Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πότε θα είναι έτοιμος να ξαναπαίξει ο Βιεϊρίνια;
| 2020-10-22 19:29:00

Πότε θα είναι έτοιμος να ξαναπαίξει ο Βιεϊρίνια; - Σούπερ ατάκες που "φτιάχνουν" τους ΠΑΟΚτσήδες

Sportdog Team
Πότε θα είναι έτοιμος να ξαναπαίξει ο Βιεϊρίνια; - Σούπερ ατάκες που "φτιάχνουν" τους ΠΑΟΚτσήδες

ΠΑΟΚ: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ξανά παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού υπέγραψε πριν λίγο το νέο του συμβόλαιο με τον Δικέφαλο.

Ο Δάνης Αρνίδης, ο άνθρωπος που όλο το διάστημα της απουσίας του Πορτογάλου έκανε πρόγραμμα μαζί του, μίλησε στο Metropolis 95.5 και εξέφρασε την απόψη ότι ο Βιεϊρίνια δεν θα δυσκολευτεί να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, αφού δούλεψε με μεγάλη αφοσίωση όσο δεν είχε ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ολη αυτή η κατάσταση με την πανδημία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας και επηρεάζει σε παγκόσμιο επίπεδο την κοινωνία, και, φυσικά, και μεγάλους αθλητές όπως ο Αντρέ. Ένας ποδοσφαιριστής όταν μένει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τέτοιο διάστημα επηρεάζεται η αερόβια ικανότητα του. Μπορεί να την διατηρήσει με το τρέξιμο χωρίς αυτό να είναι το ίδιο με την ομάδα. Εξαρτάται και από την ευλυγισία του ποδοσφαιριστή. Προσπαθήσαμε να συντηρήσουμε το σώμα, τα επίπεδα δύναμης και φυσικής κατάστασης του και είναι σε πολύ καλό στάδιο» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Το διάστημα της καραντίνας ήταν δύσκολο να προπονηθούμε στο γυμναστήριο, δουλέψαμε κυρίως με την έναρξη των γυμναστηρίων για περίπου 2-2,5 μήνες. Επειδή υπήρχε αποχή από τις υποχρεώσεις ακολουθήσαμε μία διαδικασία ατομικού προγράμματος για να βάλουμε κάποιες βάσεις στη φυσική κατάσταση για να επανέλθει ομαλά στους αγώνες. Δουλέψαμε στη φυσική κατάσταση για να τον κρατήσουμε στα επιθυμητά επίπεδα».  

Σημείωσε ότι: «Σημαντικό ρόλο παίζει ο επαγγελματισμός και η ψυχοσύνθεση του αθλητή, ώστε όταν με το καλό επανέλθει το ενδεχόμενο τραυματισμού να είναι μικρό. Ο Αντρέ έχει δουλέψει και δεν θα είναι δύσκολη η επάνοδός του. Έχει κάνει πολύ καλή αποκατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και είναι έτοιμος να παίξει ποδόσφαιρο. Παρά τα 34 του δεν έχω δει αθλητή με τέτοιον ζήλο και διάθεση να κάνει προπόνηση. Έρχεται μία ώρα πριν την προπόνηση και κάνει ασκήσεις ευλυγισίας και διατατικές για να ετοιμάσει το σώμα του, είναι σημαντικό και θα πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι. 

Δεν είναι μόνο να λέγεσαι επαγγελματίας, αλλά και να προπονείσαι σαν επαγγελματίας. Την μία μέρα λέγαμε το ένα, την άλλη το άλλο, δεν ήθελα να τον ρωτήσω τι συνέβη. Θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε ομάδα, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση κάθε μέρα να υπάρχει κάτι διαφορετικό. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και μπορεί να ανταπεξέλθει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags