Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ήττα-καμπανάκι για την Εθνική από Αυστρία - "Κατέρρευσε" σε 3 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-10-07 23:23:00

Ήττα-καμπανάκι για Εθνική - "Κατέρρευσε" σε 3 λεπτά - Δεν πέτυχαν τα "πειράματα" Φαν’τ Σχιπ (Vid)

Sportdog Team
Ήττα-καμπανάκι για Εθνική - "Κατέρρευσε" σε 3 λεπτά - Δεν πέτυχαν τα "πειράματα" Φαν’τ Σχιπ (Vid)

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας προβλημάτισε στο φιλικό με την Αυστρία, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-1 εκτός έδρας.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με πολύ ωραίο γκολ του Φορτούνη στο 63', όμως "κατέρρευσε" μετά το 75' και δέχθηκε δύο φθηνά γκολ από αδράνειες της άμυνας στο 77' (από τον Γκρμπιτς) και στο 80' (από τον Μπαουμγκάρντνερ).

Ο Τζον Φαν'τ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και καλείται να αλλάξει αρκετά πράγματα ενόψει των αναμετρήσεων με Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10) για το Nations League.

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ έκανε αρκετές δοκιμές, τοποθετώντας τον Λαμπρόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Έλληνα μπακ να δείχνει σημάδια κόπωσης στο δεύτερο μέρος και τους Αυστριακούς να ξεκινούν τις φάσεις για τα δύο γκολ που πέτυχαν από την πλευρά. Παράλληλα, η Ελλάδα ξεκίνησε χωρίς κλασικό σέντερ φορ, αφού ο Φορτούνης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Το εν λόγω "πείραμα" πέτυχε... κατά ήμισυ, με την Εθνική να σκοράρει μεν μετά από ωραία συνεργασία του Φούντα με τον Φορτούνη, αλλά από την άλλη να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα έκαναν οι Σωκράτης Διούδης και Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο πρώτος ικανοποίησε με την παρουσία του, όμως ο δεύτερος φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ των Αυστριακών. Ο μεγάλος άτυχος του ματς ήταν ο Μπάμπης Λυκογιάννης, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και αποχώρησε στο 64' λόγω τραυματισμού.

Το ματς

Στο 4-2-3-1 του Τζον Φαν'τ Σχιπ, ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Λαμπρόπουλο, Σβάρνα, Τζαβέλλα και Κυριακόπουλο, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα θα έπαιξαν οι Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης, ενώ οι Μάνταλος, Λημνιός και Φούντας αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον Φορτούνη.

Το μεγαλύτερο ψεγάδι στην απόδοση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο ήταν η επιθετική της λειτουργία. Το σχήμα με τον Φορτούνη στην κορυφή δεν δούλεψε καλά. Ο "Φόρτου" σπανίως κινήθηκε ως σέντερ φορ, αλλά περισσότερο περιφερειακά, με τον Φούντα να συγκλίνει και να κάνει κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Πάντως, η τακτική αυτή δεν έφερε αποτέλεσμα, με την Ελλάδα να μοιάζει κομμένη στη μέση επιθετικά. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν πολύ κακή, οι Μάνταλος και Λημνιός δεν μπήκαν στο ματς και η Ελλάδα δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον έδειξε σταθερότητα στην άμυνα και δεν απειλήθηκε.

Η αλλαγή του Ζέκα αντί του Κουρμπέλη στον άξονα ήταν αυτή που βελτίωσε την Ελλάδα στο δεύτερο μέρος, καθώς ο νεοεισελθόντας παίκτης έβγαλε πολλή ενέργεια και βοήθησε στο χώρο του κέντρου.

Το γκολ για την Ελλάδα ήρθε στο 63' με τον πιο δραστήριο παίκτη της, τον Κώστα Φορτούνη. Ο Λημνιός έβγαλε την ομάδα στην αντεπίθεση με μακρινή μπαλιά για τον Φούντα. Αυτός υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε φάουλ στο Λάινερ που δεν δόθηκε και πέρασε φανταστική μπαλιά στον Φορτούνη. Αυτός κοντρόλαρε ιδανικά με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0.

Οι Αυστριακοί είχαν περισσότερες δυνάμεις και έφτασαν στην ανατροπή το σκορ. Στο 77' άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα στην πλευρά του κουρασμένου Λαμπρόπουλου, με τον Γκρέγκοριτς να βγάζει την παράλληλα σέντρα. Μιχαηλίδης και Τζαβέλλας "ξέχασαν" τον Γκρμπιτς, που σκόραρε από κοντά για το 1-1.

Στο 80' έγινε το 2-1, με ακόμα μια συνεργασία των Αυστριακών από τα δεξιά της ελληνικής άμυνας. Ο Μιχαηλίδης "έφαγε" εύκολη ντρίμπλα από τον Μπαουμγκάρντνερ, που πλάσαρε τον Διούδη και σκόραρε.

Οι συνθέσεις:

Αυστρία: Πέρβαν, Τρίμελ (46' Μπάουμγκαρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ (47' Πος), Φριντλ, Σέπφ (48' Φ. Γκρίλιτς), Ιλσάνκερ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46' Λάινερ), Χόλτσχαουζερ (66' Γκρέγκοριτς), Ονισίβο (76' Σάουμπ), Γκρμπιτς

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46' Λυκογιάννης), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46' Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82' Τζόλης), Μάνταλος (46' Ζέκα), Φούντας (68' Κουλούρης), Φορτούνης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags