Facebook Pixel ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: "Λύτρωση" για ΠΑΟ με ΟΦΗ- "Έσωσε" τον βαθμό με Μακέντα στο 94’ - Ακόμα χωρίς νίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-10-18 17:55:00

"Λύτρωση" για ΠΑΟ με ΟΦΗ- "Έσωσε" τον βαθμό με Μακέντα στο 94’ - Ακόμα χωρίς νίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
"Λύτρωση" για ΠΑΟ με ΟΦΗ- "Έσωσε" τον βαθμό με Μακέντα στο 94’ - Ακόμα χωρίς νίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Ύστερα από εντυπωσιακό ματς στο "Γεντί Κουλέ" ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους Πράσινους να μένουν χωρίς νίκη για τέταρτο ματς στη Superleague, σώζοντας μάλιστα τον βαθμό με ένα γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 94'.

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Στάρτζεον στο 37', αλλά ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα με τον Καρλίτος στο 49'. Στο 54' ο Μακέντα απώλεσε την ευκαιρία να βάλει μπροστά το Τριφύλλι χάνοντας πέναλτι και οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ με τον Μεγιάδο στο 77'. 

Το τελικό 2-2 έκανε ο Μακέντα στο 94' με κοντινή κεφαλιά γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από ένα ακόμα... κάζο, παρότι οι Πράσινοι εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκαν 

Με τον Διούδη στο τέρμα και τους Βέλεθ-Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, έχοντας δεξιά τον Σάντσες και αριστερά τον Ζαγαρίτη. Στα χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος, στις δύο πτέρυγες οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, με τον Μακέντα να παίρνει θέση πίσω από τον προωθημένο Μακέντα, σε σύστημα 4-2-3-1.

Από πλευράς ΟΦΗ ο Σίμος ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας βασικούς τους Βάτερμαν, Ουές, Γιαννούλη, Διαμαντή, Κοροβέση, Σακόρ, Στάικο, Μεγιάδο, Στάρτζεον, Σαρδινέρο και Γρίβα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (73’ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Στάικος (73’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (80’ Γιάννου), Σαρδινέρο (88’ Βαφέας), Γρίβας.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες (87’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (70’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Μπουζούκης (88’ Καμπετσής), Καρλίτος.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 3' με ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη, που έβγαλε σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Στο 5' ο Βέλεθ πήγε να χριστεί σκόρερ από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τελευταία στιγμή ο Γιαννούλης έβαλε το πόδι του και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μετά  την αρχική πίεση του Τριφυλλιού ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει την εστία του Διούδη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί, χωρίς να εντυπωσιάζει, καταγράφοντας την πιο σπουδαία ευκαιρία του στο 23', όταν ο Σάντσες έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Καρλίτος έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ο Βάτερμαν πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση.

Ο ΟΦΗ σταδιακά πήρε τον έλεγχο της κυκλοφορίας και κατάφερε στο 37' να ανοίξει το σκορ, ύστερα από λάθος του Χατζηγιοβάνη. Ο τελευταίος έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή των Πράσινων, η μπάλα έφτασε στον Στάικο που σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε, αλλά ο Στάρτζεον πήρε το... ριμπάουντ από πλάγια αριστερά και με πλασέ έκανε το 1-0 στο ματς.

Το μόνο αξιοσημείωτο στη συνέχεια του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Μακέντα στο 41', το οποίο μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Βάτερμαν κρατώντας το 1-0 στο πρώτο μέρος.

Απίστευτη ματσάρα είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο στο Ηράκλειο! Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και μόλις στο 47' έχασε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Χατζηγιοβάνη, αφού ο Βάτερμαν απέκρουσε με τα πόδια, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από δύο λεπτά, όταν ο Καρλίτος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπιασε ένα τρομερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 53' ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Μεγιάδο, όμως ο Ιταλός που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Βάτερμαν να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει με το ένα χέρι. 

Στο 61' ο Διούδης πραγματοποίησε την επέμβαση της... χρονιάς σε κεφαλιά του Κοροβέση, ενώ στο 62' έκανε ακόμα μία σπουδαία απόκρουσε σε κεφαλιά του Στάρτζεον και στο 63' ο Μεγιάδο έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Ο ρυθμός του ματς ήταν εκπληκτικός και στο 65' ο Χατζηγιοβάνης πλάσαρε πάνω στον Βάτερμαν σε τετ-α-τετ μετά από ωραία πάσα του Καρλίτος, ενώ στο 66' ο Μακέντα σούταρε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε εμφανές πρόβλημα στα στημένα κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο 77' όταν μετά από κόρνερ ο Σαρδινέρο βρήκε τη μπάλα με την πλάτη, την έστειλε στον Μεγιάδο, που εντελώς αμαρκάριστος την έβαλε στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά για το 2-1. Μπροστά στο φάσμα νέας ήττας οι Πράσινοι βγήκαν μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσουν και χωρίς να απειλήσουν, κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό στο 94'!

Ο Διούδης έκανε το γέμισμα, ο Ουές έδιωξε λάθος τη μπάλα, βγάζοντας ουσιαστικά μόνο του τον Μακέντα, που σε κενή εστία δεν λάθεψε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags