Facebook Pixel Έτσι έγινε το ΜΠΑΜ με... Ξυδιά - Θα πιάσει plus 40 εκατ. - Τρελάθηκε ο Μαρτίνς - ΑΦΩΝΗ η Ευρώπη!
| 2020-10-03 10:00:00

Έτσι έγινε το ΜΠΑΜ με... Ξυδιά - Θα πιάσει plus 40 εκατ. - Τρελάθηκε ο Μαρτίνς - ΑΦΩΝΗ η Ευρώπη!

Οι Μιχείες
Έτσι έγινε το ΜΠΑΜ με... Ξυδιά - Θα πιάσει plus 40 εκατ. - Τρελάθηκε ο Μαρτίνς - ΑΦΩΝΗ η Ευρώπη!

Αν η Γούλβς δεν ήταν "μαγαζί" του Μέντες κι αν ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν ήταν ουσιαστικά πελάτης του  "χρυσοδάκτυλου" (για την ακρίβεια ενός μικρού μανατζερικού Γραφείου, με ιδιοκτητη τον Ζόρζε Πιρές αλλά κάτω από την ομπρέλα του Μέντες, ο οποίος και ουσιαστικά το δημιούργησε) δεν θα ερχόταν ποτέ στον Ολυμπιακό στα 21 του χρόνια και με χρηματιστηριακή αξία 9 εκατ. ευρώ.

Αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είχε ως club φτιάξει το brand name που έχει στην Ευρώπη, ο Πορτογάλος... Ξυδιάς (αυτό σημαίνει στα πορτουγκέζικα το Βινάγκρε), δεν θα δεχόταν να έρθει την Ελλάδα απο την Πρέμιερ Λιγκ.

Αν δεν είχαν προηγηθει τα... εκωφαντικά παραδείγματα των Ποντένσε και Τσιμίκα που μέσω Ολυμπιακού εκτοξεύθηκαν αγωνιστικά/καριεριστικα και με διαφορά 7 μηνων πωλήθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ, Γουλβς και Μέντες δεν θα συμφωνούσαν/προχωρούσαν ποτέ για τον ετήσιο δανεισμό του Βινάγκρε στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Αν προπονητής του Ολυμπιακού δεν ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς -και δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι είναι συμπατριώτης του Βινάγκρε- τότε Γούλβς και Μέντες θα επέλεγαν πιθανότατα την Πόρτο, για να τον δανείσουν. Σίγουρα πάντως όχι τον Ολυμπιακό.

Επισημάναμε τα παραπάνω (πιο χαρακτηριστικά/ενδεικτικά)... ΑΝ, ακριβως για να καταδείξουμε το τεράστιο μέγεθος της μεταγραφής του Ρούμπεν Βινάγκρε απο τη Γουλβς στον Ολυμπιακό κι ας πρόκειται για δανεισμό.

Για να σας πάω τώρα πολλά βήματα πιο μπροστα απο τα κλισέ που θα διαβάσετε δεξιά κι αριστερα και κυριως για να λύσω τις όποιες απορίες υπάρχουν ή θα προκύψουν.

1ον) Γουλβς - Μέντες ήθελαν να... ανοίξουν χώρο για τον Γιόνι Οτο, τον Ισπανό αριστερό μπακ που επιστρεφει απο σοβαρο τραυματισμο και είχε στοιχίσει τον Γενάρη του 2019 αγορά 20 εκατ. ευρώ από την Ατλέτικο! Για μπακ απ του πήραν και τον έμπειρο Βραζιλιάνο Μαρσάλμ(αγορά 2,5 εκατ. από την Λυών), οπότε ο Βινάγκρε δεν θα μπορούσε να είναι βασικός την τρεχουσα σεζον κι ας μετράει ήδη 3 συμμετοχές με τους Λύκους. Ο προγραμματισμός τους ομως, λέει άλλα...

2ον) ο Μέντες που έχει αναλάβει να χτίσει (και) την καριερα του Βινέγκρε, με στόχο να τον πουλήσει κάποια στιγμή plus 40 εκατομμύρια, είναι αυτός που στα 15 του χρονια τον πήγε απο την Κ17 της Σπόρτινγκ στην Μονακό και στα 19 του χρόνια στη Γουλβς. Κατά συμπτωση όλες δικές τους ομάδες δηλαδή...

3ον) Γουλβς και Μέντες, λοιπόν, ήθελαν ο Βινάγκρε να συνεχίζει να παίζει non stop και επειδή για λόγους προγραμματισμού αυτό δεν μπορουσε να συμβει στο Μολινό, έπρεπε να διαλέξουν κάποια ομάδα που θα ήταν σιγουροι πως θα παίζει και θα βελτιώνεται/εξελίσσεται αγωνιστικά  αλλά και χρηματιστηριακά. Στο συγκεκριμένο πλανάρισμα τους, λοιπόν, ο Ολυμπιακός του Μαρτινς κρίθηκε καλύτερος κι απο την... Πόρτο. Όχι μόνο γιατί ο "χρυσοδάκτυλος" ατζέντης έχει τα απτα παραδείγματα των Ποντένσε και Σα αλλά κι επειδή το κλαμπ του Βαγγέλη Μαρινάκη βεβαιωμένα  έχει τον τροπο/ την... τεχνογνωσια να δημιουργεί υπεραξίες. Βάλτε και το... πρεστίζ του Τσάμπιονς Λιγκ.

4ον) Διάβασα πως στο ντιλ δανεισμού του Βινάγκρε θα μπει και η... τρελή (για τα ελληνικά δεδομένα) οψιόν αγοράς των 25 εκατ. ευρώ από πλευρας Ολυμπιακού. Αυτή η κίνηση, εφόσον ισχύει, έχει τη δική της διττή ερμηνεία. Απο τη μια "φτιάχνει", κρατάει ψηλά την τιμή του παίκτη, για μελλοντικη πώληση. Στόχος του Μέντες είναι να πιάσει τα plus 40 εκατομμύρια, είπαμε. Απο την άλλη μεγαλώνει κι άλλο τη δυναμική και τη φήμη του Ολυμπιακού, ως ενός κλαμπ που έχει πάει σε άλλα επίπεδα αγορων - πωλησεων...

5ον) ο Βινάγκρε στο παγκόσμιο σκάουτινγκ θεωρείται αριστερός μπακ με μεγαλύτερο  potential απο τον Τσιμίκα (που θα αντικαταστησει στον Ολυμπιακό). Δεν είναι τυχαίο πως και οι δύο ήταν στη λίστα της Νάπολι, η οποία δεν έφτασε ποτέ τα 15 εκατομμύρια για τον Τσιμίκα αλλά για τον Βινάγκρε έδινε 20 με προοπτική να φτάσει και τα 25! Επίσης, δεδομένα είναι ανώτερο επίπεδο απο τον Ματέους Ρέις, που κυνηγουσε εδω και καιρό ο Ολυμπιακός. Αλλο Ριο Αβε και πορτογαλικό πρωτάθλημα κι άλλο Γουλβς/Πρέμιερ Λιγκ.

6ον) ο Ολυμπιακός εκτός από το αγωνιστικό κέρδος που θα εισπράξει για μια σεζον απο τον Βινάγκρε, κάλλιστα μπορεί να εισπράξει και σοβαρό οικονομικό. Πώς θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που μιλάμε για δανεικό, ιδιοκτησίας των Γούλβς/Μέντες; Αν το καλοκαίρι του 2021 ο Βινάγκρε  κάνει μια υπερήφανη πώληση άνω των 25 εκατ. ευρώ, κάτι που θα το οφείλει ασφαλώς και στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" ενδεχομένως να εισπράξουν ποσοστό, αναλογικό με τα επιπλέον χρήματα που θα φτάσει η πώλησή του. Με την οψιόν δηλαδή που έχει μπεί (τα 25) να λειτουργεί και σαν βάση.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ο Ολυμπιακός δεδομένα παίρνει έναν παικταρά για τη θέση του αριστερού μπακ. Το οτι η Πόρτο ήθελε τον Βινάγκρε για αντικαταστάτη του Άλεξ Τέλες τα λέει όλα, νομίζω. Και ακόμη περισσότερο αρχικά η έκπληξη και μετά ο εντυπωσιασμός που προκάλεσε στις ευρωπαϊκές πιάτσες σκάουτς και ατζεντηδων η κινηση του Ολυμπιακού με τον Βινάγκρε.

Όπως και η παρουσία του Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρόλευκων" (παρεμπιπτόντως με το που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες η εν λόγω περίπτωση πέταξε τη σκούφια του ξεχνώντας και το  εκλεκτό του, Ματέους Ρεις αφού ο Βινάγκρε αντικειμενικά είναι άλλη κλάση), αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για να μη σκεφτεί ο 21χρονος μπακ πως είναι περαστικός από του Ρέντη. Γιατί πάντα ελλοχεύει ο κινδυνος να σου... προκυψει Ζιλ Ντιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Έσκασε" απίθανη μεταγραφή με... κλοπή από το πουθενά - Τον έχασε ο Παναθηναϊός, πάει Καραϊσκάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags