Facebook Pixel ΑΕΚ - Σάκχοφ : "Ο κόσμος δεν θα τον αγαπήσει - Έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί..."!
| 2020-09-21 11:15:00

Ατάκες-φωτιά από Θεσσαλονίκη για Σάκχοφ: "Ο κόσμος δεν θα τον αγαπήσει - Έφυγε από ΠΑΟΚ γιατί..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά από Θεσσαλονίκη για Σάκχοφ: "Ο κόσμος δεν θα τον αγαπήσει - Έφυγε από ΠΑΟΚ γιατί..."

Ο Εβγέν Σάκχοφ ήρθε για να ενισχύσει το κέντρο της ΑΕΚ. Επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά την μονοετή παρουσία του στην Ιταλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Λέτσε, με την οποία κατέγραψε τη σεζόν 2019-20 24 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ.

"Ο προπονητής της Λέτσε, Φάμπιο Λιβεράνι τον χρησιμοποιούσε ως αλλαγή. Δεν ήταν στις βασικές του επιλογές. Γι' αυτό δεν άφησε ιδιαίτερο στίγμα, ούτε έκανε κάτι συνταρακτικό. Όταν χρησιμοποιούταν, είτε έπαιζε στην τριάδα του άξονα, ενώ στα τελευταία παιχνίδια τοποθετήθηκε σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς", αναφέρει στο sportdog ο ειδικός του ιταλικού πρωταθλήματος, Γιάννης Γιαννούλας.

"Δεν θα τον αγαπήσει ο κόσμος"

Ο Γιώργος Καραγιάννης πάντως θεωρεί λανθασμένη την επιλογή του Σάκχοφ να πάει στην Ιταλία...

"Η Λέτσε δεν είναι ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον παρέσυρε και τον ίδιο. Γι' αυτόν τον λόγο ψάχτηκε να γυρίσει στην Ελλάδα και μπορεί να ζητά λιγότερα χρήματα (η ΑΕΚ του δίνει 450.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους). Πλήρωσε την κακή επιλογή της Ιταλίας", εξηγεί ο δημοσιογράφος της Metrosport, ο οποίος έχει την καλύτερη άποψη για τον Ουκρανό και θεωρεί ότι με την προσθήκη του η ομάδα του Δικέφαλου αετού θα αποκτήσει στοιχεία που δεν είχε.

"Εγώ τον γουστάρω πολύ ως παίκτη. Δεν είναι όμως ο παίκτης που θα αγαπηθεί από τον κόσμο. Δεν θα προσφέρει τις φαντεζί ενέργειες. Δεν είναι ποδοσφαιριστής υψηλής ταχύτητας ή που θα εκφράσει το πάθος, όπως ο Βράνιες ή κάποιοι άλλοι παίκτες. Είναι ένας παίκτης ουσίας. Είναι από αυτούς που θέλουν πάντα οι προπονητές να έχουν", υποστηρίζει και καταθέτει παρακάτω τα χαρακτηριστικά από τα οποία θα επωφεληθεί η Ένωση.

"Γι' αυτό έφυγε απ' τον ΠΑΟΚ"

"Το πολύ σημαντικό του προσόν που τον ξεχώρισε στον ΠΑOΚ από τους υπόλοιπους χαφ είναι ότι πατούσε περιοχή πολύ συχνά. Ήταν επίσης πολύ ικανός στο γκολ. Σκόραρε με το κεφάλι, κυρίως όμως λαμβάνοντας πολύ καλές θέσεις. Άλλωστε έχει πετύχει πολύ σημαντικά γκολ για τον ΠΑOΚ. Έχει σκοράρει στο διπλό του ΠΑOΚ μέσα στη Φλωρεντία. Έχει πετύχει γκολ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει δηλαδή επαφή με τα δίχτυα σε πολύ σημαντικά και κομβικά παιχνίδια.

Θεωρώ ότι η AΕΚ σίγουρα πριν τον αποκτήσει ρώτησε τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος είπε τα καλύτερα στον Ίλια για τον Σάκχοφ. Έχει προσόντα που λείπουν από τα υπάρχοντα χαφ της Ένωσης. Γιατί οι μέσοι της δεν δίνουν γκολ. Συν τοις άλλοις, έχει δείξει ότι παίζει γρήγορα την μπάλα, χωρίς να είναι ο ίδιος ταχύς. Επίσης δίνει ασίστ, κάτι που δεν κάνουν οι χαφ της AΕΚ".

Ο Σάκχοφ ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης για μία τριετία, κατά την οποία συμπλήρωσε 63 συμμετοχές και σκόραρε 11 τέρματα. Ήταν "παρών" και στη χρονιά του νταμπλ. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποχαιρετήσει τη νύφη του Θερμαϊκού;

"Από τον ΠΑOΚ δεν έφυγε γιατί τον άφησε ή δεν τον ήθελε. Υπήρχε διαφορά στο οικονομικό. Ζητούσε ένα μεγάλο συμβόλαιο. Ο ΠΑOΚ δεν του πρόσφερε αυτά τα λεφτά (φέρεται να ζητούσε γύρω στα 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ του πρόσφερα 500-600. Την επιλογή της Ιταλίας είχε πάντα στο μυαλό του. Γι'αυτό και δοκίμασε την τύχη του στο Καμπιονάτο", απαντά.

"Δεν έχει η ΑΕΚ τέτοιο χαφ"

Όπως υπογραμμίζει ο Θεσσαλονικιός συνάδελφος, ο Σάκχοφ "δεν είναι σε απαγορευτική ηλικία (είναι 29) για την Ελλάδα. Το ότι έχει παίξει με τον ΠΑOΚ σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και χρόνο προσαρμογής".

Συν τοις άλλοις έχει πολύ καλό χαρακτήρα, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα αποδυτήρια. "Είναι ένας παίκτης που δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα. Ο Σάκχοφ ήταν από τα καλύτερα παιδιά των αποδυτηρίων. Αυτό έλεγαν όλοι. Είναι πολύ ευχάριστος και ανοικτός τύπος. Δεν είναι Ουκρανός στη συμπεριφορά. Είναι περισσότερο Μεσόγειος. Είναι συμμετοχικός και χιουμορίστας. Επαγγελματίας που όλοι τον θέλουν, γιατί είναι και καλός συμπαίκτης και εργαλείο για τον προπονητή", αναφέρει ο Γιώργος Καραγιάννης και καταλήγει:

"Βλέποντας τον τελικό AΕΚ-Ολυμπιακός καταλαβαίνω ότι έχει διαφορά από τα χαφ που διαθέτει το κιτρινόμαυρο σύνολο".

"Mr. Cold Blood"

Χαρακτηριστικό του Εβγέν Σάκχοφ είναι η ηρεμία του και το γεγονός ότι με τα γκολ του έδινε λύσεις, σαν ψυχρός ποδοσφαιρικός εκτελεστής. Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑOΚ στις 30 Απριλίου του 2018 είχε αποδόσει τον χαρακτηρισμό "Mr. Cold Blood", που σημαίνει "κύριος κρύο αίμα" όταν σκόραρε σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Ο Ουκρανός είχε περάσει ως αλλαγή και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν στο τέλος με 3-0.

Δείτε ένα βίντεο με γκολ του Σάκχοφ με τη φανέλα του ΠΑOΚ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags