή του, είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Πίκουλα και επέμενε πως θέλει να πάει στον Ολυμπιακό! Όπως και έγινε δηλαδή.

9. Ο Καλογερόπουλος θα στοιχίσει στον Ολυμπιακό 30.000 ευρω, όσον αφορά στην αποζημίωση/τροφεία του Αστέρα Τρίπολης. Αν και του 2004 προορίζεται για την Κ19 και την Κ17 του Ολυμπιακού.

10. Η απόκτηση Καλογερόπουλου (ακολουθούν κι άλλες!) είναι μια ακόμη σούπερ κίνηση/επένδυση, με ένα άκρως ταλαντούχο νεαρό ποδοσφαιριστή, από τότε που ο Αντώνης Πίκουλας με τους συνεργάτες του έχουν κυριολεκτικά "σκουπίσει" ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην επικράτεια απο ηλικίες 2001 μέχρι και 2007! Είναι θέμα βεβαίως και του δικτύου που έχει δημιουργηθεί από πλευράς Ολυμπιακού. Γιατί στόχος εκτός από το να βγουν νέοι Ρέτσοι και Τσιμίκες που θα φέρουν και νέες υπερήφανες πωλήσεις στο κλαμπ μελλοντικά, είναι  οι διάφορες ηλικιακές ομάδες των "ερυθρόλευκων" να επιστρέψουν κα στις κατακτήσεις των τίτλων. Αρχής γεννομένης από την Κ19...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags