Facebook Pixel Sportdog.gr | Κάνει τη διαφορά και γράφει ιστορία! Ο... κοσμοπολίτης Μούσα
| 2020-09-24 02:31:00

Κάνει τη διαφορά και γράφει ιστορία! Ο... κοσμοπολίτης Μούσα

Sportdog Team
Κάνει τη διαφορά και γράφει ιστορία! Ο... κοσμοπολίτης Μούσα

Στις 13 Σεπτεμβρίου, στο ντέρμπι της Βαλένθια, o Γιουνούς Μούσα, σημείωσε την «παρθενική» εμφάνιση του με τη φανέλα των «νυχτερίδων», γράφοντας Ιστορία.

Στο ντεμπούτο του, ο 17χρονος μέσος έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής, αλλά και ο νεότερος ξένος στην Iστορία της Βαλένθια.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) «ακτινογραφεί» τον γεννημένο στις ΗΠΑ, με γονείς από τη Γκάνα και μεγαλωμένο στην Ιταλία μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, όταν μετακόμισε στην Αγγλία. Αναλυτικά:

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, με καταγωγή από τη Γκάνα και μεγαλωμένος στην Αγγλία

Ο Μούσα γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2002 στη Νέα Υόρκη, όπου η μητέρα του βρισκόταν σε διακοπές. Η καταγωγή του είναι από την Γκάνα, αλλά έζησε στην Ιταλία μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, αρχίζοντας τη νεανική του καριέρα στον τοπικό σύλλογο, Τζιορτζιόνε. Αφού μετακόμισε στο Λονδίνο, πέρασε επτά χρόνια στην Άρσεναλ και αποφοίτησε από την ακαδημία Hale End.

Επέλεξε να εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων

Σε διεθνές επίπεδο, μπορεί να εκπροσωπήσει την Αγγλία, τη Γκάνα, την Ιταλία ή τις ΗΠΑ. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχει επιλέξει να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο της Αγγλίας, αγωνιζόμενος πρόσφατα σε επίπεδο U18 και έχοντας προηγουμένως διατελέσει αρχηγός στις ομάδες U15, U16 και U17.

Είναι ο πρώτος Άγγλος που αγωνίστηκε ποτέ στη Βαλένθια σε επίσημο αγώνα

Το ντεμπούτο του Μούσα με τις «νυχτερίδες» πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο ντέρμπι της Βαλένθια, απέναντι στη Λεβάντε, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ένταξη του στην ομάδα. Είναι ο πρώτος Άγγλος που αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα στην Ιστορία της ομάδας.

Μέσος με προοπτική να κάνει τη διαφορά στην επίθεση

Αν και θεωρείται μέσος, μπορεί να υποστηρίξει και το νούμερο 10, όπως απέδειξε απέναντι στη Λεβάντε. Λέγεται ότι η ικανότητα του στις πάσες και τη δημιουργία αποτελούν τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του, αλλά έχει κεντρίσει τα βλέμματα στην Ισπανία με τον εκρηκτικό ρυθμό του, την ικανότητα του στη ντρίμπλα και την έφεση του σκοράρισμα.

Ο προπονητής Τσάβι Γκράθια θεωρεί σίγουρη την επιτυχία του

Παρά το νεαρό της ηλικίας, ο Μούσα έχει ήδη αποδείξει την αυτοπεποίθηση και τις ηγετικές του ικανότητες. Έχει προσωπικότητα στο γήπεδο και ήδη μιλάει με άνεση τα Ισπανικά. Ο προπονητής της Βαλένθια Τσάβι Γκράθια έπλεξε το εγκώμιο του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, επισημαίνοντας την ωριμότητά του και επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι ο νεαρός έχει την ικανότητα και τη νοοτροπία να φτάσει στην κορυφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags