Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα θέλει και τα... παθαίνει ο Καρέρα! Χαμός στα δεξιά - Δεν ξέρει τι να κάνει
| 2020-09-28 18:16:00

Τα θέλει και τα... παθαίνει ο Καρέρα! Χαμός στα δεξιά - Δεν ξέρει τι να κάνει

Sportdog Team
Τα θέλει και τα... παθαίνει ο Καρέρα! Χαμός στα δεξιά - Δεν ξέρει τι να κάνει

Τα θέλει και τα... παθαίνει ο Μάσιμο Καρέρα. Αυτός δημιούργησε το μεγάλο δίλημμα στη δεξιά πτέρυγα δίνοντας ευκαιρία στον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, αυτός ευθύνεται για τον «συνωστισμό» που θα δημιουργηθεί στα άκρα της επίθεσης μετά την εμφάνιση του Θεοδόση Μαχαίρα!

Διαβάστε το θέμα του Γιώργου Μανταίου στο ΑΠΕ:

Ο 20χρονος ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της ΑΕΚ όπως έγραψε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη νίκη 3-0 επί της Λαμίας. Κακώς, βέβαια, ένας ποδοσφαιριστής που διάγει την 3η δεκαετία της ζωής του θεωρείται ακόμη φέρελπις, αλλά αυτό είναι μία ελληνική παθογένεια πολλών χρόνων. Η ουσία είναι ότι εναντίον της Λαμίας ο Μαχαίρας έπαιξε υπερδιπλάσιο χρόνο (75΄), απ΄ όσο στην έως τώρα καριέρα του στην ΑΕΚ (30΄) με τον τίτλο του MVP να του απονέμεται 100% ακριβοδίκαια. Ούτε του χαρίστηκε λόγω ηλικίας, ούτε λόγω συμπάθειας για έναν νέο αθλητή. Ήταν ο καλύτερος!

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σας παρουσιάζει την ιδιαίτερα πρωτότυπη ιστορία του ποδοσφαιριστή που έπαιξε βασικός στο πρωτάθλημα με ΑΕΚ το 2020, ενώ πριν από 5-6 χρόνια ο αθλητικός του προσανατολισμός ήταν... πορτοκαλί και ο αγωνιστικός του χώρος το παρκέ του κλειστού της Λέρου στον Πλάτανο!

Εκεί, στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου ο Μαχαίρας ήταν γκαρντ στις ακαδημίες του τοπικού Πανιωνίου Λέρου. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά με έμφυτο ταλέντο στην κίνηση δεν περιορίζονται σε ένα άθλημα. Έτσι, ο μικρός Θεοδόσης έκανε προπονήσεις και στο ποδόσφαιρο, όπου έδειχνε ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα εξέλιξης σε σχέση με το μπάσκετ. Ταξίδεψε στην Αθήνα, πέρασε δοκιμαστικά στον Πανιώνιο (τον... γνωστό) και το 2016 εντάχθηκε απευθείας στην ομάδα Κ17 του συλλόγου που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Super League. Τα επόμενα δύο χρόνια αφού πέρασε το διάστημα προσαρμογής, παρουσίασε ραγδαία βελτίωση και απέκτησε «όνομα» όταν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Κ19 της περιόδου 2017/18. Με εννέα γκολ σε 25 αγώνες ήταν πρώτος σκόρερ των «κυανέρυθρων» και κλήθηκε στην εθνική Νέων από τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα το καλοκαίρι του 2018. Συμπαίκτες είχε, μεταξύ άλλων, τον Εμμανουηλίδη του Παναθηναϊκού, τον Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ, τον Αντζουλά του Αστέρα Τρίπολης. Δηλαδή την enfant gate των γεννηθέντων το 2000.

Ακριβώς την ίδια περίοδο, η ΑΕΚ διερευνά την περίπτωσή του. Με επικεφαλής ακαδημιών -τότε- τον Άκη Ζήκο, οι άνθρωποί της έχουν «τσεκάρει» τον Μαχαίρα και το scouting report είναι γεμάτο θετικά σημεία. Ο νεαρός επιθετικός έχει ήδη κλείσει τα 18 (ημερ.γεν. 9/5/2000), ο Πανιώνιος διστάζει να του προσφέρει συμβόλαιο κι έτσι η ΑΕΚ τον χρήζει πάραυτα επαγγελματία, για μία διετία. Αυτό ήταν το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μαχαίρας, ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής και στην ομάδα Κ19. Προπονητές του ήταν ο Γιώργος Σίμος (έως τον Ιανουάριο του 2019) και στη συνέχεια ο Νίκος Κωστένογλου.

Η σεζόν 2018/19 κύλησε με τον Μαχαίρα βασικό (27 συμ., 4 γκολ), να δίνει δείγματα γραφής του ταλέντου του, χωρίς ωστόσο να θεωρείται «πρώτο βιολί» της ομάδας Κ19. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, με τον Ηλία Καλοπήτα πλέον προπονητή, μέχρι που ήλθε η στιγμή για ένα φιλικό των Νέων με την πρώτη ομάδα. Ήταν Φεβρουάριος του 2020 και αυτή έμελλε να αποδειχτεί η D-Day για τον Μαχαίρα. Ο Καρέρα που ήδη του είχε δώσει κάποιες προπονήσεις με τους «μεγάλους», εντυπωσιάστηκε από όσα είδε και τον ανέβασε μόνιμα «πάνω», ενώ την 1η Μαρτίου 2020 του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στη Super League για 13 λεπτά εναντίον -συμπτωματικά- της πρώην ομάδας του: στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στο μεταξύ, είχε ήδη υπογράψει τριετή ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2023.

Όλα κυλούσαν περίφημα για το νεαρό άσο, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον... κορονοϊό. Το lockdown του Μαρτίου συνέπεσε ακριβώς τη στιγμή που ο Μαχαίρας ήταν «στα πάνω του». Αποφάσισε να το αντιμετωπίσει ως μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει το διάστημα αυτό για να βελτιωθεί ατομικά. Δούλεψε πάρα πολύ στο διάστημα της καραντίνας και σε συνδυασμό με τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, μετά την άρση του lockdown, η βελτίωσή του ήταν εμφανής.

Το scouting report που έχουν στα χέρια τους οι ατζέντηδες αναφέρει ότι ο Μαχαίρας είναι ένας γρήγορος εξτρέμ, που θα πάει στο «ένας εναντίον ενός», θα προσπαθήσει να περάσει τον αντίπαλο είτε για να πάρει ατομική προσπάθεια, είτε για να βγάλει την κρίσιμη πάσα. Είναι ο παίκτης που έχε τη δυνατότητα να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα, να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια. Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς ό,τι είδαμε στον αγώνα με τη Λαμία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, χρειάζεται πολύ δουλειά σε επίπεδο ενδυνάμωσης. Ξεμένει από δυνάμεις λίγο μετά το 60΄, μαζεύει γαλακτικό οξύ στα πόδια και παθαίνει κράμπες, κάτι που έγινε και στο χθεσινό (27/9) ματς. Ήταν ένα στοιχείο το οποίο τον συνοδεύει την τελευταία διετία και που οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνωρίζουν. Εκεί πρέπει να επικεντρώσει την προσπάθειά του τόσο ο ίδιος, όσο και το επιτελείο της Ένωσης που καλείται να διαχειριστεί έναν ποδοσφαιριστή με συγκεκριμένα χαρίσματα, τα οποία σπανίζουν στο τεχνοκρατικά δομημένο ποδόσφαιρο.

Από εδώ και πέρα ξεκινά η περίοδος της σοβαρότερης πρόκλησης για τον Θεοδόση Μαχαίρα. Δεν είναι πλέον ο «άγνωστος Χ» ή ένα νέο παιδί που πάντα κερδίζει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έβαλε το όνομά του δίπλα σε αυτά των Γκαρσία, Ενομπακάρε και Αλμπάνη στην τετράδα των «κιτρινόμαυρων» εξτρέμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags