Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ανάλυση-φωτιά Κλάτενμπεργκ - Πάει... κόντρα στον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-10-20 16:55:00

Ανάλυση-φωτιά Κλάτενμπεργκ - Πάει... κόντρα στον ΠΑΟΚ - Τι λέει για τα πέναλτι που ζητά με ΑΕΚ (Vid)

Sportdog Team
Ανάλυση-φωτιά Κλάτενμπεργκ - Πάει... κόντρα στον ΠΑΟΚ - Τι λέει για τα πέναλτι που ζητά με ΑΕΚ (Vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η ΚΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις της 5ης αγωνιστικής, τους διαλόγους στο VAR και την ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Αναφορικά με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, στο οποίο η διαιτησία "σήκωσε" πολλή συζήτηση, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής τόνισε πως όλα έγιναν σωστά.

Συγκεκριμένα, ο Κλάτενμπεργκ δεν δικαιώνει τον Δικέφαλο του Βορρά για τα δύο πέναλτι που ζήτησε, για χέρι του Σάκχοφ και μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς, ενώ τονίζει ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τζόλη.

Για την πρώτη φάση, ο Κλάτενμπεργκ σημειώνει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας για συνέχεια του παιχνιδιού διότι η θέση του χεριού του αμυνόμενου ενώ διεκδικεί στον αέρα τη μπάλα χωρίς έλεγχο της κίνησης του, θεωρείται σαν μια φυσική κίνηση και θέση χεριού και συνεπώς δεν καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο».

Για το γκολ του Τζόλη, ο αρχιδιαιτητής τονίζει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση ακύρωσης του γκολ αλλά αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό προπονητών, ποδοσφαιριστών, φιλάθλων και εκπροσώπων του Τύπου μιας και αυτού του τύπου οι περιπτώσεις παιξίματος της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο τιμωρούνται πλέον σύμφωνα με τον κανόνα 12 των κανόνων του παιχνιδιού, καθώς όταν ο παίκτης σκοράρει άμεσα στο αντίπαλο τέρμα και η μπάλα έχει έρθει πριν σε επαφή με το χέρι τιμωρείται αυτό το χέρι ακόμη και αν αυτή η επαφή είναι τυχαία».

Τέλος για το πέναλτι στον Ζίφκοβιτς αναφέρει ότι: «ο αμυνόμενος βρίσκεται  μπροστά από τον επιτιθέμενο στην προσπάθεια για παίξιμο της μπάλας ενώ ο επιτιθέμενος κινεί το πόδι του προς το μέρος του αμυνόμενου με αποτέλεσμα να προκληθεί η επαφή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για φυσική επαφή μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών στην διεκδίκηση της μπάλας».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags