Facebook Pixel Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Τεσσάρα με... πολυβόλο Ελ Αραμπί - Αγριεμένος ενόψει Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-10-17 22:21:00

Τεσσάρα στον Ατρόμητο με... πολυβόλο Ελ Αραμπί - Αγριεμένος ενόψει Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τεσσάρα στον Ατρόμητο με... πολυβόλο Ελ Αραμπί - Αγριεμένος ενόψει Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πήρε… φόρα στο δεύτερο και επικράτησε με 4-0 του Ατρομήτου, ο οποίος έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 30' λόγω αποβολής του Μάτιτς.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε από τον πάγκο και… καθάρισε για τους Πειραιώτες με τρία γκολ, ενώ ο Αχμέντ Χασάν πρόσθεσε ένα.

Την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε ο Γιαν Εμβιλά, που έβγαλε την ασίστ για το 2-0 του Χασάν. Εξαιρετικοί ήταν και Μαντί Καμαρά, Κώστας Φορτούνης, που συνδυάστηκαν για το το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία.

Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στη μεγάλη αναμέτρηση για την πρώτη αγωνιστική του Champions League, κόντρα στη Μαρσέιγ την Τετάρτη (21/10).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Χολέμπας στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Στον έξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Εμβιλά και Καμαρά, με τους Φορτούνς, Βαλμπουενά και Μασούρα να κινούνται πίσω από τον Χασάν

Με σχηματισμό 5-2-1-2 κατέβηκε ο Ατρόμητος στο ματς. Τερματοφύλακας ο Γιαννιώτης, με τριάδα στην άμυνα τους Ρισβάνη, Γούτα και Γκαλό, δεξιό μπακ-χαφ τον Κιβρακίδη και αριστερό τον Νάτσο. Οι Σάλομον και Χαρίσης ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και ο Μουνίθ κινήθηκε σε ρόλο «δεκαριού», με επιθετικό δίδυμο τους Μάτιτς και Κωτσόπουλο.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφτιαξε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αναζητώντας ένα γρήγορο. Δύο καλά σουτ από Βαλμπουενά (5’) και Χασάν (6’) έπειτα από ατομικές ενέργειες έφυγαν άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, ωστόσο, χάθηκε από τον Μασούρα στο 11’. Έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Βαλμπουενά και σέντρα ακριβείας του Ραφίνια, ο Έλληνας άσος έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο ρυθμός του Ολυμπιακού άρχισε να πέφτει, αλλά και πάλι οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, στο 20’, όταν ο Σεμέδο πήρε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και ο Γούτας απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή!

Στο 30’ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να μένει με παίκτη. Ο Μάτιτς έκανε σκληρό φάουλ με τάκλιν στον αστράγαλο του Καμαρά, αρχικά ο διαιτητής Κουτσιαύτης του έβγαλε κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από εξέταση του ριπλέι άλλαξε απόφαση και του έδειξε απευθείας κόκκινη!

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Ατρόμητο να μαζευτεί στο δικό του μισό και να παίξει φουλ αμυντικά για να απορροφήσει την πίεση. Βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται πολύ κόντρα στο αμυντικό «τείχος» του Ατρομήτου, περνώντας τον Ελ Αραμπί στη θέση του Μασούρα από το 40’ και παίζοντας με δύο σέντερ φορ (Χασάν, Ελ Αραμπί). Πάντως, ο Ολυμπιακός έμοιαζε μπλοκαρισμένος και δεν απείλησε μετά την αποβολή, με μοναδική εξαίρεση ένα πολύ κακό σουτ του Εμβιλά στο 45+3’ από πλεονεκτική θέση έπειτα από «στρώσιμο» του Ελ Αραμπί.

Όσο για Ατρόμητο, στο πρώτο μέρος απείλησε μόνο με μια κεφαλιά του Γούτα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, που μπλόκαρε ο Σα στο 42’.

Ο Μαρτίνς φαίνεται πως είχε… οίστρο με την αλλαγή του Ελ Αραμπί, καθώς ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα στο 51’. Έπειτα από υπέροχη κάθετη μπαλιά του Καμαρά, ο Φορτούνης πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη και γύρισε στον Ελ Αραμπί που σκόραρε προ κενής εστίας. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά η εξέταση του VAR άλλαξε την απόφαση και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0!

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το 30’, ο Ατρόμητος έδειξε ανήμπορος να επιστρέψει στο ματς. Αντιθέτως, ένα εύκολο λάθος των παικτών του, του κόστισε ακριβά. Ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος του Σάλομον στο 65’, ο Ελ Αραμπί πάτησε ωραία στον Εμβιλά, αυτός γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Χασάν «έγραψε» το 2-0 με αριστερό πλασέ.

Ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε τη μεγάλη του βραδιά με δύο ακόμα, πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ. Στο 82’ ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ έπειτα από γύρισμα του Λοβέρα (στην αρχή της φάσης είχε λειτουργήσει εγωιστικά, καθώς δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς) και στο 87’ έκανε το τελικό 4-0 με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Εμβιλά (76’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Φορτούνης (70’ Ρατζέλοβιτς), Χασάν (76’ Σουντανί)

Ατρόμητος (3-5-2): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κιβρακίδης (69’ Ούμπιδες), Νάτσος, Χαρίσης (61’ Λάζαρος), Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Μουνίθ (35’ Μπουσούλαζιτς), Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags