Facebook Pixel ΒΟΜΒΑ με Βαγκέ στον ΠΑΟΚ - Ξενέρωσε με Μάτος ο Φερέιρα - Νέος ΡΟΝΑΛΝΤΟ 42 εκατ. στο λιμάνι!
| 2020-10-03 12:05:00

ΒΟΜΒΑ με Βαγκέ στον ΠΑΟΚ - Ξενέρωσε με Μάτος ο Φερέιρα - Νέος ΡΟΝΑΛΝΤΟ 42 εκατ. στο λιμάνι!

GOALάρες by Εvaggelistis
ΒΟΜΒΑ με Βαγκέ στον ΠΑΟΚ - Ξενέρωσε με Μάτος ο Φερέιρα - Νέος ΡΟΝΑΛΝΤΟ 42 εκατ. στο λιμάνι!

Η νέα στήλη του sportdog, που προέρχεται αλλά και παραπέμπει στο παρελθόν και σε συγκεκριμένες πολύ δυνατές ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ του γραπτού Τύπου, είναι και σήμερα... ΕΔΩ. 

Οι σαββατιάτικες GOALάρες του Evaggelistis είναι χωρισμένες σε δύο μέρη και θα συζητηθούν. Πρόκειται για αποκαλυπτικά, παρασκηνιακά, "σφηνάκια" που και να τα ξέρουν δεν πρόκειται να γραφτούν αλλού!

Ξεκινάμε, λοιπόν, με το part 1...

1η) Είναι αλήθεια πως η είδηση πέρασε στα ψιλά... Παρότι τα ΜΜΕ σε θέματα με κρούσματα κορονοϊου δειχνουν συνήθως ιδιαίτερη... ευαισθησία στην προβολή τους. Anyway, προχθές, λοιπόν, έγινε γνωστό πως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε θετικός στον Covid-19, δηλαδή λιγες ωρες μετά την ολοκλήρωση της ρεβάνς με την Κράσνονταρ, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που σημαίνει πως το εν λόγω κρούσμα ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε -έστω κι ασυμπτωματικός -με κορονοϊό στο ματς με τη ρωσική ομάδα! Και πώς το ξέρω αφού κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κάποιος... παγκίτης; Δεν είναι αφού πρόκειται για τον Μούσα Βαγκέ! Τον νεαποκτηθέντα από την Μπαρτσελόνα Σενεγαλέζο δεξιό φουλ μπακ, που δεν είχε συμπληρώσει καν 10ημερο στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάστηκε η απόδοσή του, οταν πέρασε αλλαγη στο ματς, πάντως δεν ήταν καλός. Τα τεστ εγιναν την Πέμπτη το πρωί κι ακολουθήθηκε η σχετική διαδικασία που προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τον Μούσα Βαγκέ να έχει τεθεί σε καραντίνα. Θυμίζω πως είναι το τεταρτο κρούσμα - ποδοσφαιριστης στον ΠΑΟΚ απο τον περασμένο Ιούλιο αφού είχαν προηγηθεί οι Στοχ, Ουάρντα και Λημνιός.

2η) Βέβαια με τον Μούσα Βάγκε να εχει πεσει θύμα του κορονοιού, τους Ροντρίγκο Σοάρες αλλά και τον Κρέσπο τραυματίες, τον υπηρεσιακό Μπίσεσβαρ φευγάτο για Αλ Αιν και τον πιτσιρικά  Λύρατζη να μην τυγχάνει της εμπιστοσύνης Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από λύσεις στη θέση του δεξιού φουλ μπακ και γι' αυτό επαναφέρουν απο τα... πιτς τον μέχρι χθες "τελειωμένο" Μάτος. Με εντολή Σαββίδη. Όσο κι αν δεν άρεσε στον Άμπελ...

3η) Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι μόνιμα ανοιχτή την τελευταία 2ετία για τον Θόδωρο Καρυπίδη. Κάτι βέβαια που βλέπουμε και στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Η είδηση όμως, έστω και σημειολογική, είναι άλλη. Και έχει να κάνει με τον διεθνή 19χρονο αριστερό μπακ Μαρτίνη, που πήρε/ανακοίνωσε χθες, ως ελεύθερο απο τον Ολυμπιακό, ο Άρης. Ο Μαρτίνης είναι πελάτης του Πολ Κουτσολιάκου και ο ιδιοκτήτης του Άρη μόνο κερδισμένος (πολύπλευρα) μπορεί να βγει προσεχώς απο το ότι άνοιξε παρτίδες με τον ομογενή μεγαλοατζέντη. Θυμίζω πως ο Κουτσολιάκος στο παρελθόν δις είχε πάει λεφτα στον Άρη. Τρια εκατομμύρια ευρώ το 2002, αγορά του Χαριστέα απο τη Βέρντερ Βρέμης, του φίλου (του Πολ) Κλάους Άλοφς και 600.000 ευρώ απο τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για τον Γιαννιώτα.

4η) Ο Μπρουμά μέσα στον Οκτώβριο θα κλείσει τα 26 του χρόνια αλλά ήδη έχει καταφέρει να κάνει 3 deals πωλήσεων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ. Το 2013 η Γαλατά έσκασε 13 εκατ. ευρώ για να τον πάρει απο τη Σπόρτινγκ. Ήταν 19 χρονών και στη Γαλατά πίστευαν πως έπαιρναν τον... νέο Ρονάλντο (τον είχαν βαπτίσει έτσι στην Πορτογαλία).  Μιλάμε βέβαια για τοπ ταλέντο, με σπουδαία φήμη στο ευρωπαϊκό παζάρι. Γι' αυτό άλλωστε η Σοσιεδάδ τη σεζόν 2015-16 πλήρωσε ενοίκιο 1,9 εκατ. ευρώ για να τον δανειστεί για ένα χρόνο! Δεν τα λες λίγα λεφτα... Αν προσθέσουμε δε τα 15 εκατ. που πλήρωσε η Λειψία το 2017 για να τον πάρει απο την τουρκική ομάδα και τα 12 εκατ. που έβγαλε το καλοκαίρι του 2019 απο το ταμείο της η Αϊντχόφεν, μιλάμε πως για τα πόδια του Μπρούμα μέσα σε μια 7ετία... άλλαξαν χέρια 41,9 εκατ. ευρώ! Ενδεχομένως αν δεν τον είχαν πάει πίσω οι χιαστοί, που τραυματίστηκε στη Γαλατά, η καριέρα του να είχε φτάσει στο level που βάσει προδιαγραφων προέβλεπαν στη Σπόρτινγκ (η ομάδα που τον συνδέει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο). 

Ο Μπρούμα ειναι στην καλύτερη ηλικία, είναι σφαίρα (δυνατός και γρήγορος) και είναι... Πορτογάλος (κάτι που μέτρησε στην επιλογή του απο τον Μαρτίνς). Στην Ολλανδία μάλιστα λένε πως ο Ολυμπιακός θα πληρώσει ενοίκιο για τον δανεισμό του στην Αϊντχόφεν (κοντά στο 1 εκατ. ευρώ),  περίπου 1,6 εκατ. ευρώ συμβόλαιο στον Μπρούμα ενω η οψιόν αγοράς του βρισκεται μεταξύ 6 και 7 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα γίνει χαμός - Η βόμβα της χρονιάς με Σωκράτη στον Ολυμπιακό - Ποιος τον... φέρνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags