Facebook Pixel Γι' αυτό έχασε το πέναλτι ο Μακέντα - Η μεγάλη μαγκιά του Καρέρα
| 2020-10-19 13:20:00

Τον "γλέντησε" κανονικά: Γι' αυτό έχασε το πέναλτι ο Μακέντα - Η μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ του Καρέρα με ΠΑΟΚ

Οι Μιχείες
Τον "γλέντησε" κανονικά: Γι' αυτό έχασε το πέναλτι ο Μακέντα - Η μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ του Καρέρα με ΠΑΟΚ

Οι σημερινές, δευτεριάτικες ΜΙΧΕΙΕΣ είναι αφιερωμένες σε 4 από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χθεσινής αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, στους Μακέντα - Βάτερμαν για το μυστικό που έκρυβε η απόκρουση του πέναλτι στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, αλλά και στους Καρέρα - Μιτάι για τη χρησιμοποίηση/επαγγελματικό ντεμπούτο του 17χρονου αριστερού μπακ στο ντέρμπι με τον ΠΑOΚ. Με όλο το παρασκήνιο αυτής της απόφασης/ρίσκο, την ψυχολογική/πνευματική προετοιμασία του πιτσιρικά  από τον Ιταλό και πότε το... έμαθε 

 1η) Η απώλεια του πέναλτι από πλευράς Μακέντα ή για την ακρίβεια η απόκρουση του Μπόι Βάτερμαν, δεν ήταν... συγκυριακή αφού έκρυβε ένα μυστικό. Ο Σουριναμέζος κίπερ είχε μελετήσει τον Ιταλό ως εκτελεστή πέναλτι. Βασικά είχε προσέξει πως ο "Κίκο" όταν ξεκινάει να εκτελεί πέναλτι κοιτάει τον αντίπαλο κίπερ για την κίνηση που ετοιμάζεται να κάνει, ενδεχομένως και για να τον "ψαρώσει". Γι' αυτό, λοιπόν, ο Βάτερμαν του επεφύλαξε μια κομπίνα. Έκανε γρήγορα... μισό δεξί βήμα προς εκείνη τη γωνία της εστίας του, ανοίγοντας την αριστερή του και... προκαλώντας ουσιαστικά τον Ιταλό να την επιλέξει.

Ο Μακέντα πριν από την τελική επαφή με την μπάλα ήταν βέβαιος πως ο Βάτερμαν θα έπεφτε στη δεξιά του γωνία και σημάδεψε αλλά κάπως βιαστικά την αριστερή του. Έτσι όμως, ουσιαστικά οδηγήθηκε από τον Βάτερμαν στην παγίδα που του είχε στήσει. Το κόλπο με το μισό δεξί βήμα για να τεντωθεί αμέσως μετά προς τα αριστερά και να "πιάσει" την εκτέλεση του Μακέντα. Γι' αυτό δεν "ψάρεψε" αλλά... χειρίστηκε τον Ιταλό ο Βάτερμαν στο πέναλτι!

2η) Η στήλη είχε προειδοποιήσει εγκαίρως πόσο υπολογίζει ο Καρέρα τον Μιτάι. Γράψαμε άλλωστε μεσοβδόμαδα πως γενικότερα στον οργανισμό ΑΕΚ προσβλέπουν ο διεθνής Αλβανός αριστερός μπακ να εξελιχθεί στον δικό τους... Τσιμίκα (αν και με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο σε Γιαννούλη), γι' αυτό και φρόντισαν να τον δέσουν με επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Αύγουστο. Τώρα, όσον αφορά στο ντεμπούτο του Μιτάι στο κανονικό, επαγγελματικό, ποδόσφαιρο της Superleague, ο Ιταλός κόουτς το πήρε κυριολεκτικά πάνω του. Παρότι ακόμη κι άμεσοι συνεργάτες του στο τιμ αλλά και στελέχη της ομάδας ήταν επιφυλακτικοί και τον συμβούλευαν να μη ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του (κυρίως από τον φόβο να μην "καεί" ο πιτσιρικάς), ο Καρέρα όχι μόνο δεν "μάσησε" να τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά αλλά του το είπε και προετοίμασε "επιθετικά" τουλάχιστον ένα 24ώρο πριν τον Μιτάι, για την επιλογή του να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο ο Μάσιμο είχε ενημερώσει τον Μιτάι πως παίζει ενώ εκτός από την τακτική φρόντισε και για την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία του 17χρονου άπειρου αριστερού μπακ. Με τον Καρέρα να αποδεικνύεται μειτρ στο να φτιάχνει νεαρούς, ταλαντούχους παίκτες αν κρίνουμε κι από την υπόθεση Μαχαίρα. Άλλωστε ο Ιταλός κόουτς για να "ντοπάρει" τον Μιτάι, εκτός από τα προσωπικά του βιώματα ως ποδοσφαιριστής, του έφερε ως παράδειγμα τον συμπαίκτη του, λέγοντας του "άρπαξε την τεράστια ευκαιρία που σου δίνω, όπως έκανε ο Μαχαίρας. Εγώ σε εμπιστεύομαι και δεν σε φοβάμαι..."!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags