Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Πρώτη γκέλα (1-1) για τον Δικέφαλο
| 2020-09-18 20:55:00

Πρώτη γκέλα! Αδιόρθωτος ΠΑΟΚ, "κάηκε" με αυτογκόλ Μιχάι – Μάγκας Ατρόμητος στην Τούμπα (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πρώτη γκέλα! Αδιόρθωτος ΠΑΟΚ, "κάηκε" με αυτογκόλ Μιχάι – Μάγκας Ατρόμητος στην Τούμπα (Vid)

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Στην πρώτη του απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα υποχρεώθηκε ο ΠΑΟΚ, που έμεινε στο 1-1 με τον εξαιρετικό Ατρόμητο στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με τον -κορυφαίο παίκτη της- Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 57'. Όμως, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ, δεν "καθάρισε" το ματς και αυτή τη φορά το πλήρωσε, με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Μιχάι έπειτα από ενέργεια του Ενσικουλού στο 77'.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα, αφού ο Ατρόμητος είχε μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι στο 52' με τον Κιβρακίδη, και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ. Παράλληλα, η αντίδραση της ομάδας του Φερέιρα μετά το γκολ της ισοφάρισης ήταν μηδενική, καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τριάδα στόπερ τους Μιχάι, Βαρέλα και Μιχαηλίδη, δεξί μπακ-χαφ τον Μπίσεσβαρ και αριστερό τον Γιαννούλη. Εσίτι και Σβαμπ έπαιξαν στον άξονα, με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης και τους Τζόλη, Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο πλάι του.

Με τον ίδιο σχηματισμό (3-4-2-1) αγωνίστηκε ο Ατρόμητος του Ντάμιρ Κάναντι. Τερματοφύλακας ο Γιαννιώτης, με τους Γκάλο, Γούτα, Στρούγγη στο κέντρο της άμυνας, τον Κιβρακίδη στο δεξί άκρο και τον Τομάσεβιτς στο αριστερό. Σάλομον και Χαρίσης ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Ραμπέγιο και Γιακουμάκης πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Μανούσο.

Το ματς

Σε χαμηλό τέμπο «κύλησε» το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να… ψάχνεται στην επίθεση και τον Ατρόμητο να έχει ξεκάθαρο τακτικό προσανατολισμό με στόχο να δώσει χώρο και να επιτεθεί στην κόντρα. Βέβαια, το πλάνο των Περιστεριωτών πέτυχε μόνο κατά το ήμισυ, καθώς ναι μεν περιόρισαν αισθητά την επιθετική ανάπτυξη του Δικεφάλου αλλά από την άλλη δεν μπόρεσαν να βγουν στην αντεπίθεση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απείλησαν μόνο μια φορά, στο 27’, όταν ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε τελευταία στιγμή στη μικρή περιοχή προ του Μανούσου μετά από σέντρα του Τομάσεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους για την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη του ευκαιρία σημειώθηκε στο 16’, με τον Σφιντέρσκι να σουτάρει από δύσκολη θέση στα χέρια του Γιαννιώτη έπειτα από φοβερή κάθετη πάσα του Σβαμπ. Από βολέ στο του τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς στο 28’ η μπάλα πέρασε από την άμυνα του Ατρομήτου, με τον Τζόλη να επιχειρεί να την «τσιμπήσει» προ του Γιαννιώτη, ο οποίος όμως βγήκε αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και τον ανέτρεψε. Παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είδε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα.

Ο Δικέφαλος ανέβασε ρυθμό μετά το 30’ και στο 33’ βρήκε δίχτυα με τον Τζόλη μετά από κάθετη μπαλιά του Σφιντέρσκι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Στο 40’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ντρίμπλα και σούταρε, με τον Γούτα να απομακρύνει σε κόρνερ με προβολή. Την ίδια κατάληξη είχε ένα σουτ του Μπίσεσβαρ που κόντραρε στο 42’, ενώ μια κεφαλιά του Βαρέλα στο 43’ πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… καυτό, αφού όσα δεν είδαμε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, συνέβησαν σε… 10 λεπτά στην επανάληψη. Στο 51’ ο Τζόλης βρέθηκε μόνος του μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ και νικήθηκε σε δυνατό σουτ από τον Γιαννιώτη, ενώ στο 52’ ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση και ο Κιβρακίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατό δεξί σουτ! Στο 55’ ο Σβαμπ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από δημιουργία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στο 56’ ο Ατρόμητος απάντησε, με τον Γιακουμάκη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, να «τσιμπά» την μπάλα προ του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και να σουτάρει άουτ προ κενής εστίας.

Μετά από σωρεία ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που βρήκε δίχτυα. Στο 57’ ο Ζίβκοβιτς άνοιξε την μπάλα στον Γιαννούλη, αυτός γύρισε από το αριστερά προς το ύψος του πέναλτι και ο Σέρβος, που είχε συνεχίσει την κίνησή του, έστειλε την μπάλα στο δίχτυα με δεξί πλασέ στην κίνηση για το 1-0!

Μόλις δύο λεπτά μετά το γκολ, ο Ατρόμητος έφτασε… μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 59’ ο Γιακουμάκης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ζίβκοβιτς και στην επαναφορά ο Κωτσόπουλος έκανε την προβολή υπό πίεση, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η είσοδος του Ενσικουλού αντί του Γιακουμάκη στο 73’ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Αφρικανός άσος ήταν αυτός που ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΟΚ στο 77’, μπουκάροντας στην περιοχή από τα δεξιά. Γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή και ο Μιχάι την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-1, πετυχαίνοντας αυτογκόλ στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει!

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παράγει κάτι το αξιόλογο παρά την πίεση που άσκησε. Ένα σουτ του Πέλκα που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης στο 80’ και ένα φάουλ του Νινούα που κόντραρε στο τείχος ήταν οι μοναδικές στιγμές, στις οποίες ανησύχησε ο Ατρόμητος.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 με τον Ζίβκοβιτς

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 με αυτογκόλ του Μιχάι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’ Βρακάς), Μιχάι, Βαρέλα (81’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι (81’ Νινούα), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (72’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (72’ Κούτσιας).

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Σάλομον, Χαρίσης (73’ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (83’ Νάτσος), Γιακουμάκης (73’ Ν’ Σικουλού), Ραμπέγιο (88’ Μουνίθ), Μανούσος (46’ Κωστόπουλος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags