Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη στο sportdog!
| 2020-10-18 12:55:00

"Βιεϊρίνια, μην το κάνεις! - Εδώ πέρασε τη Βόλφσμπουργκ... - Δεν μπορούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Βιεϊρίνια, μην το κάνεις! - Εδώ πέρασε τη Βόλφσμπουργκ... - Δεν μπορούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό"!

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί επιθετικά εξέφρασε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο βετεράνος άσος που στην καριέρα του φόρεσε τις φανέλες και των δύο Δικεφάλων μίλησε στο sportdog και τόνισε ότι οι δύο ομάδες θα χρειαστούν μεγάλη βελτίωση για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει ο Βιεϊρίνια στην Τούμπα και η ομάδα να αξιοποιεί παίκτες όπως ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης.

Ποια γεύση έχει αφήσει φέτος ο ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ φέτος δείχνει ότι είναι μία ομάδα πιο σοβαρή, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον στόχο που βάζει στο παιχνίδι της. Απλά θεωρώ ότι του λείπει ποιότητα, ιδιαίτερα στην επίθεση. Σε κλειστές άμυνες δύσκολα μπορεί να δημιουργήσει φάσεις".

Υπάρχει ένα περίεργο κλίμα στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League. Γιατί επηρεάστηκε;

"Η είσοδος στους ομίλους ήταν ένας μακρινός στόχος. Από τη στιγμή όμως που πέρασε Μπεσίκτας και Μπενφίκα έφτασε πολύ κοντά. Δεν νομίζω όμως ότι ήταν ένας τόσος σοβαρός λόγος για να επηρεαστεί η ομάδα από αυτό. Με τις ομάδες που έπρεπε να προσέχει πίσω και να χτυπήσει στην κόντρα ήταν πιο εύκολο γι' αυτόν. Με την ομάδα που έπρεπε να δημιουργήσει, την Κράσνονταρ, να βάλει το γκολ και να περάσει είχε προβλήματα".

Υπάρχει θέμα Βιεϊρίνια στην ομάδα. Θα σας παραξένευε αν τον βλέπατε σε άλλη ελληνική ομάδα; Γιατί υπάρχει η φημολογία για Παναθηναϊκό...

"Εγώ ως Τριαντάφυλλος θα ήθελα να μείνει στον ΠΑΟΚ. Είναι σημαία της ομάδας. Δεν παύει όμως να είναι ένας επαγγελματίας. Θα κοιτάξει το συμφέρον του και το καλό του. Εγώ στη θέση του δεν θα πήγαινα. Είναι 34 χρονών. Θα έκλεινα την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ".

Τζόλης και Μιχαηλίδης ποιές εντυπώσεις σας έχουν αφήσει;

"Εγώ χαίρομαι που άρχισαν να παίζουν επιτέλους παιδιά από τις Ακαδημίες της ομάδας. Γιατί οι Υποδομές του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα. Έτυχε να δω παιχνίδια των μικρών ομάδων και απορώ πως κάποιοι παίκτες δεν έφτασαν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Θέλω αν συνεχιστεί αυτό. Αν θέλει η ομάδα να βασιστεί στις Υποδομές πρέπει να αξιοποιεί τους παίκτες".

Έχεις εικόνα από τη φετινή ΑΕΚ;

"Είναι καλύτερη από πέρσι. Αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει βλέποντας κάποια αποσπασματικά στιγμιότυπα. Για να περάσει τη Βόλφσμπουργκ δεν είναι τυχαίο. Η γερμανική ομάδα δεν είναι ασήμαντο μέγεθος".

Από τον ΠΑΟΚ λείπει ο Κρέσπο από το ντέρμπι, ενώ η ΑΕΚ έχει πολλές και σοβαρές απουσίες. Θα επηρεάσουν το παιχνίδι;

"Η απουσία του Κρέσπο δεν θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα ντέρμπι. Όλα τα αποτελέσματα είναι εφικτά. Όσα προβλήματα και να υπάρχουν σε μια ομάδα τα ξεπερνάς και μπαίνεις μέσα για να πάρεις το ματς. Άλλωστε υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην ομάδα. Οι υπόλοιποι δεν αξίζουν; Για να είναι στην ΑΕΚ σημαίνει ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο επίπεδο".

Ο Ολυμπιακός πώς σας φαίνεται;

"Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει ποιότητα, τρεξίματα, τα πάντα. Πιστεύω ότι αν θέλει κάποια άλλη ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ επιθετικά για να τον χτυπήσει. Όταν θα πρέπει να κερδίσεις αγώνες, πρέπει να δημιουργήσεις. Σου χρειάζεται η επιθετική ενέργεια. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ να έχει τον παίκτη που μπορεί να κάνει την ντρίπλα και το κάτι παραπάνω, την ενέργεια που θα φτιάξει γκολ. Οι περισσότερες φάσεις γίνονται με τρεξίματα από πίσω, του Γιαννούλη και του μικρού, του Τζόλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όχι ρε Κλάους! Απίστευτη... κατάντια - Κοντά σε απίθανη ομάδα - Διαβάστε ποιος τον "έκοψε"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags