Facebook Pixel Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: "Κάηκε" από ατυχία και λάθη - Μπορεί την πρόκριση στην Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-22 23:50:00

"Κάηκε" από ατυχία και λάθη - Τζάμπα ήττα για ΠΑΟΚ – Μπορεί την πρόκριση στην Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Κάηκε" από ατυχία και λάθη - Τζάμπα ήττα για ΠΑΟΚ – Μπορεί την πρόκριση στην Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένος με 2-1 από την έδρα της Κράσνονταρ με 2-1 και ψάχνει ανατροπή στη ρεβάνς της Τούμπας (Τετάρτη 30/9, 22:00) για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πέλκα στο 32’ , όμως δύο στιγμιαίες αδράνειες της άμυνας τού κόστισαν. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Κλάεσον που παραχώρησε ο Γιαννούλης στο 39’ και πήραν τη νίκη στο 70’, όταν η άμυνα του Δικεφάλου «ξέχασε» τον Μπεργκ και αυτός έδωσε… έτοιμο γκολ στον Καμπελά.

Οι Θεσσαλονικείς απώλεσαν πέναλτι με τον Πέλκα στο 7’, ενώ μόλις δύο λεπτά πριν το γκολ της νίκης της Κράσνονταρ, στο 68’, είχαν δοκάρι με τον Ελ Καντουρί!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέβασε τον ΠΑΟΚ με το συνηθισμένο 3-4-2-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Οι Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης συνέθεσαν την τριάδα των στόπερ, με τον Κρέσπο σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ και τον Γιαννούλη στα αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, ενώ οι Πέλκας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Τζόλη.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Κράσνονταρ του Μουράντ Μουσάεφ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σαφόνοφ, με τετράδα στην άμυνα τους Πετρόφ, Κάιο, Σορόκιν και Ραμίρες, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα αποτέλεσαν οι Όλσον και Βιλένα, ενώ οι Βάντερσον, Καμπελά και Κλάεσον κινήθηκαν πίσω από τον Μπεργκ.

Το ματς

Η Κράσνονταρ είχε τον έλεγχο του ρυθμού στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η κατοχή της μπάλας της ήταν ανούσια. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ μόλις στο 7ο λεπτό. Στο 6’ ο Σβαμπ επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Κάιο να βρίσκει την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Ο διαιτητής Τουρπέν αρχικά δεν σφύριξε κάτι, όμως στη συνέχεια εξέτασε τη φάση στο VAR και απεφάνθη ότι υπάρχει πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Πέλκας, αλλά το χτύπημά του ήταν πολύ κακό, με αποτέλεσμα ο Σαφόνοφ να αποκρούσει στο κέντρο της εστίας του.

Η Κράσνοντας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και άρχισε να βρίσκει ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 14’ οι Ρώσοι βρήκαν για πρώτη διάδρομο προς την αντίπαλη περιοχή και απώλεσαν τεράστια ευκαιρία, με τον Πετρόφ να πλασάρει άουτ σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς. Στο 24’ ο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση σε δυνατό σουτ του Κλάεσον. Ο Σουηδός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, όμως πιθανότατα καλυπτόταν, συνεπώς το γκολ μάλλον θα μετρούσε εάν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα. Μια νέα επέμβαση του Ζίβκοβιτς σε συρτό σουτ του Καμπελά κράτησε το μηδέν για τους Θεσσαλονικείς.

Στο 32’ ο Δημήτρης Πέλκας εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι στο 7’ και άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο. Η φάση ξεκίνησε με φανταστική κάθετη μπαλιά του Γιαννούλη στην πλάτη της άμυνας για τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή και ο Πέλκας πέτυχε το 1-0 με υπέροχο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού!

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, το προβάδισμά του κράτησε μόλις για 7 λεπτά. Στο 38’ ο Γιαννούλης έχασε την ισορροπία του και ανέτρεψε τον Καμπελά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Τουρπέν να σφυρίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κλάεσον για το 1-1 της Κράσνονταρ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς υψηλότερο τέμπο, με το ματς να αποκτά μια «άγρια» ομορφιά και την μπάλα να πηγαίνει… πάνω-κάτω ανά διαστήματα, ειδικά στο διάστημα 60’-75’. Μέχρι τότε η μοναδική… υποψία ευκαιρίας ήταν ένα συρτό σουτ του Ζίβκοβιτς που έφυγε αρκετά άουτ.

Στο 65’ ο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαία απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Βάντερσον και στο 68’ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Από γύρισμα του Γιαννούλη στο ύψος του πέναλτι, ο Ελ Καντουρί βρήκε την μπάλα με το εξωτερικό και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι! Στην επαναφορά ο Κρέσπο πλάσαρε με το δεξί και ο Σαφόνοφ απέκρουσε.

Δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Δικεφάλου, μίλησε ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, με την Κράσνονταρ να σκοράρει. Ο Πετρόφ πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μπεργκ, αιφνιδιάζοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο Μπεργκ «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Ζίβκοβιτς και ουσιαστικά την έστρωσε στον Καμπέλα, ο οποίος σκόραρε προ κενής εστίας για το 2-1 της Κράσνονταρ στο 70’.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με μοναδική εξαίρεση μια κεφαλιά του Μιχαηλίδη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 82’. Η είσοδος του Μπίσεσβαρ και του Σφιντέρσκι δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει την εικόνα του Δικεφάλου, ο οποίος γνώρισε μια… τζάμπα ήττα, αλλά έδειξε πως μπορεί σίγουρα να κοντράρει τους Ρώσους στην Τούμπα και να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Οι συνθέσεις:

Κράσνονταρ (Μ. Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Σ. Πετρόφ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Καμπελά (81’ Ούτκιν), Όλσον, Βιλένα, Βάντερσον (86’ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ, Κλάεσον.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχαϊλίδης, Βαρέλα, Ίγκανσον, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Πέλκας (79’΄Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84’ Σφιντέρσκι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags