Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: 1-1
| 2020-10-18 22:26:00

Μια λαμπάδα στον Τσιντώτα! Γλίτωσε από ήττα η ΑΕΚ, ισοπαλία 1-1 με ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μια λαμπάδα στον Τσιντώτα! Γλίτωσε από ήττα η ΑΕΚ, ισοπαλία 1-1 με ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: 1-1

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι, αν και το αποτέλεσμα άφησε πικραμένους τους Θεσσαλονικείς που ήταν καλύτεροι.

Το παιχνίδι είχε άνευρο ξεκίνημα με τα πολλά λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο στις μεταβιβάσεις των ποδοσφαιριστών. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις γραμμές του και προσπάθησε να γίνει απειλητικός από τα άκρα, βγάζοντας δύο καλές στιγμές στο 15' και στο 21' με σουτ του Τζόλη (που μπλόκαρε ο Τσιντώτας) και του Ζίβκοβιτς (έφυγε άουτ). Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν αρκετά περιοχή, ήταν περισσότερο επικίνδυνοι και έβγαλαν 2-3 παράλληλες μπαλιές. Παρότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ανακατοσούρα που δημιουργήθηκε πολλές φορές (ο Χνιντ δεν ήταν σταθερός) στην κιτρινόμαυρη άμυνα δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Και το πλήρωσαν.

Στο 23' η ΑΕΚ, κόντρα στη ροή του ματς, άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δέχτηκε φοβερή ασίστ από τον Τάνκοβιτς που μέχρι εκείνο το σημείο φαινόταν κρυμμένος. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι με την ακύρωση του γκολ του Τζόλη, ένα λεπτό αργότερα, έπεσε η ψυχολογία του ακόμα περισσότερο κάτι που φάνηκε από τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, τα οποία έδιναν τροφή για αντεπιθέσεις στους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιζαν με κάθετες πάσες .

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση. Το έπραξε ωστόσο με πολύ ανορθόδοξο τρόπο και δη με πολλά γεμίσματα, όταν στο σχήμα ήταν μεταγραφές όπως Α.Ζίβκοβιτς και Τσόλακ. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί, με εξαίρεση μία φάση στο 68', ύστερα από σέντρα του Μάτος που κόντραρε στον Λόπες με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Τσιντώτας, αλλά ο Τσόλακ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να εκμεταλλευτεί το διάστημα που ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ προσπαθούσε να μπλοκάρει.

Η Ένωση που για αρκετή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο παρουσίασε ένα επιθετικό... σκίρτημα στο 73'. Ο Αλμπάνης έκανε καταπληκτικό γύρισμα για τον Ολιβέιρα, ο Ζίβκοβιτς όμως πρόβλεψε την ενέργεια, βγήκε έγκαιρα, έπεσε στα πόδια του Πορτογάλου και μάζεψε τη μπάλα εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ παρά τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης είχε καλές στιγμές. Στο 77' το σουτ του Σφιντέρσι (ύστερα από λάθος διώξιμο του Χνιντ και πάλι) έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η αλλαγή του Μπίσεσβαρ ήταν καθοριστική, ενώ η απώλεια του Αλμπάνη στοίχισε σημαντικά στους κιτρινόμαυρους που έχασαν έναν παίκτη, ο οποίος κρατούσε μπάλα (είχε βγει ο Τάνκοβιτς). Στο 89' ο Ολλανδός έβγαλε μία από τις γνωστές του γλυκές σέντρες, ο Χνιντ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μουργκ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Σημειωτέον, ότι στο τέλος του παιχνιδιού ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση σε ευκαιρία του Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα στην εκπνοή, δικαιούται τον τίτλο του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Σε διάταξη 3-4-3 παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός εμπιστεύτηκε τον 17χρονο Μιτάι ως μπακ-χαφ στα αριστερά, ενώ τοποθέτησε τον Χνιντ δίπλα στον Τσιγκρίνσκι και τον Νεντελτσιάρου, καθώς ο Σβάρνας ένιωσε ενοχλήσεις. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία. Δεξί μπακ-χαφ αγωνίστηκε ο Παουλίνιο. Στη μεσαία γραμμμή Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Τάνκοβιτς και Λιβάγια πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Ανσαριφάρντ.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά με βασικό τον Μάτος μετά από καιρό παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης συμπλήρωναν την τριάδα στην άμυνα, Εσίτι και Σβαμπ ήταν τα δύο χαφ, οι Μάτος και Γιαννούλης τοποθετήιηκαν στα δύο άκρα, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη να βρίσκονται στο πλευρό του Τσόλακ, στο 3-4-3 του Πορτογάλου τεχνικού.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι (46' Λόπες), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος (68' Ουαγκέ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (81' Μουργκ), Γιαννούλης, Εσίτι (58' Νινουά), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τζόλης (68' Σφιντέρσκι), Τσόλακ

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 23'. Ο Λιβάγια έστρωσε με το στήθος στον Τάνκοβιτς, ο οποίος κουβάλησε για λίγο τη μπάλα την έσκαψε ίσα ίσα για να βρεθεί στα πόδια του Ιρανού, ο οποίος με το σώμα του δημιούργησε τον κατάλληλο χώρο για να εκτελέσει με το αριστερό και να αφήσει τον Ζίβκοβιτς... στήλη άλατος.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 15' οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι του Σάκχοφ μέσα στην περιοχή. Στο 25' ακυρώθηκε το γκολ του Τζόλη, μέσω VAR, για χέρι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να περάσει τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση. Η Ένωση έχει 7 βαθμούς (όσους και ο Αστέρας Τρίπολης), ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν 9.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags