Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ - Έτσι πήρε τον νέο Τσιμίκα!
| 2020-10-16 14:54:00

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία της ΑΕΚ - Έτσι κράτησε τον νέο Τσιμίκα που θυμίζει Γιαννούλη! - Ταξίδι και... ΜΠΑΜ;

GOALάρες by Εvaggelistis
ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία της ΑΕΚ - Έτσι κράτησε τον νέο Τσιμίκα που θυμίζει Γιαννούλη! - Ταξίδι και... ΜΠΑΜ;

Ημέρα χωρίς GOALάρες στον Σκύλο δεν γίνεται... Οι σημερινές είναι απλωμένες σε 3 (αφιερωμένες στον... Τσιμίκα της AΕΚ) + 1. Καλή... απόλαυση στο διάβασμά τους.

1η) Λόπες νοκ άουτ, Μπακάκης νοκ άουτ, Ινσούα στα πιτς και εξαιρετικά αμφίβολος, διαβάζω. Η ΑΕΚ ξέμεινε απο αριστερούς μπακ ενόψει του ντέρμπι των Δικεφάλων και ο ΠΑΟΚ από εκείνη την πλευρά θα βγαίνει με τη "γέρικη αλεπού" (όπως τον βάπτισε ο Ρέμπε), τον Μάτος. Αυτός είναι ένας λόγος να ξανασκεφθεί ο Καρέρα να δώσει την ευκαιρία για ντεμπούτο στον Μάριο Μιτάι!

Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ ο Ιταλός κόουτς σκέφτεται σοβαρά να ρισκάρει με τον 17χρονο διεθνή Αλβανό αριστερό μπακ εφόσον ο Ινσούα δεν προλάβει. Ο Μιτάι όντως αρέσει πολύ στον Καρέρα, όπως άρεσε και ο Μαχαίρας, τον οποίο σιγά, σιγα καθιερώνει στην 18άδα. Και δικαίως αρέσει στον Ιταλό ο Μιτάι αφού το παιδί είναι top talent σύμφωνα με την δεθνή πιάτσα των σκάουτς. Η τελευταία θεωρεί πως θα μπορούσε ήδη να είχε φύγει στο εξωτερικό (το επιχείρησε πάντως) ενώ έχει τις προδιαγραφές για σπουδαία καριέρα ακόμη και να γίνει μελλοντικά ο... Τσιμίκας της ΑΕΚ (προϊόν της "κιτρινόμαυρης" Ακαδημίας). Το ζητούμενο είναι να μην καεί ο Μιτάι από μια βιαστική χρησιμοποίηση και δη σε ντέρμπι όπως αυτό με τον ΠΑOΚ. Χρειάζεται δηλαδή και τη διαχείρισή του. Οπότε αν βγει οφ και ο Ινσούα δεν θα μου κάνει εντύπωση να πάει αριστερά ο Βασιλαντωνόπουλος και δεξιά ο Παουλίνιο, με τον Μιτάι στον πάγκο...



2η) Ο Μιτάι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε βρεθεί πολύ κοντά στην Ουέσκα. Για την ακρίβεια είχε πάει στην ισπανική ομάδα, που τότε βέβαια ήταν στην Σεγκούντα (τώρα στην Πριμέρα και με τον Σιόβα πλέον στο ρόστερ της). Είχε βρεθεί στην Ουέσκα όχι μόνος του αλλά παρέα με τον τον Χριστόπουλο (άλλο χαβιαρωμένο ταλέντο) αλλά και τον γιο του Σαράντη, του τότε χρηματοδοτη κι αφεντικού της Ακαδημίας της AΕΚ, που είχε αποφασίσει πάντως να αποχωρήσει λόγω διαφωνιών του με τον Μελισσανίδη (ή γιατί είχε κουραστεί να βάζει λεφτά...). Ο Χριστόπουλος επέστρεψε γρήγορα στην Αθήνα και στους "κιτρινόμαυρους", ο Σαράντης ήταν απλά... συνοδευτικός, ο Μιτάι είχε μείνει, άρεσε αλλά στο τέλος δεν... υπέγραψε γιατί η περίπτωσή του με τα τροφεία (και όχι μόνο) ήταν λίγο περίπλοκη και στην Ουέσκα φοβήθηκαν το... ρίσκο. Κάτι βέβαια που δεν... χάλασε την AΕΚ. Μάλιστα παρά το φλερτ από Ολλανδία και Ιταλία (μεγάλη ολλανδική ομάδα τον πολιορκούσε το καλοκαίρι), η Ένωση στις 12 Αυγούστου κατάφερε να τον υπογράψει με επαγγελματικό συμβόλαιο ως το 2023! Μεγάλη επιτυχία σύμφωνα και με τη μανατζειρκή πιάτσα.

3η) Ο Μιτάι παρά το ύψος του (1,85 μ.) και τις συμμετοχές του ως αριστερός στόπερ, στην ΑΕΚ υπολογίζεται μόνο ως αριστερό μπακ. Τουλάχιστον αυτό το πρότζεκτ δουλεύουν με τον αρχηγό της Κ18 της Εθνικής Αλβανίας. Είναι τεχνίτης, με σπουδαίες επαφές, με ντρίμπλα, δυνατός στο ένας εναντίον ενός και ταχυδυναμικός. Οι ειδικοί λένε πως απο στυλ/προδιαγραφές πάει περισσότερο προς τον Γιαννούλη και λιγότερο στον Τσιμίκα. Σαν πρότζεκτ όμως, ταιριάζει στον Τσιμίκα.

4η) Έκανε ταξίδι ιγκόγκνιτο 48 ωρών στην Αθήνα (ήρθε Κυριακή κι έφυγε την Τρίτη) για πολύ σημαντικό λόγο. Μιλάω για πολύ γνωστό στην Ελλάδα ατζέντη, που έχει την  έδρα του Γραφείου του στη Γερμανία. Βασικά η υπόθεση που τον έφερε ξανά στην Ελλάδα είχε να κάνει με συγκεκριμένη επαφή για... διάσημο πελάτη του που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος (τα συνδύασε πάντως και με δυο ακόμη συναντήσεις, άσχετες με την υποθεση που... μισοαποκαλύπτυμε). Τώρα αν μίλησε και ο ίδιος απευθείας με τον ιδιοκτήτη ή με τους ανθρώπους που το "δουλεύουν" θα σας γελάσω. Επειδή η υπόθεση είναι πολύ... ευαίσθητη και δεν έχει καεί (το αντίθετο) μένω εδώ και επιφυλάσσομαι για προσεχώς... 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags