Facebook Pixel Τρελό ντέρμπι για Σεμέδο! Τι έκαναν Μαρινάκης, Μαρτίνς - Τα 55 εκατ. ευρώ, η μαμά και ο... Ρονάλντο!
| 2020-09-26 13:05:00

Τρελό ντέρμπι για Σεμέδο! Τι έκαναν Μαρινάκης, Μαρτίνς - Τα 55 εκατ., η μαμά και ο... Ρονάλντο!

Οι Μιχείες
Τρελό ντέρμπι για Σεμέδο! Τι έκαναν Μαρινάκης, Μαρτίνς - Τα 55 εκατ., η μαμά και ο... Ρονάλντο!

Ηταν 7 Μαϊου 2020, όταν στην τότε στήλη μου, το 24ο Ευαγγέλιο, έγραφα με τίτλο: "Πουλάει Ρούμπεν (Ντίας), παίρνει Ρούμπεν (Σεμέδο)", ένα αποκλειστικό μεταγραφικό ρεπορτάζ, με πηγή μου απο την πορτογαλική πιάτσα των ατζέντηδων, για το σχέδιο της Μπενφίκα να αντικαταστήσει τον Ρούμπεν Ντίας, εφόσον τον πουλούσε, με τον συνονόματό του, Σεμέδο, του Ολυμπιακού!

Θυμάμαι αυτό μου είχε μεταφερθεί από άκρως αξιόπιστα πορτογαλικά χείλη τότε για τον Σεμέδο, πως αν τελικά έφευγε από τους "ερυθρόλευκους" θα πήγαινε... "κατά 70%, για να μη σου πω 80 με 90, στην Μπενφίκα"! Και προσοχή το σήριαλ Μπενφίκα - Σεμέδο εκείνο την εποχή δεν ήταν ούτε καν στα σπάργανα...

Πέρασε η άνοιξη, μπήκε  το καλοκαίρι, με τη σειρά του αποτέλεσε κι αυτο παρελθόν, περνώντας στο φθινόπωρο, ακόμη και ο Σεπτέμβριος ετοιμάζεται να μας πει "άντε γειά". Έχουν περάσει από εκείνο το βράδυ 146 μέρες, ο κορονοϊος επιστρέφει δριμύτερος, μέχρι κι εγώ άλλαξα "στέγη", έκανα... μεταγραφή από το sport24 στον διάσημο "σκύλο" του διαδικτύου, καθιερώνοντας τη στήλη "Μιχείες" του sportdog, για να έρθει όπως φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου για τη δικαίωση εκείνου του ρεπορτάζ (που αρκετοί είχαν σπεύσει να το αμφισβητήσουν ή και να το αποδομήσουν).

Για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τις χθεσινές αλυσιδωτές εξελίξεις: τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Πορτογαλία, λένε πως η Μάντσεστερ Σίτι μετά απο δυο χυλόπιτες που "έφαγε" από Νάπολι και Σεβίλλη, αποφάσισε να εκταμιεύσει 55 εκατ. ευρώ και να αγοράσει τον Ρούπεν Ντίας από την Μπενφίκα. Υποστήριζαν μάλιστα πως είναι θέμα χρόνου να ντιλάρει αυτή η υπόθεση...

Για να ακολουθήσει (τόσο τυχαίο και συμπτωματικό λέτε να ήταν το τάιμινγκ;) μια εμφάνιση του Σεμέδο σε live στο Instagram, γνωστου Αμερικάνου που κάνει θραύση στο εν λόγω Μέσο, έχοντας δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους, ο οποίος μάλιστα δεν πολυασχολείται με τα αθλητικά. Προφανώς έτυχε χθες και έτυχε ο Σεμέδο. Τι, όχι;

Για να παραδεχτεί εκεί ο Πορτογάλος στόπερ, για πρώτη φορά δημόσια, πως είναι σε πολύ μεγάλο δίλημμα! Να μείνει στον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε ("μαγικό") ή να φύγει και να γυρίσει στην Πορτογαλία (δεν ανέφερε καθόλου το όνομα της Μπενφίκα αφού άλλωστε και ο συνομιλητής του, παρέλειψε κι αυτός να το αναφέρει ή να τον ρωτήσει για τους "αετούς")!

Η ατάκα του Σεμέδο "μου είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω, να μείνω ή να φύγω αλλά πρέπει και θα το κάνω μετά τα δυο ματς που ακολουθούν" ήταν όλα τα λεφτά και παραπέμπει σε ένα μισοάδειο ή μισογεμάτο ποτήρι. Ανάλογα δηλαδή από ποια πλευρά το βλέπεις. Αναμφίβολα σηκώνει ποικίλες ερμηνείες αλλά σήκωσε και σκόνη.

Προσωπικά ο Σεμέδο μου άφησε την εντύπωση, με αυτά που είπε αλλά και το ύφος του, πως είναι φευγάτος αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση για το πώς θα το πει και θα χωρίσει με τον Ολυμπιακό, όταν εδώ όλοι του έχουν φερθεί και του φέρονται υπέροχα (από τον Μαρινάκη, τον Μαρτίνς μέχρι τον κόσμο), έκανε το ριστάρτ που έψαχνε, γέμισε τίτλους, περνάει... ζάχαρη, είναι ο βασιλιάς τη ομάδας στην άμυνα και θα αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολη η απόφαση, σίγουρα...

Κάποιοι μάλιστα στα ελληνικά ΜΜΕ, προφανώς έχοντας συζητήσει και με Πορτογαλία,αμέσως μετά τα ρεπορτάζ για την πώληση του Ντίας στη Σίτι, περισσότερο προδίκασαν/πρόβλεψαν πως η Μπενφίκα έχει ήδη καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά στον Ολυμπιακό, άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Προφανέστατα και θα γίνει κάτι τέτοιο, αργά ή γρήγορα, από τη στιγμή που οι "αετοί" μοσχοπουλάνε τον δικό τους Ρούμπεν στο κέντρο της άμυνας. Οπότε λογικά θα φουλάρουν για τον Σεμέδο, τον οποίο ο Ζεσούς πίεζε τη διοίκηση και ζητούσε να του τον πάνε στο "Ντα Λουζ" πριν καν προκύψει η πώληση του Ντίας...

Τι θέλω να πω; Το ζητούμενο ήταν και παραμένει το ίδιο στην περίπλοκη αυτή υπόθεση (ανεξάρτητα από το ότι τώρα προέκυψε ένας παράπλευρος επιπρόσθετος λόγος με τον Ντίας), δηλαδή τι θα αποφασίσει ο ίδιος, ο Ρούμπεν Σεμέδο. Γιατί εκεί που είχε πειστεί πως το μέλλον του ήταν στην Μπενφίκα και θα επέστρεφε στην Πορτογαλία, ο "ευφυής Μαρτίνς" (όπως τον χαρακτήρισε με μια λέξη, που του ζητήθηκε) τον διπλάρωσε για να του αλλάξει γνώμη και διάθεση (ξέροντας πως είχε "δουλέψει" ήδη ο συμπατριώτης και συνάδελφός του Ζεσούς).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού όχι μόνο άσκησε κι ασκεί ένα ψυχολογικό πρέσινγκ στον Σεμέδο για να μείνει στον Ολυμπιακό και να του κλείσε τα αυτιά στις... σειρήνες της Λισαβόνας, αλλά έπεισε και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει τις κατάλληλες υποστηρικτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ξεκαθαρίζοντάς του πως δεν θέλει να χάσει με τίποτα τον Σεμέδο, αυτό το καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα ήταν ο "ερυθρόλευκος" ηγέτης να μιλήσει στον Πορτογάλο στόπερ ρίχνοντας (όπως ακούγεται) στο... τραπέζι την αύξηση αποδοχών κι ένα νέο, ουσιτσικά, συμβόλαιο, που θα τον καλύπτει πλήρως (καλύπτοντας και την προσφορά της Μπενφίκα).

Και φτάσαμε έτσι στο δια ταύτα: ο Σεμέδο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε χθες, ουσιαστικά προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να κερδίσει χρόνο, τρενάροντας την απόφασή του. Πλέον τα ματς με Παναιτωλικό και Ομόνοια (ρεβάνς) θα σημάνουν και το... τέλος χρόνου για τον Ρούμπεν, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει όσο τρομερά δύσκολο και αν του φαίνεται. Και καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του δεν θα παίξει ο ατζέντης του αλλά η μητέρα του! 
Ίσως μετά να παίξει ρόλο και το ότι του έχουν υποσχεθεί πως αν γυρίσει στην Πορτογαλία και τεθεί στη διάθεση του Ζεσούς στην Μπενφίκα, θα αποτελέσει θέμα χρόνου η καθιέρωσή του στην Εθνική του... Ρονάλντο (το απωθημένο του Ρούμπεν). Έτσι πάντως έχει η κατάσταση στην υπόθεση... 1-2-Χ Σεμέδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε: Αποχωρεί ξαφνικά από τον Ολυμπιακό διεθνής Έλληνας - Δεν τον θέλει ο Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags