Facebook Pixel Παναθηναϊκός:
| 2020-09-17 15:18:00

Ποιος "Ιανός"; Τυφώνας "Ρόκα" στον ΠΑΟ! Ποιον "έφαγε", πότε και γιατί - Τον (ξανα)παίρνει ο Δώνης;

του Ευάγγελου Μίχου
Ποιος "Ιανός"; Τυφώνας "Ρόκα" στον ΠΑΟ! Ποιον "έφαγε", πότε και γιατί - Τον (ξανα)παίρνει ο Δώνης;

Παναθηναϊκός: Διάβασα σήμερα πως ο Κώστας Κωνστάντος παραιτήθηκε από τον Παναθηναϊκό (ήταν κάτι σαν έμμισθος γενικός αρχηγός), γιατί δεν δέχθηκε τον υποβιβασμό ρόλου/αρμοδιοτήτων που του προταθηκε από τη διοίκηση. Φέρεται μάλιστα να το ανακοίνωσε ο ίδιος στους παίκτες/ποδοσφαιρικό τμήμα, αποχαιρετώντας τους συγχρόνως με μια σύντομη ομιλία του στυλ..."ήθελα να σας το πω ο ίδιος, πως αποχωρώ από την ομάδα. Μου προτάθηκε από τη διοίκηση να συνεχίσω σε διαφορετικό πόστο, αλλά δεν την έκανα δεκτή. Σας εύχομαι καλή συνέχεια"!

Πάμε και στο αποκλειστικό follow up της παραίτησης Κωνστάντου:

1ον) ο Κωνστάντος έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό σχεδόν εδώ και δύο εβδομάδες. Στα δικά μας αυτιά μάλιστα έφτασε την περασμένη Πέμπτη. Και όχι ότι "τελειώνει" αλλά πως.. .έφυγε!

2ον) ο Κωνστάντος μπορεί όταν "τελείωσε" από τον Αλαφούζο ο δικός του άνθρωπος, Γιώργος Δώνης, να έλεγε... ανακουφισμένος τότε στον κύκλο του: "ευτυχώς τη γλίτωσα" αλλά από οτι φάνηκε η πολύ καλή σχέση του με τον Μπουτσικάρη δεν έφτανε/αρκούσε για να διασωθεί από τον "τυφώνα Ρόκα".

3ον) ουσιαστικά μιλάμε (ξεκάθαρα) για εξώθηση του Κωνστάντου σε παραίτηση απο τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή, που για τα μάτια του κόσμου το άφησε στην ευχέρεια της διοίκησης/ιδιοκτησίας να τον κρατήσουν (για να μη χάσει και τον μισθό του) σε άλλο πόστο, χωρίς όμως, να εμπλέκεται με το ποδοσφαιρικό τμήμα και να βρίσκεται στα πόδια του Πογιάτος (και του Τσάβι Ρόκα) στο Κορωπί...

4ον) σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Τσάβι Ρόκα χρεώνει στον Κωνστάντο πως αν και παλιότερος στο κλαμπ δεν βοήθησε τον Πογιάτος στη διαχείριση του τμήματος/ομάδας, για την ακρίβεια κάπου τον εξέθετε. Δε ξέρω αν ισχύει όντως αυτό ή ο Τσάβι Ρoκα είδε πως δεν υπάρχει η κατάλληλη χημεία μεταξύ Κωνστάντου και κόουτς ή δεν ήθελε κανένα σημαντικό στέλεχος από την εποχή Δώνη να υπάρχει μέσα στην ομάδα, τώρα που κτίζεται με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και τρόπο ή στο κάτω-κάτω της γραφής τον αξιολόγησε ως ακατάλληλο για το συγκεκριμένο πόστο.

5ον) κυκλοφορεί βέβαια και το σενάριο (περισσότερο για... θεωρία συνωμοσίας πρόκειται) πως ο Τσάβι Ρoκα φοβόταν πως ο Πογιάτος μπορεί να τακιμιάσει με τον Αλαφούζο, έχοντας ως συνδετικό κρίκο ο τελευταίος τον Κωνστάντο, γι' αυτό και ήθελε να "φάει" τον τελευταίο. Κοινώς ο Καταλανός να θέλησε να... "καλύψει τα νώτα του", γνωρίζοντα πόσο εύκολα και γρήγορα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ "ξεκαψουρεύεται" πρόσωπα και ότι συνήθως την πληρώνει πρώτα ο τεχνικός διευθυντής...



6ον) τον Κωνστάντο πήγε στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Είχαν μια άριστη συνεργασία και την εποχή της ΑΕΛ ενώ είναι φίλος του κόουτς απο παλιά, απο τότε που ήταν ο Κωνστάντος με τον Ρέμο και τον Πηλαδάκη. Λέγεται πως ο Δώνης με την πρόσληψη του Κωνστάντου βοήθησε τότε τον φίλο του σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του, ενώ ήθελε και το κατάλληλο πρόσωπο να λειτουγεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτού και του Νταμπίζα (οι τρεις τους είχαν συνυπάρξει στη Λάρισα). Ήταν η εποχή που τα πρώτα σύννεφα στην συνεργασία/συννενόηση Δώνη-Νταμπίζα είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στον "πράσινο" ορίζοντα και κρίθηκε σκόπιμο να βρεθεί ένας κοινός γνωστό τους, πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης, που θα λειτουργεί κα ως... απορροφητήρας τους, για να μη χαλάσει το "πλαίσιο".

7ον) ο Νταμπίζας έφυγε αλλά ο Κωνστάντος έμεινε. Μάλιστα, στη σύντομη εποχή της "καψούρας" του Αλαφούζου με τον Δώνη στον Παναθηναϊκό, τότε που ο ιδιοκτήτης ήθελε να χρίσει τον κόουτς κατά τα αγγλικά πρότυπα και μάνατζερ της ομάδας, ο Γιώργος αρνήθηκε. Επέλεξε να μείνει προπονητής και είχε προτείνει στον Αλαφούζο να ενεργοποιήσει περισσότερο τον Κωνστάντο. Βέβαια, ο Κωνστάντος προς γενική κατάπληξη έμεινε στον Παναθηναϊκό και όταν έφυγε, με τον τρόπο που έφυγε, ο Γιώργος Δώνης!

8ον) κάπως έτσι γράφτηκε το τέλος εποχής και για τον Κωνστάντο στον Παναθηναϊκό ή για την ακρίβεια η πλήρης απο-δώνη-ση στο "τριφύλι". Τώρα αν ο Δώνης σκέφτεται, εφόσον πατήσει καλά στα πόδια του στη Μακάμπι, κοινώς την περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να "κατεβάσει" και τον Κωνστάντο στο Τελ Αβίβ, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Άλλωστε, παρά την όποια ενδεχόμενη πίκρα, αυτά που τους δένουν είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά.

Στο δια ταύτα: ο Κωνστάντος δεν έφυγε σήμερα από τον Παναθηναϊκό είχε... φύγει από τις αρχές του μήνα. Απλά σήμερα "βγήκε" η ανακοίνωση. Και ο Τσαβι Ρόκα ήταν αυτός που τον έστειλε στην... έξοδο!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags