Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έγκλημα" Φορτούνη - Πού είναι ο Εμβιλά;
| 2020-10-04 23:46:00

"Έγκλημα" Φορτούνη - Πού είναι ο Εμβιλά; - Χασάν, γι’ αυτό είσαι πάγκο - Τζολάκης ή... Χουτεσιώτης;

του Παναγιώτη Νικολάου
"Έγκλημα" Φορτούνη - Πού είναι ο Εμβιλά; - Χασάν, γι’ αυτό είσαι πάγκο - Τζολάκης ή... Χουτεσιώτης;

Ολυμπιακός: Ο ΠΑΣ Γιάννινα «φρέναρε» τον Ολυμπιακό, αποσπώντας βαθμό από τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη στο φινάλε με το ακυρωθέν γκολ του Χασάν, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός δημιουργικά και μπλοκαρισμένος από τον εξαιρετικά στημένο ΠΑΣ. Η τριάδα στα χαφ δεν δούλεψε και ένας από τους κύριους λόγους ήταν η παρουσία του Γιάν Εμβιλά, που δείχνει ότι δεν έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας. Γενικότερα, ο Γάλλος φαίνεται να έχει περισσότερο χαρακτηριστικά κόφτη, δεν πατά περιοχή και δυσκολεύεται να κάνει τη δουλειά του Γκιλιέρμε, που ήταν καθαρό «οκτάρι». Πάντως, είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε έναν παίκτη που έρθει με μεγάλες περγαμηνές και «βαρύ» βιογραφικό.

Ίσως η διακύμανση του πρώτου ημιχρόνου στέλνει και ένα μήνυμα στον Πέδρο Μαρτίνς ότι το 4-3-3 δεν είναι ιδανικό για ματς όπως το αποψινό, που ο αντίπαλος περιμένει στο δικό του μισό και κλείνει αποτελεσματικά τους χώρους. Δεν είναι τυχαίο που η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο ημίχρονο και η αλλαγή σε 4-2-3-1 βελτίωσε εντυπωσιακά την επιθετική λειτουργία. Ο «Φόρτου» άλλαξε… μόνος του το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που θύμισε άλλη ομάδα όταν τον είχε στο γήπεδο. Στις τάξεις των οπαδών επικρατεί η απορία του γιατί ο αρχηγός δεν παίζει βασικός, από τη στιγμή που έχει τέτοια επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας. Ίσως ο Μαρτίνς πρέπει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του και να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον -κατά γενική ομολογία- πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Κατά τα άλλα, ο Αχμέντ Χασάν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δεχθεί πολλή κριτική και οι χαμένες ευκαιρίες όπως αυτή που σπατάλησε στο 83’ έχοντας όλο το τέρμα στο… έλεός του σίγουρα δεν βοηθούν. Βέβαια, ο Αιγύπτιος σκόραρε στο 91’, αλλά είχε την ατυχία το γκολ του να ακυρωθεί μέσω VAR. Πάντως, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει το εύκολο γκολ. Ο Μαρτίνς ρίσκαρε με την επιλογή ενός παίκτη που είναι ικανός να τον ξελασπώσει αλλά και να τον «χαντακώσει». Απόψε συνέβησαν και τα δύο, όμως για κακή τύχη του Χασάν , το VAR δεν τον άφησε να εξιλιεωθεί.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον εξαιρετικό πιτσιρικά Κωνσταντίνο Τζολάκη, που πρόσθεσε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο μικρός παίζει με αξιοθαύμαστη ωριμότητα στα 17 του χρόνια και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι απόψε γλίτωσε τον Ολυμπιακό με μεγάλες αποκρούσεις.

Μιλώντας για τερματοφύλακες, δεν πρέπει να αδικήσουμε τον πρώην «ερυθρόλευκο», Λευτέρη Χουτεσιώτη, που στο αποψινό ματς ήταν καταπληκτικός για λογαριασμό του ΠΑΣ. Μιλάμε για έναν γκολκίπερ που θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο και έπαιξε στον Ολυμπιακό για πέντε χρόνια, αλλά έκανε μόλις τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Απόψε έδωσε απαντήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΠΑΜ Μαρινάκη στο παρά πέντε των μεταγραφών - ΑΥΤΟΣ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags