Facebook Pixel Sportdog.gr | "Μπλόκο" για Ολυμπιακό στα Γιάννινα – "Κόλλησε" στο 1-1 – Χαμός με το VAR στο φινάλε! (BINTEO)
| 2020-10-04 22:27:00

"Μπλόκο" για Ολυμπιακό στα Γιάννινα – "Κόλλησε" στο 1-1 – Χαμός με το VAR στο φινάλε! (BINTEO)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Μπλόκο" για Ολυμπιακό στα Γιάννινα – "Κόλλησε" στο 1-1 – Χαμός με το VAR στο φινάλε! (BINTEO)

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 στην έδρα του εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα, που τον υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια βαθμών του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν… μια ανάσα από τη νίκη, όμως το γκολ του Χασάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ελ Αραμπί για… χιλιοστά στην αρχή της φάσης σε μια απίστευτα οριακή φάση!

Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με τον Παμλίδη στο 5’. Η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του Ολυμπιακού, με τον Έλληνα άσο να δίνει την ασίστ στον Ελ Αραμπί για το 1-1 στο 51’. Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Κρίζμαν στο 70’, ενώ ο Χασάν έγινε μοιραίος για τον Ολυμπιακό, σπαταλώντας απίθανη ευκαιρία για την ανατροπή στο 83’.

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μόλις στο 5ο λεπτό οι παίκτες του Γιαννίκη άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα στη δεξιά πλευρά, βρίσκοντας τον Παμλίδη στη μεγάλη περιοχή. Αυτός κοντρόλαρε ωραία και έπιασε διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία. Ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να επέμβει και ο ΠΑΣ έκανε το 1-0!

Ο Ολυμπιακός πήρε άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορούσε συνεχώς την μπάλα έξω από τα αντίπαλα καρέ, έχοντας τη συντριπτική κατοχή της. Το μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες ήταν ότι δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία και συνεργασίες για να διασπάσουν την εξαιρετικά διαβασμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Όταν οι Ερυθρόλευκοι έβρισκαν λίγο χώρο, οι αμυντικοί του ΠΑΣ έπεφταν σαν… καμικάζι και έβαζαν καθοριστικές κόντρες, όπως ακριβώς συνέβη στα σουτ των Μπουχαλάκη στο 17’ και Ραφίνια στο 24’.

Ο ΠΑΣ παραλίγο να πετύχει δεύτερο γκολ στο 25’, όταν έφυγε σε επικίνδυνη αντεπίθεση, με τον Κρίζμαν να πιάνει δυνατό σουτ και να υποχρεώνει τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση. Στη μοναδική κλασική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ο Σεμέδο έστειλε άουτ την μπάλα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά στο 36’.

Τη λύση στον Ολυμπιακό έδωσε ο Κώστας Φορτούνης, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο του Γιάν Εμβιλά. Στο 51’ ο Έλληνας άσος έβγαλε καταπληκτική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ελ Αραμπί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σκαστή κεφαλιά για το 1-1 του Ολυμπιακού!  

Ο Ελ Αραμπί λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 59’, όταν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και απέφυγε δύο αμυντικούς, όμως ο Χουτεσιώτης έπεσε αποφασιστικά στα πόδια του πριν σουτάρει και έδιωξε την μπάλα. Ο ΠΑΣ απάντησε «χτυπώντας» στην κόντρα και είδε τον Τζολάκη να κρατά το μηδέν σε σουτ των Καρτάλη (60’) και Σάλιακα (62’).

Το ματς έγινε… ροντέο, αφού αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν για το γκολ και είχαν ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο σουτ των Καμαρά (63’) και Μπουχαλάκη (65’) που έφυγαν λίγο άουτ, αλλά ο ΠΑΣ έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 70’ ο Κρίζμαν έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, από την απόκρουση του Τζολάκη η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε πάνω στη γραμμή, με τον Έλληνα γκολκίπερ να προλαβαίνει να τη μαζέψει με δεύτερη προσπάθεια προτού περάσει τη γραμμή!

Στο 83’ ο Χασάν απώλεσε απίστευτη ευκαιρία για να δώσει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα. Έπειτα από λάθος της άμυνας ο Αιγύπτιος έκλεψε και βρέθηκε ολομόναχος με τον Χουτεσιώτη αλλά σούταρε ψηλά άουτ!

Ο Χασάν είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για τη χαμένη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις, αλλά του τη στέρησε το VAR. Στο 91’ ο Φορτούνης πέρασε μπαλιά για τον Ελ Αραμπί και αυτός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με προβολή. Στην επαναφορά ο Χασάν σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του ριπλέι γιατί ο Ελ Αραμπί ήταν οφσάιντ για… χιλιοστά στην αρχή της φάσης!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Σιόντης (86' Λιάσος), Καρτάλης (73' Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (56' Λεό), Παμλίδης (86' Λώλης) & Κρίζμαν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69' Χασάν), Βαλμπουενά & Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags