Facebook Pixel ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Αυτός θα "καθαρίσει" και τον Λιβάγια!
| 2020-10-07 12:08:00

Βρήκε αντι-Λιβάγια η ΑΕΚ! ΑΥΤΟΣ θα "καθαρίσει" τον Κροάτη σταρ - "Μπαλαδόρος αλλά από τρεξίματα..."

του Γιώργου Κτενά
Βρήκε αντι-Λιβάγια η ΑΕΚ! ΑΥΤΟΣ θα "καθαρίσει" τον Κροάτη σταρ - "Μπαλαδόρος αλλά από τρεξίματα..."

ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τάνκοβιτς ο Γιάννης Δρόσος, βαθύς γνώστης τού σουηδικού ποδοσφαίρου που ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Αποκάλυψε τα στοιχεία του νυν άσου της Ένωσης, σε ποιες θέσεις μπορεί να αποδώσει αλλά και τι πρέπει να περιμένουν από εκείνον οι οπαδοί των Κιτρινόμαυρων. 

Η AΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τάνκοβιτς, ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Σουηδό;

"Ο Τάνκοβιτς, ουσιαστικά, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία όπου και αγωνίστηκε με την ομάδα της ΑΖ Αλκμααρ. Πρόκειται για έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή που βασίζεται στα ικανοποιητικά επίπεδα τεχνικής και αντίληψης που διαθέτει, στοιχεία που του επιτρέπουν να ξεπερνά τον μέσο όρο σουηδικού πρωταθλήματος με γεμάτες χρονιές στη Χάμαρμπι, και λιγότερο στη φυσική κατάσταση".

Σε ποιες θέσεις μπορεί να αγωνιστεί στο γήπεδο;

"Η φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης ως εξτρέμ, ώστε να μπορεί να συγκλίνει προς τα μέσα με το αντίθετο -καλό- του πόδι (δεξί). Ωστόσο, στη Χάμαρμπι, συχνά υιοθετεί και ρόλο δεκαριού πίσω από τον φορ". 

Είναι παίκτης που μπορεί να έρθει για βασικός και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα;

"Εκτιμώ πως θα χρειαστεί χρόνο ώστε να καταφέρει να προσαρμοστεί σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση στο ποδόσφαιρο που έχει υιοθετήσει η AΕΚ με τον Καρέρα, σε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό εν συγκρίσει με το σουηδικό, ακόμα και το ολλανδικό. Οι περισσότερες ελληνικές ομάδες ακολουθούν πιο συντηρητική τακτική, ο ρυθμός είναι συχνά πιο χαμηλός αλλά η ένταση μεγαλύτερη, ενώ και οι χώροι, ειδικά για ισχυρές ομάδες όπως είναι η AΕΚ, είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι.

Συν τοις άλλοις, ο Τάνκοβιτς είναι ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει συνηθίσει να αγωνίζεται με πιο ελεύθερο ρόλο και λιγότερα αμυντικά καθήκοντα. Για να πάρει θέση βασικού, λοιπόν, θεωρώ πως θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Βέβαια, αυτό είναι πάντα άμεσα εξαρτώμενο και από τον ανταγωνισμό που υπάρχει για μια θέση". 

"Aντί του Λιβάγια αριστερά"
 
Σε ποιο σύστημα μπορεί να αποδώσει καλύτερα;

"Λόγω της φυσικής του θέσης το σύστημα στο οποίο μπορεί να αποδώσει καλύτερα είναι το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Ο Μάνταλος ως ο αρχηγός της ομάδας είναι σχεδόν απίθανο να αντικατασταθεί. Πιο πιθανό είναι το σενάριο να αγωνίζεται ο Τάνκοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του Λιβάγια, ώστε να συγκλίνει προς τα μέσα, να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργεί καταστάσεις".   


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags