Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα μήλα κάτω από τη μηλιά: πατέρας και γιος που βρήκαν δίχτυα εναντίον της Λίβερπουλ...
| 2020-09-24 17:15:00

Τα μήλα κάτω από τη μηλιά: πατέρας και γιος που βρήκαν δίχτυα εναντίον της Λίβερπουλ...

Sportdog Team
Τα μήλα κάτω από τη μηλιά: πατέρας και γιος που βρήκαν δίχτυα εναντίον της Λίβερπουλ...

Με τον Φράνκι Λάμπαρντ να αντιμετωπίζει ως προπονητής της Τσέλσι την Λίβερπουλ, προέκυψε μία σκέψη από την συζήτηση του πόσοι μπορεί να έχει τύχει να σκοράρουν κατά των «κόκκινων» ως ... πατέρας και γιος!

Σωστά λένε, βέβαια, το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά και δεν είναι σπάνιο ο γιος ενός ποδοσφαιριστή να γίνει κι αυτός παίκτης, αλλά το να είναι και υψηλού επιπέδου, πόσω μάλλον να σκοράρει εναντίον της Λίβερπουλ. Μόνο συνηθισμένο δεν είναι αυτό!

Πλην, όμως, υπάρχουν ζευγάρια πατέρα και γιού που το πέτυχαν και μάλιστα με πολύ «βαριά» ονόματα και ιδιαίτερη συχνότητα, με τον πατέρα να έχει γίνει και προπονητής.

Ο σημερινός τεχνικός της Τσέλσι, είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Λογικό λοιπόν για τον Φρανκ Λάμπαρντ, να έχει πετύχει αρκετά γκολ σε βάρος της Λίβερπουλ, τρία εκ των οποίων σε ματς του Champions League!

Το περίεργο όμως εδώ είναι ότι ο πατέρας του, με το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο, Φρανκ Λάμπαρντ, αριστερό μπακ στην Γουέστ Χαμ που σπανια έβρισκε δίχτυα, τα κατάφερε να σκοράρει μία φορά σε αγώνα με την Λίβερπουλ το 1974 που έληξε 2-2.

Στις 3 Οκτωβρίου 2019, στο Άνφιλντ, αλλαγή για την Ζάλτσμπουργκ μπήκε σε ματς ομίλων του Champions League ο νεαρός 'Ερλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Μάλιστα λίγο αργότερα κατάφερε να σκοράρει. Πανευτυχής (παρά την ήττα με 4-3) ο νεαρός μπορεί να απαντήσει στον πατέρα του που πάντα του έλεγε "σκόραρα στο Άνφιλντ", πως πλέον το έκανε και αυτός.

Ο Αλφ-Ίνγκε Χάαλαντ το πέτυχε με την φανελα της Λιντς στις 26/12/1997.

Το πιο μεγάλο όνομα στη λίστα είναι ασφαλώς ο Γιόχαν Κρόιφ και η Λίβερπουλ είχε την ατυχία να είναι η πρώτη αγγλική ομάδα πού έκανε την «γνωριμία» με τον Άγιαξ και τον αδύνατο νεαρό!

Ήταν το 1966 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου όχι μόνο σκόραρε μία φορά, αλλά πέτυχε κι άλλα δύο γκολ στη ρεβάνς του Άνφιλντ που έληξε 2-2.

Ο γιος του, πήρε το όνομα Τζόρντι, του πολιούχου Αγίου της Βαρκελώνης. Με τα χρώματα της Αλαβές, βρέθηκε να αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2001. Η Λίβερπουλ κέρδισε με 5-4 στην παράταση, αλλά ο υιός Κρόϊφ πέτυχε ένα από τα γκολ, ισοφαρίζοντας 4-4 στο 89ο λεπτό!

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών κέρδισε σαν προπονητής και ο Μπράϊαν Κλαφ, ο οποίος σαν παίκτης της Μίντλεσμπρο είχε πετύχει αρκετά γκολ εις βάρος της Λίβερπουλ μεταξύ 1956 και 1961. Ο γιος του, Νάϊτζελ, όμως, πέτυχε το γκολ της Φόρεστ (με προπονητή τον πατέρα του) εναντίον της Λίβερπουλ σε ματς Κυπέλλου το 1988, πριν μεταγραφεί στους «κόκκινους» το 1993.

Ο Τζον Μποντ ήταν παίκτης της Γουέστ Χαμ, πλάγιος μπακ και σκόραρε εναντίον της Λίβερπουλ σε ματς δεύτερης κατηγορίας το 1958. Ο Μποντ έγινε στη συνέχεια προπονητής και μαλιστα στη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε μεταγραφή τον γιο του, Κεβιν. Και εκεινος εναντίον της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ σκόραρε το 1981 σε μια σπανια νίκη της Σίτι με σκορ 3-1. Από τότε έχει κερδίσει μόλις μία φορά το 2003.

Με την Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε και ο Σον Ράιτ Φίλιπς το 2004 και ο πατέρας του, Ίαν Ράιτ, δεινός σκόρερ, πετυχε 7 γκολ συνολικά εις βάρος της Λίβερπουλ με τη φανέλα της Άρσεναλ.

Αντι Μακόλ: Ήταν ένας Σκωτσέζος ακραίος που πέτυχε τρία γκολ στην καριέρα του με την Γουεστ Μπρομ αλλά το ένα από αυτά ήταν εναντίον της Λίβερπουλ σε ένα ματς δεύτερης κατηγορίας που έληξε 1-1.

Ο γιος του, Στιούαρτ, με τα χρώματα της Έβερτον ήταν αναπληρωματικός το 1989 στον τελικό του FA Cup και μόλις μπήκε ισοφάρισε το σκορ στο τελευταίο λεπτό στέλνοντας το ματς σε παράταση. Μάλιστα ισοφάρισε ξανά κατά τη διάρκεια της παράτασης και θα ήταν ιστορικής σημασίας ρεκόρ παίκτη που πετυχαίνει δύο γκολ σε τελικό Κυπέλλου ερχόμενος από τον πάγκο αλλά το κακό για την Έβερτον είναι ότι το ίδιο επίτευγμα στο ίδιο παιχνίδι σημείωσε και ο παίκτης που από τον πάγκο για λογαριασμό της Λίβερπουλ πέτυχε δύο γκολ!

Μάλιστα, το δεύτερο ήταν το τελικό και νικητήριο, 3-2.

Αυτός ο παίκτης, λεγόταν Ίαν Ρας!

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags