Facebook Pixel Ομόνοια - Ολυμπιακός: Αστεράτος Ολυμπιακός! Πρόκριση στο... χαλαρό (0-0) στην Κύπρο - Μπαίνει ομίλους!
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-29 23:51:00

Αστεράτος Ολυμπιακός! Πρόκριση στο... χαλαρό η ομαδάρα του Μαρτίνς - Έρχονται τα εκατομμύρια

του Δημήτρη Σκούφου
Αστεράτος Ολυμπιακός! Πρόκριση στο... χαλαρό η ομαδάρα του Μαρτίνς - Έρχονται τα εκατομμύρια

Ομόνοια - Ολυμπιακός: Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι Ερυθρόλευκοι πήραν ισοπαλία 0-0 από την κυπριακή ομάδα στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 2-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκρίθηκαν για άλλη μια χρονιά στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και στο δεύτερο παιχνίδι μετά από αυτό στο Φάληρο, απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί και Μασούρα, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, χωρίς βέβαια αυτό να έχει μεγάλη σημασία στην ουσία, που ήταν η πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την παρουσία τους στους ομίλους οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους το αστρονομικό ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ!

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Μπα και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια στο δεξί άκρο και τον Χολέμπας στο αριστερό.

Οι Εμβιλά, Μπουχακάλης και Καμαρά ήταν στην μεσαία γραμμή, με τους Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της.

Από την πλευρά της η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ ξεκίνησε με τους Φαμπιάνο, Λέγιακς, Λούφτνερ, Λανγκ, Χουμπότσαν, Τζιώνη, Βίτορ Γκόμες, Κούσουλο, Μποτεάκ, Ντούρις και Παπουλή.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο - Λέγιακς, Λούφτνερ, Λανγκ, Χουμπότσαν - Τζιωνής (84' Σένε), Βίτορ Γκόμες, Κούσουλος - Μποτεάκ, Ντούρις (70' Κακουλής), Παπουλής (70' Ασάντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, (90'+2' Καφού) Ραντζέλοβιτς (75' Μασούρας), Βαλμπουενά (90'+2' Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς πήρε τον έλεγχο και έφτασε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή της Ομόνοιας. Μόλις στο 3’ ο Βαλμπουενά πλάσαρε, αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε, ενώ ο τελευταίος έκανε και πάλι σωτήρια επέμβαση στο 5’ σε σουτ του Ελ Αραμπί.

Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν τον ρυθμό, φωνάζοντας μάλιστα και για πέναλτι στο 6’, όταν ο Ελ Αραμπί έπεσε στην περιοχή μετά από ένα μαρκάρισμα του Χουμπότσαν, όμως ο διαιτητής Λαόθ έδειξε συνέχεια στο ματς. Την ίδια ώρα η Ομόνοια προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις και κυρίως κόρνερ, όμως Μπα και Σεμέδο έκαναν ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις, μην επιτρέποντας να απειληθεί η εστία του Σα.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καμαρά έδωσε στον Ραντζέλοβιτς και αυτός αφού σούταρε από θέση βολής μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο.

Μετά το 30’ ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, με τους Πειραιώτες να έχουν τον πλήρη έλεγχο και την Ομόνοια να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ντούρις στο 41’, που όμως κόντραρε σε σώματα και έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε με διάθεση να πιέσει, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή της στο 48’, όταν ο Μποτεάκ εκτέλεσε ένα απευθείας φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Σα. Ο τελευταίος έκανε απόκρουση και στο σουτ του Κούσουλου στο 51’, με τον Ολυμπιακό να παίρνει σιγά σιγά και πάλι τον έλεγχο.

Στο 61’ ο Καμαρά έπιασε ένα τρομερό σουτ, όμως ο Φαμπιάνο έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Χολέμπας κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της κυπριακής ομάδας. Στο 66’ οι Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, ενώ στο 78’ ο Φαμπιάνο αποσόβησε και πάλι τον κίνδυνο από ένα φάουλ του Βαλμπουενά.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πολύ διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι και συνέχισαν να απειλούν, συγκεκριμένα με ένα σουτ του Ελ Αραμπί στο 82’ σε πλασέ του Μασούρα, που είχε μπει αλλαγή στο ματς. Πάλι όμως ο φοβερός Φαμπιάνο πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, που τελικά ανέδειξε ισόπαλες τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα και φυσικά έστειλε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για άλλη μία φορά στους "χρυσούς" ομίλους του Champions League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags