Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Κόσοβο: Μηδέν εις το πηλίκο η Εθνική - Έπεσε δεύτερη - Έχασε πέναλτι ο Μπακασέτας (vid)
| 2020-10-14 23:39:00

Μηδέν εις το πηλίκο η Εθνική με Κόσοβο - Έπεσε δεύτερη - Έχασε πέναλτι ο Μπακασέτας (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Μηδέν εις το πηλίκο η Εθνική με Κόσοβο - Έπεσε δεύτερη - Έχασε πέναλτι ο Μπακασέτας (vid)

Εθνική Ελλάδας - Κόσοβο: Στο απόλυτο μηδέν (0-0) έμεινε η Εθνική ομάδα κόντρα στο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ, ύστερα από δύο σερί νίκες, με αποτέλεσμα να πέσει από την πρώτη θέση του ομίλου, όπου πλέον βρίσκεται η Σλοβενία.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ καλό πρώτο μέρος, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά και πέναλτι με τον Μπακασέτα στο 19', όμως στο δεύτερο ημίχρονο "κόλλησε" δημιουργικά, γλίτωσε το γκολ σε ορισμένες φάσεις, έχοντας "σωτήρα" τον Χατζηδιάκο και τελικά αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με το Κόσοβο, πέφτοντας από την πρώτη θέση του γκρουπ στο Nations League, αφού η Σλοβενία πέρασε με 4-0 από την έδρα της Μολδαβίας.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες

Ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με την οποία έπαιξε κόντρα στη Μολδαβία, παρέταξε την Εθνική και στο αποψινό ματς ο Τζον Φαν’τ Σχιπ. 

Πιο συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 του Ολλανδού, ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Γιαννούλης, ως δίδυμο στόπερ οι Τζαβέλλας και Σβάρνας, με τον Χατζηδιάκο να τοποθετείται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Οι Κουρμπέλης και Ζέκα ήταν στον άξονα, ενώ Λημνιός και Μάνταλος ξεκίνησαν στις πτέρυγες, με τον Μπακασέτα να πηγαίνει σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό, που ήταν και πάλι ο Παυλίδης.

Από πλευράς Κοσόβου στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Λοσάι, Καστράτι, Σελίνα, Βοϊοβόντα, Κολόλι, Πακαράντα, Σάλα και Ντρέσεβιτς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85’ Λαμπρόπουλος), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα (62’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73΄Πέλκας), Μάνταλος (62’ Φούντας), Μπακασέτας (73’ Φορτούνης) Παυλίδης

Κόσοβο: Μιούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοιβόντα, Πακαράντα, Σάλα, Λοσάι (34’ λ.τρ Ρασκάι), Καστράτι, Τσελίνα (63’ Χασάνι), Χαρντεργκιονάι, Κολόλι (80’ Ρασάνι)

Το ματς

Πιεστικά μπήκε στο παιχνίδι το Κόσοβο, ωστόσο αυτή η πίεση κράτησε για λίγα λεπτά, καθώς η Εθνική μας ομάδα, πήρε τον έλεγχο μετά το πρώτο πεντάλεπτο και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του τερματοφύλακα Μούριτς.

Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 16' με μια κεφαλιά του Μάνταλου, ενώ στο 18' ο Λημνιός κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σάλα, όμως ο Μπακασέτας το έστειλε πάνω στον Μούριτς, που έπεσε στην αριστερή του γωνία, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να βάλει αρκετά νωρίς μπροστά την ελληνική ομάδα.

Το χαμένο πέναλτι δεν πτόησε τους παίκτες του Τζον Φαν'τ Σχιπ, που συνέχισαν να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα και να φτάνουν σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Κοσόβου. Στο 21' ο Λημνιός βγήκε τετ-α-τετ από πλάγια δεξιά με τον κίπερ των φιλοξενούμενων, αλλά ο τελευταίος είπε για άλλη μια φορά το "όχι".

Στο 29' ο Παυλίδης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει σπουδαία στιγμή στο 34', όταν από κοντά έκανε την προβολή, όμως έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μούριτς. 

Τελευταία καλή στιγμή για την Εθνική ήταν το σουτ του Λημνιού στο 41', που αποσόβησε ο Κοσοβάρος κίπερ, που είδε την ομάδα του να έχει μόλις μία επικίνδυνη φάση, αυτή του 36', όταν ο Καστράτι πλάσαρε μπροστά από τον Τζαβέλλα, όμως ο Σβάρνας ήταν "παρών" και έδιωξε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Κόσοβο να φτάνει μια ανάσα από το γκολ και μάλιστα σε δύο στιγμές. Αρχικά στο 46' ο Καστράτι μπήκε στην περιοχή της Ελλάδας από αριστερά, έκανε το γύρισμα προς την εστία, όμως ο Βλαχοδήμος ακούμπησε τη μπάλα με το πόδι και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 52' οι Κοσοβάροι έστησαν... πικ νικ μέσα στην περιοχή της Εθνικής μας και μετά από φάση διαρκείας, ο Πασαράδα βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Χατζηδιάκος πάνω στην γραμμή έκοψε τη μπάλα και έσωσε την "γαλανόλευκη", κρατώντας το μηδέν.

Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα έδειχνε να μην πατάει καλά στα πόδια της, έχοντας καλά κλεισμένους τους ακραίους της, Λημνιό και Γιαννούλη, ωστόσο στο 59' ο πρώτος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μετά το γύρισμα του Μάνταλου από αριστερά, όμως το σουτ που επιχείρησε, χτύπησε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

Η Εθνική συνέχισε να πιέζει, με το Κόσοβο να συσπειρώνεται περισσότερο στην άμυνα, εντούτοις οι καλές στιγμές ήταν είδος προς... εξαφάνιση στο δεύτερο μέρος, με τον Φαν'τ Σιπ να ρίχνει στο ματς όλα τα "όπλα" του, ήτοι τους Φορτούνη, Πέλκα και Φούντα.

Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που έψαχνε, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 και να απωλέσει την πρώτη θέση από την Σλοβενία, ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στο Nations League.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags