Facebook Pixel Βόλος ΝΠΣ - ΠΑΟΚ: Δεύτερη σερί γκέλα (0-0) για τον Δικέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-26 20:25:00

Πλήρωσε τα… πειράματα του Φερέιρα – Δεύτερη σερί γκέλα ο ΠΑΟΚ, φωνάζει για πέναλτι ο Βόλος! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πλήρωσε τα… πειράματα του Φερέιρα – Δεύτερη σερί γκέλα ο ΠΑΟΚ, φωνάζει για πέναλτι ο Βόλος! (Vid)

Βόλος ΝΠΣ - ΠΑΟΚ: Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέβασε ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και τρεις παίκτες να κάνουν ντεμπούτο (Βαγκέ, Περέιρα, Τσόλακ), με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται ασύνδετος και να μένει στο 0-0 με τον Βόλο, χάνοντας βαθμούς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πλέον, νιώθει πλέον μεγάλη πίεση και το ματς της Τετάρτης με την Κράσνονταρ θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Ο Δικέφαλος παρουσίασε προβλήματα στην επίθεση και έφτιαξε λιγοστές ευκαιρίες, όλες με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Τσόλακ, η εμφάνιση του οποίου ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τους Θεσσαλονικείς. Ο Κροάτης είχε και δοκάρι στο 50’.

Καλή εμφάνιση και από τον Νίκα Νινούα, που ήταν ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που κατάφερε να παίξει κάθετα και είχε «γλυκά» στημένα με το αριστερό πόδι.

Ο Βόλος διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, αφού ζητά πέναλτι για ανατροπή του Μπαριέντος από τον Ίνγκασον στο 82’.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-3-3 παρατάχθηκε ο Βόλος του Άνχελ Λόπεθ. Τερματοφύλακας ο Γκαραβέλης, με τους Τέκιο, Κολόμπο, Σάνσες και Φεράρι στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Ριένστρα, Τσοκάνης και Μπεριέντος, με τους Μαρτίνες, Δουβίκα και Περέα στην επίθεση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 3-4-2-1 και τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Ίνγκασον, Μιχάι και Κρέσπο, με δεξιό μπακ-χαφ τον Βαγκέ και αριστερό τον Περέιρα. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Εσίτι και Νινούα, ενώ οι Πέλκας και Βρακάς πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Τσόλακ.

Το ματς

Η επιλογή του Φερέιρα να κατεβάσει ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και τρεις νεοαποκτηθέντες κόστισε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ψαχνόταν στα πρώτα 25 λεπτά, έχοντας εμφανή προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και αδυνατώντας να φτιάξει ευκαιρίες.

Ο Βόλος ήταν πολύ καλά διαβασμένος και στάθηκε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι. Μάλιστα είχε και δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 18’ ο Ριένστρα ξέφυγε από τους αμυντικούς και έπιασε κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ έπειτα από σέντρα του Μπαριέντος, ενώ στο 23’ ο Περέα κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή εξαιτίας της αδυναμίας της άμυνας του ΠΑΟΚ να απομακρύνει. Ο Ίνγκασον έβαλε σωτήριο τάκλιν στο πλασέ του Κολομβιανού, που είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Η πρώτη… υποψία ευκαιρίας για τον Δικέφαλο σημειώθηκε στο 28’, με τον Τσόλακ να παίρνει την κεφαλιά από σέντρα του Πέλκα και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Ο Κροάτης ήταν δραστήριος, με συνεχείς κινήσεις χωρίς την μπάλα, αλλά σπανίως τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του. Στη μοναδική φορά που αυτό συνέβη, στο 32’, ο Τσόλακ έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς του Νινούα και κοντρόλαρε όμορφα, πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Σάντσες. Ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε πέναλτι, το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR επειδή ο Τσόλακ ήταν οφσάιντ για… χιλιοστά!

Στο 40’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μιχάι σούταρε από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νινούα, αλλά ο Γκαραβέλης έκανε δύσκολη επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και άρχισε να πιέζει για το γκολ, με πρωταγωνιστή τον Τσόλακ. Ο Κροάτης έφτασε μια… ανάσα από το γκολ στο 50’, όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Νινούα! Ο Γεωργιανός μέσος ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 55’ με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Τσόλακ. Αυτός εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Γκαραβέλη και γύρισε στον Πέλκα, ο οποίος πλάσαρε αδύναμα, με αποτέλεσμα ο Γκαραβέλης να προλάβει να γυρίσει εγκαίρως προς την εστία του και να επέμβει.

Βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, ο Φερέιρα επιστράτευσε τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Πέλκα, τους οποίος έβαλε στο ματς αντί των Πέλκα και Βρακά στο 56’. Ο Ζίβκοβιτς δημιούργησε αναστάτωση στην άμυνα του Βόλου με προσωπική ενέργεια και σουτ στο 65’. Η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και σταμάτησε στη μικρή περιοχή. Με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο ο Τσόλακ έκανε την προβολή προ κενής εστίας, με τον Τέκιο να βάζει σωτήριο τάκλιν πάνω στη γραμμή και να παραχωρεί κόρνερ!

Η πίεση του ΠΑΟΚ εξασθένησε στο τελευταίο20 λεπτο. Ο Κρέσπο είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ στο 74’, αλλά στη συνέχεια ο Δικέφαλος φάνηκε να στερείται φαντασίας και εμπνεύσεων κόντρα στην καλά οργανωμένη βολιώτικη άμυνα. Μάλιστα, ο Βόλος ζήτησε πέναλτι στο 82’ όταν ο Μπαριέντος έπεσε στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Ίνγκασον. Παρά το γεγονός ότι ο Ισλανδός φαίνεται να βρίσκει τον αντίπαλό του με το χέρι στο πρόσωπο, ο Φωτιάς δεν σφύριξε πέναλτι, ούτε ειδοποιήθηκε από το VAR.

Στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Νινούα από καλή θέση κόντραρε στα σώματα και στην εκπνοή ο Κούτσιας έστειλε την μπάλα στα πλάγια δίχτυα από διαγώνια θέση, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (Λόπεθ):
Γκαραβέλης - Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι - Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (86’ Κιάκος) - Μαρτίνες (58’ Μπαρτόλο), Περέα (50’ Γκουαροτσένα), Δουβίκας

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς - Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι - Ουαγκέ (73’ Κούτσιας), Εσίτι (63’ Ελ Καντουρί), Νινούα, Περέιρα (63’ Γιαννούλης) - Πέλκας (56’ Άντριγια Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56’ Τζόλης) - Τσόλακ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags