Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Λούπος: Τι θα γίνει με Λιβάγια - Τσαλγατίδης: Θέση-έκπληξη για Βιεϊρίνια - Κοτζιάς: Γυρίζει ο Δημήτρης αν…
| 2020-10-23 20:10:00

Λούπος: Τι θα γίνει με Λιβάγια -Κοτζιάς: Γυρίζει ο Δημήτρης αν…- Τσαλγατίδης:Θέση έκπληξη Βιεϊρίνια

Του Αδέσποτου
Λούπος: Τι θα γίνει με Λιβάγια -Κοτζιάς: Γυρίζει ο Δημήτρης αν…- Τσαλγατίδης:Θέση έκπληξη Βιεϊρίνια

Αρκετοί ήταν οι… καλεσμένοι που πέρασαν από τον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του Sportdog.gr στον Alpha 9.89 το απόγευμα της Παρασκευής!

Η καθημερινή (16.00 – 17.00) εκπομπή του «σκύλου» στα ερτζιανά, έδωσε σήμερα βήμα στους ρεπόρτερ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ να μιλήσουν για τα χθεσινά παιχνίδια των Δικεφάλων στην Ευρώπη, αλλά και στον Τόλη Κοτζιά για να σχολιάσει το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Φενέρ και το αποψινό του Ολυμπιακού στο Μόναχο με τη Μπάγερν.

Ο διευθυντής της «ΏΡΑΣ» Πάνος Λούπος σχολίασε την εικόνα και την ήττα της ΑΕΚ από την Μπράγκα, το θέμα με τον Μάρκο Λιβάγια, αλλά και την κριτική που ασκείται στον Μάσιμο Καρέρα, ενώ ο Μάνος Τσαλγατίδης εξήγησε τι πήγε στραβά για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια και τι συνέβη στην υπόθεση του Λέο Μάτος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ του sportdog.gr ΕΔΩ και διαβάστε παρακάτω όλα όσα ειπώθηκαν στον… αέρα του Alpha 9.89!

«Καμία λογική να λέμε για αλλαγή προπονητή – Δεν μπαίνει σε καλούπια ο Λιβάγια»

Ο Πάνος Λούπος ξεκίνησε λέγοντας αρχικά: «Δύσκολη βραδιά χθες για την ΑΕΚ. Βαρύ σκορ το 3-0 από την Μπράγκα, αν και η εικόνα του αγώνα δεν ήταν ανάλογη. Η Ένωση ήταν βέβαια 10 παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη και κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα. Το ματς όμως στην Πορτογαλία, δεν πρέπει να σταθεί αφορμή για να ισοπεδωθεί η φετινή προσπάθεια.

Η ΑΕΚ έκανε καλές μεταγραφές το καλοκαίρι, ωστόσο τώρα πρέπει να δει ποια προβλήματα λύνονται και ποια όχι. Τα αγωνιστικά λύνονται με τη σκληρή δουλειά και τις επιστροφές παικτών που λείπουν με τραυματισμούς. Τα προβλήματα συμπεριφορών, που έδειξαν χθες να γεννιούνται προς το τέλος του αγώνα, πρέπει να δούμε πως θα λυθούν. Αν θα λυθούν άμεσα ή θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακή. Πριν το πρώτο γκολ μάλιστα είχε χάσει δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ενώ και μετά το 1-0 είχε δύο ακόμα καλές στιγμές. Στις τρεις από τις τέσσερις μάλιστα ήταν «παρών» ο Νέλσον Ολιβέιρα και όταν πρόκειται για φορ τέτοιου επιπέδου, είναι πάρα πολλές. Γι’ αυτό βάλαμε και το πρωτοσέλιδο σήμερα στην «ΩΡΑ των Σπορ»… έλεος ρε Νέλσον!

Μπορεί ο Πορτογάλος να είναι επαγγελματίας, όμως τόσο χθες όσο και στον τελικό με τον Ολυμπιακό (είχε χάσει μία μεγάλη ευκαιρία) δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Από αυτόν περιμένει πολλά στα μεγάλα παιχνίδια η Ένωση. Κανείς δεν είναι άλλωστε υπεράνω κριτικής».

Για την κριτική στον Μάσιμο Καρέρα: «Ούτε ο Καρέρα είναι υπεράνω κριτικής φυσικά. Αλλά η κριτική στον κόουτς πρέπει να έχει όρια και να γίνεται σε σωστά πλαίσια. Θέμα προπονητή πάντως δεν υπάρχει βάσει του ρεπορτάζ και να το συζητάμε είναι αντιποδοσφαιρικό. Η σεζόν ξεκίνησε τώρα, η ΑΕΚ είναι στην Ευρώπη, βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσοι παίκτες λείπουν. Δεν έχει λογική να συζητάμε για αλλαγή προπονητή. Αν δεν φέρει από εδώ και πέρα για συνεχόμενα ματς θετικά αποτελέσματα, θα αλλάξει η κατάσταση».

Για τα όσα έγιναν με τον Μάρκο Λιβάγια στην Πορτογαλία, πώς θα λυθεί το θέμα και το κλίμα στα αποδυτήρια: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο στα αποδυτήρια. Μόνο στο συμβάν με τον Μάρκο Λιβάγια στεκόμαστε. Από εκεί και πέρα όλοι μιλάνε με καλή λόγια για τον Καρέρα και τον χαρακτηρίζουν δίκαιο. Ο Κροάτης όμως είναι ένα ζήτημα που δεν έχει να κάνει με τον Ιταλό προπονητή. Δεν θέλει να μένει στον πάγκο και είναι ξεκάθαρο. Δεν μπαίνει σε καλούπια ο συγκεκριμένος παίκτης. Το έχουμε διαπιστώσει και με προηγούμενες προπονητές. Και για αυτό ο Καρέρα πρέπει να δει τι θα κάνει. Μη ξεχνάμε βέβαια ότι πέρυσι στο τέλος της σεζόν, ο Μάρκο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας και για αυτό ψηφίστηκε και MVP του πρωταθλήματος! Σήμερα κιόλας λοιπόν, θα πρέπει προπονητής και παίκτης να καθίσουν, να συζητήσουν και να τα βρουν. Δεν γίνεται να τινάξεις την ομάδα στον αέρα για εγωισμούς.

Είναι λάθος της διοίκησης που δεν έχει ανανεώσει ακόμα. Θα έπρεπε να είχε κλείσει το θέμα. Είτε να έχει υπογράψει είτε να του πουν να φέρει πρόταση. Είναι και αυτός ένας λόγος που χαλάει τις ισορροπίες στην ομάδα.

Η ΑΕΚ πάντως φέτος έχει ενισχυθεί και έχει πάρει τους παίκτες που της έλειπαν τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια. Και δεν πρέπει να γκρεμίσει ότι χτίζει, λόγω του θέματος με τον Λιβάγια. Θα πρέπει να γίνει πάντως άμεσα κουβέντα μεταξύ των Καρέρα – Λιβάγια. Ίσως να έχει γίνει και στα αποδυτήρια. Αλλά το θέμα θα πρέπει να λυθεί. Ίσως και με παρέμβαση Μελισσανίδη».

«Δεν θα το μάθουμε ποτέ το… δώρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου»

Ο Τόλης Κοτζιάς μιλώντας στον «αέρα» της εκπομπής του Sportdog στον Alpha 9.89 ανέφερε αρχικά: «Ο Παναθηναϊκός νίκησε πειστικά τη Φενέρ και πλέον έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Εγώ δεν περίμενα τόσο καλή εικόνα από τους Πράσινους, όμως μέχρι τώρα από τα επίσημα ματς έχουμε δει καλά στοιχεία. Δεν περίμενα ότι οι Μποχωρίδης και Κασελάκης θα μπορούσαν να σταθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Μη ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Βόβορας είναι ένας νέος προπονητής. Έχει επηρεαστεί βέβαια πάρα πολύ από τον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά έχει πάρει και κάποια στοιχεία από τον Ρικ Πιτίνο που έχει τρομερές εμπειρίες από το Κολεγιακό μπάσκετ και το NBA.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη Χίμκι και τη Φενέρ, θα ήθελε να κλέψει και το ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλύτερος. Θα ήθελε να είχε πάρει και το ματς με τη Βιλερμπάν, αλλά δεν έγινε και τώρα περιμένει πότε θα παίξουν. Αυτό είναι βέβαια και το σωστό, να κρίνονται τα ματς στο παρκέ.

Είναι μία ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Με καλό κλίμα στα αποδυτήρια, παίζει ο ένας για τον άλλον και πάθος. Όλα αυτά βγαίνουν στο παρκέ. Με τη Φενέρ αυτού του βγήκε και νίκησε άνετα μία ομάδα που έχει τεράστια διαφορά στο οικονομικό. Βέσελι Ντε Κολό και κοστίζουν πέντε εκατομμύρια ευρώ, όσο είναι το μπάτζετ δηλαδή του Τριφυλλιού! Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει κάποια επιείκεια από τον κόσμο. Οι Πράσινοι έχουν μπει σε μία νέα πρόκληση, χωρίς το μεγάλο πορτοφόλι.

Τι παίκτη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: «Λείπει ένας άσος τύπου Λαπροβίτολα ή Λορέντζο Μπράουν. Δύο παίκτες που κυνήγησε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Ήθελε και θέλει έναν πλέι μέκερ «first pass», που θα σκέφτεται δηλαδή πρώτα την πάσα. Ο Πιερ Τζάκσον που έφυγε, είχε το μυαλό του πρώτα στο σκοράρισμα. Ο Σάικς, που έδωσε χθες πέντε ασίστ, ήταν πάντα σκόρερ, αλλά τώρα δείχνει πως είναι ένας… λογικός άσος».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποια μεταγραφή-δώρο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Δεν πιστεύω πως ο Γιαννακόπουλος θα κάνει κάποιο δώρο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Έχει δώσει άλλωστε τόσες συνεντεύξεις και έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Για την τρέχουσα χρονιά, δεν υπάρχει Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δεν θα υπάρξει. Βέβαια, δεν αποκλείεται να γυρίσει κάποια στιγμή. Είναι… άρρωστος Παναθηναϊκός άλλωστε και η ΚΑΕ του ανήκει.

Γι’ αυτό ακόμα και αν βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι που ακούγονται, δεν πιστεύω πως μπορούν να δώσουν τόσα λεφτά. Όχι τα 25 εκατ. που ζητάει ο Γιαννακόπουλος, αλλά και 15. Γιατί μετά θα χρειαστούν άλλα 10 εκατομμύρια για το μπάτζετ. Ποιος θα ρίξει τόσα λεφτά στον ελληνικό αθλητισμό;»

Για το Μπάγερν – Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις και σήμερα θέλει να συνεχίσει με νίκες. Είναι μία ομάδα που θέλει το χρόνο της, αλλά και μία ομάδα που έχει στόχο να φτάσει πολύ ψηλά φέτος. Μόλις δέσει καλό το υλικό που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, η ομάδα του θα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη»!

«Έκπληξη Φερέιρα με Βιεϊρίνια, θέμα υγείας η αποχώρηση Μάτος…»

Ο Μάνος Τσαλγατίδης ήταν καλεσμένος στη σημερινή εκπομπή του sportdog, οι Αδέσποτοι, στη συχνότητα του Alpha 9.89.

Όντας άριστος γνώστης των θεμάτων του ΠΑΟΚ, ο έμπειρος ρεπόρτερ ανέλυσε τα αίτια της χθεσινής "γκέλας" του Δικεφάλου μετά το 1-1 με την Ομόνοια και μίλησε για το τι θα πρέπει να αλλάξει ο Φερέιρα στην ομάδα.

Παράλληλα, αποκάλυψε την έκπληξη που ετοιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός με τη χρησιμοποίηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το 1-1 με την Ομόνοια: "Χθες ο ΠΑΟΚ έδειξε τις αδυναμίες του για ακόμα μια φορά. Είναι μια ομάδα που έχει στηθεί για να παίζει στον κενό χώρο με γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον, αλλά η Ομόνοια ήρθε στην Τούμπα για να παίξει σφιχτή άμυνα. Όταν ο ΠΑΟΚ βρίσκει τέτοιο στήσιμο απέναντι του, μπλοκάρει και δεν έχει τρόπους να διασπάσει την άμυνα. Τα λίγα διαστήματα που προσπάθησε να παίξει ορθολογικά, δημιούργησε φάσεις. Όποτε πήγε να απειλήσει με γιόμες και σέντρες, οι φάσεις κόβονταν από τους στόπερ της Ομόνοιας".

Για την "εμμονή" του Φερέιρα με τους τρεις στόπερ: "Δεν ξέρω αν έχει εμμονή ο Φερέιρα με τους τρεις στόπερ. Σε μια συνέντευξη Τύπου πέρυσι, ο ίδιος είχε δηλώσει πως με αυτό το υλικό που έχει στα χέρια του, το συγκεκριμένο σχήμα είναι αυτό που ταιριάζει. Θεωρώ ότι σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, που γνωρίζει δηλαδή ότι η αντίπαλη ομάδα θα τον περιμένει πίσω από το κέντρο, δεν χρειάζεται σύστημα με πέντε στην άμυνα γιατί είναι βέβαιο πως δεν θα πιεστούν πολύ οι στόπερ. Ούτε και χθες πιέστηκαν, από αμυντικό λάθος δέχθηκε γκολ ο ΠΑΟΚ.

Πρέπει ο Φερέιρα να ξανακοιτάξει τους σχηματισμούς του. Το 4-4-2 που είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ το τελευταίο τέταρτο λειτούργησε, τον έκανε πιο δημιουργικό και πιο φαντεζί. Βρήκε και γκολ με αυτό τον τρόπο ισοφαρίζοντας στο τέλος. Το θέμα του ΠΑΟΚ δεν έγκειται στο σχηματισμό του, αλλά στη γενικότερη τακτική και τη νοοτροπία των παικτών στο γήπεδο. Όταν βλέπεις την ομάδα να κάνει συνεχώς σέντρες και γιόμες, υπάρχει θέμα. Όποτε ο ΠΑΟΚ έχει βάλει την μπάλα κάτω, έχει φτιάξει ευκαιρίες. Συνέβη με τη Μπεσίκτας, τη Μπενφίκα και την Κράσνονταρ, παρά τον αποκλεισμό".

Για τη δυσκολία του ΠΑΟΚ στο γκολ: "Με την Ομόνοια ο ΠΑΟΚ είχε ένα γκολ σε 19 τελικές και έχει μεγάλο θέμα σε αυτό τον τομέα. Ο Τσόλακ μοιάζει να έχει το άγχος του πρώτου γκολ, το ψάχνει για να ξεκλειδώσει. Ο Σφιντέρσκι προέρχεται από μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος και δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά killer από εκεί που δεν μπορούσε να σκοράρει. Γενικά η ομάδα σκοράρει δύσκολα και τρώει γκολ εύκολα. Κανονικά θα έπρενα συμβαίνει το αντίθετο..."

Για την αποχώρηση του Πέλκα και τον Μουργκ: "Η απώλεια του Πέλκα είναι σημαντική, αλλά νομίζω ότι ο Μουργκ είναι πάρα πολύ ποιοτικός παίκτης, όπως είδαμε με ΑΕΚ και Ομόνοια. Συμμετέχει στο παιχνίδι, παίρνει πρωτοβουλίες και δοκιμάζει τα πόδια του. Νομίζω πως η θέση αυτή έχει καλυφθεί".

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια: "Η παρουσία και η αύρα του Βιεϊρίνια μπορεί να βοηθήσει 100%. Είναι ένας παίκτης που σέβονται όλοι, οι πιτσιρικάδες και οι μεγαλύτεροι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όταν θα είναι έτοιμος να παίξει, ο Φερέιρα δήλωσε χθες πως τον προορίζει για την άμυνα. Από όσα μου έχουν μεταφερθεί, δεν πιστεύω ότι τον υπολογίζει τόσο για τα μπακ, αλλά κυρίως για την τριάδα των στόπερ".

Για τον αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να "χτυπήσει" πρωτάθλημα: "Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αφού είναι μια νεανική ομάδα που χτίστηκε με το βλέμμα στο μέλλον και τις μεταπωλήσεις. Θεωρώ ότι ο σοβαρός ΠΑΟΚ, όπως τον είδαμε με Μπεσίκτας και Μπενφίκα έχει πιθανότητες. Αυτός που είδαμε με ΑΕΚ και Ομόνοια, θα δυσκολευτεί πολύ".

Για την αποχώρηση του Μάτος: "Υπάρχει συμφωνία του Μάτος με τη Βάσκο Ντα Γκάμα, που του δίνει διετές συμβόλαιο. Η έδρα της ομάδας είναι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πολύ κοντά στο σπίτι του Μάτος. Ο Βραζιλιάνος έχει ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και είναι επιβεβλημένη η επιστροφή στην πατρίδα του. Χθες βράδυ είχε συνομιλία με τον Ιβάν Σαββίδη και τον ενημέρωσε εκτενώς για όσα συμβαίνουν".

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑΜΟΣ στο διαδίκτυο! Top ΝΒΑer για ΠΑΟ - Βροχή τα σχόλια - Έχει γούστο... - Μόνο με Γιαννακόπουλο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags