Facebook Pixel ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: 2-1
| 2020-10-01 23:39:00

ΑΝΑΣΑ-ριφάρντ! Στους ομίλους η ΑΕΚ - Νίκη με επική ανατροπή κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΝΑΣΑ-ριφάρντ! Στους ομίλους η ΑΕΚ - Νίκη με επική ανατροπή κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: 2-1

Έχασε πέναλτι, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, αλλά δεν πτοήθηκε. Με γκολάρα του Σιμόες και τον Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις η Ένωση πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ μπήκε χωρίς φόβο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έπαιξε και χωρίς να ρισκάρει. Κράτησε δεμένες τις γραμμές της και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιντώτας.

Επιθετικά προσπάθησε να κάνει παιχνίδι από δεξιά με τον Γκαρσία, ο οποίος είχε διάθεση, αλλά δεν του έβγαιναν οι κινήσεις. Μάλιστα στο 8' έκανε κακή εκτίμηση, δεν έδιωξε με τη μία τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ρουσιγιόν να βγει απέναντι από τον Τσιντώτα, ο οποίος όμως είχε διαβάσει τη φάση και βγήκε έγκυρα. Έξι λεπτά αργότερα η Ένωση απείλησε με τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έπιασε σουτ στην κίνηση που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 18' από γκρέμισμα του Κρίστισιτς από τον Σλάγκερ. Ο Μάνταλος όμως εκτέλεσε κάκιστα την εσχάτη των ποινών. Ο Πέρβαν έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το μηδέν.

Η ΑΕΚ αντί να πεισμώσει έγινε πιο ευάλωτη, με τον Ινσούα να αποδεικνύεται ως αδύναμος κρίκος με τα λάθη του. Στο 25' το μακρινό σουτ του Άρνολντ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τσιντώτας και στο τέλος του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα πλήρωσε την αμυντική της ολιγωρία. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ έχασε την εναέρια μονομαχία, η μπάλα στρώθηκε στον Βέγκορστ, ο οποίος, υπό το βλέμμα του “παγωμένο” Τσιγκρίνσκι, μοίρασε στον Μεχμέντι που πλάσαρε στην κίνηση και έγραψε το 0-1, με τον Βασιλαντωνόπουλο να μη μπορεί να κόψει παρότι βρέθηκε στο οπτικό του πεδίο.

Η ΑΕΚ κλήθηκε να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Παρότι οι κινήσεις από τον πάγκο άργησαν (ο Καρέρα έβαλε τον Λιβάγια στο 63'), η Ένωση κατάφερε να βρει απάντηση στο 65', αλλά όχι από κάποιον επιθετικογενή παίκτη. Τη λύση έδωσε ένας χαφ. Ο λόγος για τον Σιμόες που βρήκε πεδίο βολής μακριά από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα πήρε φάλτσα και καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Πέρβαν για το 1-1.

Η ισοφάριση τόνωσε την ψυχολογία των παικτών του Δικεφάλου, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν. Στο 70' το σουτ του Λιβάγια ύστερα από συνεργασία του Γκαρσία με τον Σάκχοφ κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 82' ο Τσιγκρίνσκι έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Σάκχοφ, ο Ουκρανός όμως δεν πρόλαβε να βρει καλά τη μπάλα με αποτέλεσμα ο Πέρβαν να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Στο 86' ο Τσιντώτας απέκρουσε την καλή εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ, κρατώντας την ομάδα του. Και εκεί που όλα έδειχναν, ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση, η Ένωση χτύπησε στις καθυστερήσεις. Ο Λιβάγια έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ, που νίκησε στην μονομαχία τον Γκιλαβογκί μπήκε στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα άφησε άγαλμα τον Πέρβαν για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Σιμόες ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Έτρεχε, μάρκαρε, ανέβαινε και συμμετείχε επιθετικά. Ισοφάρισε για την Ένωση και αναπτέρωσε το ηθικό των συμπαικτών του, ώστε να επιτευχθεί η μεγάλη ανατροπή στο τέλος από τον Ανσαριφάρντ. Στον Πορτογάλο ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Η είδηση είχε διαρρεύσει μερικές ώρες πριν τη σέντρα στο ματς. Ο Μάσιμο Καρέρα έθεσε εκτός αρχικούς σχήματος, τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Ιταλός τεχνικός τοποθέτησε τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης με τον Μάνταλο στην αριστερή πτέρυγα και τον Γκαρσία στη δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη με τον Σάχκοφ και Κρίστισιτς να παίζουν μπροστά στον Πορτογάλο ως εσωτερικοί μέσοι. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Βασιλαντωνόπουλος, στο αριστερό ο Ινσούα, στόπερ ήταν ο Σβάρνας με τον Τσιγκρίνσκι και την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Σάχκοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (63' Λιβάγια), Γκαρσία (81' Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87' Ανσαριφάρντ)

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάνσερ, 4-2-3-1): Πέρβαν - Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν - Άρνολντ, Σλάγκερ (60' Γκέρχαρντ) – Μπρέκαλο (79' Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν - Βέγκχορστ.

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αρτούρ Ντίας ήταν αυστηρός στο πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ είναι στους ομίλους του Europa League που σημαίνει οικονομική ανάσα για τα ταμεία της ομάδας.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags