Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν είναι μανταλάκηδες! 10 τερματοφύλακες της φετινής Premier League… που την πιάνουν!
| 2020-09-29 04:33:00

Δεν είναι μανταλάκηδες! 10 τερματοφύλακες της φετινής Premier League… που την πιάνουν!

Sportdog Team
Δεν είναι μανταλάκηδες! 10 τερματοφύλακες της φετινής Premier League… που την πιάνουν!

Τα γκολ μπαίνουν βροχή, οι ανατροπές δίνουν και παίρνουν, ενώ οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Εκτός αυτών δεν απουσίασαν και μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις που είτε προσέφεραν θέαμα, είτε έδωσαν πολύτιμους βαθμούς. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα Top 10 με τους καλύτερους τερματοφύλακες που κοσμούν τα αγγλικά γήπεδα και σας τους παρουσιάζουμε.

Το θέμα τερματοφύλακας στο Νησί είναι αρκετά ευαίσθητο. Πάντα υπήρχαν καλοί πορτιέρο, αλλά δεν ήταν πολλοί και κατά κύριο λόγο δεν ήταν Άγγλοι. Εξάλλου στα μεγάλα ραντεβού της Εθνικής Αγγλίας, αν αναλογιστεί κανείς τις εμφανίσεις των τερματοφυλάκων, σίγουρα θα θυμηθεί επικές γκάφες, που πολλές απ’ αυτές χαρακτηρίστηκαν ως μοιραίες. Η δυσπιστία προς του Άγγλους τερματοφύλακες συνεχίζεται. Δεν είναι τυχαίο που για πολλοστή χρονιά το «Big Six» εμπιστεύεται ξένους για να αναλάβουν την φύλαξη της εστίας τους.

Με βάση τις περσινές εμφανίσεις και όχι μόνο, τολμήσαμε, αν και είναι υπερβολικά νωρίς, να κάνουμε μια πρόβλεψη για το ποίοι πορτιέρο θα ξεχωρίσουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και θα οδηγήσουν τις ομάδες τους σε τίτλους, εξόδους προς την Ευρώπη, αλλά και πλασαρίσματα σε υψηλές θέσεις. Εξάλλου οι καλές ομάδες ξεκινούν πάντα από το νούμερο «1».

10. Nick Pope (Burnley)

Ο ψηλόσωμος τερματοφύλακας της Burnley βρίσκεται δίκαια στην δεκάδα. Η ομάδα του κάθε χρόνο είναι ένα από τα φαβορί για να αποχαιρετήσει τα «σαλόνια», παρόλα αυτά έχει βρει τρόπους επιβίωσης. Μερίδιο επιτυχίας σ’ αυτό ανήκει και στον Pope. Μπορεί να μοιάζει με τον Άβερελ από τους Ντάλτον, αλλά ο τερματοφύλακας, της ομάδας από το Λάνκασιρ, με τα μακριά κάτω άκρα, έχει παρουσιάσει πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Το ύψος του (1,91 μ.) δεν τον βοηθάει και τόσο στα χαμηλά σουτ γι’ αυτό χρησιμοποιεί τα πόδια. Στα 28 του είναι μέλος της Εθνικής Αγγλίας, στην οποία μετά από χρόνια ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

 

9. Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion)

Ο Αυστραλός πορτιέρο πραγματοποιεί μεστές εμφανίσεις και πολλές φορές είναι αυτός που κρατάει όρθια την ομάδα του Potter. Στα 28 του μοιάζει πλέον πιο ώριμος από ποτέ, ενώ οι παραστάσεις του από διάφορα πρωταθλήματα, τον βοηθούν στο να στέκεται στο ύψος του. Μιας και αναφερθήκαμε στο ύψος, ο Ryan είναι από τους πιο κοντούς της λίστας (1,84 μ.) αλλά και του πρωταθλήματος. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, δυσκολεύει απίστευτα τους επιθετικούς της Premier League στο να τον κερδίσουν στα σουτ χαμηλά και μεσαίου ύψους σουτ. Μετράει 112 εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ σε 26 ματς έχει κρατήσει το «μηδέν».

8. Jordan Pickford (Everton)

Θεωρείται ο καλύτερος Άγγλος τερματοφύλακας και ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η απαιτητική, αλλά και παράλληλα δογματική αγγλική σχολή. Ο Pickford είναι ένας πολύ ταχυδυναμικός τερματοφύλακας, και κάτω από τα δοκάρια αποπνέει μια ασφάλεια στα «Ζαχαρωτά». Σαφώς και έχει αδυναμίες, αλλά οι 147 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Γηραιάς Αλβιώνας, του δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση, σε συνδυασμό με τη φανέλα βασικού που έχει πάρει στην Εθνική. Εκτίμηση με μικρές επιφυλάξεις, στη φετινή Everton του Carlos Ancelotti θα πρωταγωνιστήσει, όντας μετέπειτα έτοιμος για το EURO του 2021.

 

7. Rui Patricio (Wolverhampton Wanderers)

Αδιαμφισβήτητα είναι από τα πιο πολύτιμα «γρανάζια» της ομάδας του Nuno Espirito Santo, ή καλύτερα είναι το σημαντικότερο. Ο Rui Patricio έχει αποδείξει από τη πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Βρετανία, ότι είναι ένας ώριμος και συγκροτημένος τερματοφύλακας. Τεχνικά είναι άρτιος, γι’ αυτό και οι περισσότερες επεμβάσεις του πέραν από εντυπωσιακές, είναι και ουσιαστικές. Προϊόν της πορτογαλικής σχολής, που τα τελευταία χρόνια έχει να καυχιέται, ότι έχει πλάσει σπουδαίους πορτιέρο. Είναι 32 χρονών και ίσως διανύει τις πιο καλές χρονιές του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχοντας σημειώσει 77 εμφανίσεις. Σταθερός και σοβαρός σε μια Wolves, που φέτος μπορεί να μην είναι όπως την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

 

6. Bernd Leno (Arsenal)

Ο τραυματισμός του δεν στάθηκε αρκετός για να τον σταματήσει. Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Arsenal, Bernd Leno, βρίσκεται κάθε χρόνο σε όλο και πιο ανοδική πορεία. Ίσως η «αστεία» -ειδικά προ Arteta- αμυντική λειτουργία των «Κανονιέρηδων» να τον έχουν βοηθήσει να αναδείξει το ταλέντο του και τα προσόντα του. Είναι 1,90 μ. και το στυλ του έχει λίγο απ’ όλες τις σχολές! Βγαίνει πάντα επιθετικά στη μπάλα, αλλά πολλές φορές και ιδιαίτερα στα σουτ εντός περιοχής θα θυμίσει τερματοφύλακα χάντμπολ. Στη φετινή Arsenal, που θα είναι αποκλειστικά έργο του Mikel Arteta, ο Leno θα είναι από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες, μέσα στο «πράσινο».

 

5. Kasper Schmeichel (Leicester City)

Ο Δανός «φύλακας-άγγελος» της Leicester μπορεί να μην έχει φτάσει τον πατέρα, έχει όμως δημιουργήσει με την δουλειά, το πείσμα και τον ιδρώτα του τη δική του αξιοθαύμαστη πορεία στα γήπεδα της Αγγλίας. Αυτό που τον διακρίνει και γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό μέσα από το γήπεδο, είναι η αδιανόητη ικανότητα που έχει με τα πόδια, που θα τη ζήλευαν εκατοντάδες παίκτες του ίδιου πρωταθλήματος που αγωνίζονται μέσα. Ο Schmeichel δεν είναι πια μικρός. Στα 33 έτη του, θα κληθεί με το Jamie Vardy να οδηγήσει την ομάδα του Brendan Rodgers, σε υψηλές πτήσεις, κάπου εκεί που… ίπταται κι αυτός. Εξάλλου δεν υπάρχουν πλέον οι «σειρήνες» της Manchester United να ηχούν και να τον αποσπούν από την δουλειά του.

 

4. Ederson Moraes (Manchester City)

Θα ήταν αδύνατο μια ομάδα σαν αυτή των «Πολιτών» να μην διαθέτει στο ρόστερ της έναν τερματοφύλακα σαν τον Βραζιλιάνο Ederson Moraes. To νούμερο «1» της City, βγαλμένος από την πορτογαλική σχολή, στα 27 του, μοιάζει πιο έμπειρος σε σχέση με της προηγούμενες χρονιές. Είναι αρκετά ογκώδης, τουτέστιν από τους πιο δυνατούς τερματοφύλακες του Νησιού. Επιπρόσθετα έχει μια σπουδαία ικανότητα, να σηκώνεται πολύ γρήγορα έπειτα από μια απόκρουση, για να πάρει θέση για την επόμενη. Μετράει πλέον 110 εμφανίσεις, έχοντας κρατήσει 52 φορές ανέπαφη την εστία του. Ο ανταγωνισμός με τον Alisson στην εθνική ομάδα της χώρας του, του δίνει κίνητρο να φτάνει όλο και πιο κοντά στο τέλειο.

 

 

3. David de Gea (Manchester United)

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής σχολής στη λίστα με τους καλύτερους τερματοφύλακες, είναι το νούμερο «1» των «Κόκκινων Διαβόλων». Ο De Gea είναι από το 2011 στη Manchester United και όπως έχει παραδεχθεί ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, που βρισκόταν στο staff του Sir Alex Ferguson, Eric Steele, ο Ισπανός ήρθε διψασμένος για να μάθει και να γίνει ο καλύτερος στο Νησί, αν και ήταν ήδη έτοιμος. Η ευλυγισία του είναι το σήμα κατατεθέν του και αυτή είναι που έχει χαρίσει κάποιες ιστορικές επεμβάσεις με τα πόδια. Όταν ο De Gea είναι στα πάνω του, η United δεν έχει να φοβάται τίποτα. Υπήρξαν όμως και οι φορές που ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας μας άφησε άφωνους για τον αντίθετο λόγο! Στα 29 του πλέον, έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και φέτος είναι μια χρονιά που θα το κάνει.

 

2. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)

Ο αρχηγός των «Σπιρουνιών» είναι ο ορισμός του «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Στο διάστημα που έλειψε πέρυσι, ο Paulo Dino Gazzaniga μάταια προσπάθησε να καλύψει το κενό του, χωρίς να υπάρχει δόλος για αδικία προς τις ικανότητές του Αργεντίνου. Ο Lloris με τις παραστάσεις του αλλά και τα σοβαρά λάθη που έχει διαπράξει κατά καιρούς, έχει μετατραπεί σε έναν από τους κορυφαίους, όχι μόνο στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και στον πλανήτη. Οι απίστευτες τοποθετήσεις που έχει, το κάνουν να φαίνεται εύκολο χωρίς να είναι. Ηγετική μορφή που προσθέτει ένα prestige στο σύνολο του Jose Mourinho. 262 εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα και 92 clean sheets για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

 

 

1. Αlisson Becker (Liverpool)

Θα τον χαρακτηρίζαμε σαν τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου, αλλά κάπου αλλού, λίγο πιο πέρα από την αγγλικά γήπεδα, υπάρχει και ο Manuel Neuer. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των «Κόκκινων» είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τα τελευταία χρόνια, κάτω από τα δοκάρια. Υψηλή αντίληψη παιχνιδιού και τακτικής, ο Alisson Becker, ήταν από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ομάδα, που σήκωσε το Champions League, αλλά μετέπειτα και αυτό της Premier League. Είναι πελώριος, ενώ η μυϊκή του δύναμη θυμίζει αυτή του Ederson, που προαναφέρθηκε. Ο 28χρονος Alisson Becker, έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να γράψει ιστορία και στην ομάδα που αγωνίζεται και θεωρείται δεδομένο ότι θα το πράξει. Το «ψήσιμο» στην Ιταλία, με τη φανέλα της Roma και η προπόνηση με την κορυφαία ίσως για πολλά χρόνια ιταλική σχολή, του έδωσε την ώθηση για να πετάξει… στην κυριολεξία. Επιθετικός πάνω στη μπάλα, απλώνει το τεράστιο κορμί του για να καλύψει την εστία και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Θα κάνει ακόμη μια εκπληκτική σεζόν, εάν δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

 

 

ΠΗΓΗ: eyap.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags