Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός αγοράζει τον ΠΑΟ - Η εταιρεία-κολοσσός - "Μοιράζει" το χρήμα - Αλαφούζε, τι το σκέφτεσαι;
| 2020-10-25 16:05:00

Αυτός αγοράζει τον ΠΑΟ - Η εταιρεία-κολοσσός - "Μοιράζει" το χρήμα - Αλαφούζε, τι το σκέφτεσαι;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτός αγοράζει τον ΠΑΟ - Η εταιρεία-κολοσσός - "Μοιράζει" το χρήμα - Αλαφούζε, τι το σκέφτεσαι;

Παναθηναϊκός: Ο Μάρκος Δρακωτός ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΠΑΕ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ και όπως ανέφερε και ο ίδιος στη σχετική επιστολή που έστειλε στον Γιάννη Αλαφούζο και είδε το φως της δημοσιότητας. 

Είναι δεύτερης γενιάς ομογενής επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, για τον οποίο οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι εκπροσωπεί τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που έχουν προσεγγίσει την "πράσινη" ΠΑΕ.

Η "M&N Managements Corporation"

Ο υποψήφιος επενδυτής έχει καταγωγή από τη Σύμη. Είναι γιος του Νικήτα Δρακωτού, ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρείας real estate "M&N Managements Corporation"που εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η διεύθυνση των γραφείων της εταιρείας είναι 5047 Broadway.

Η οικογενειακή επιχείρηση μετρά περίπου έξι δεκαετίες ζωής. Δραστηριοποιείται με την αγορά ακινήτων στο δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στην ιδιοκτησία της «M&N Managements Corporation» βρίσκονται πολυώροφα κτίρια με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εμπορικοί χώροι, καθώς επίσης γραφεία και ιατρεία.

Ο Μάρκος, αν και έχει σπουδάσει νομική ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο πατέρας του Νικήτας, έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Τα χνάρια του ακολουθεί και ο Μάρκος που έχει αναλάβει ως αντιπρόεδρος. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του πατέρα του, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει: "έχει μοιάσει σε μένα και θα μπλέξει και αυτός…".

Έντονη φιλανθρωπική δράση

Έντονη είναι η φιλανθρωπική δράση του Νικήτα μέσα από την "Ελληνοαμερικανική Επιτροπή για την Ανάληψη Δράσεων στη Γειτονιά" (HANAC), στην οποία προεδρεύει και είναι μέλος του ΔΣ εδώ και 17 χρόνια.

Για το φιλανθρωπικό του έργο τιμήθηκε το 2018 από τον ομογενειακό κόμβο «Ελλήνων Κόσμος», ενώ για τον ίδιο λόγο αναδείχτηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" ένα χρόνο αργότερα. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" παραδέχτηκε ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην κοινωνική και φιλανθρωπική δράση παρά στην εταιρεία.

Στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Τζάκσον Χάιτς του Μανχάταν πίνουν νερό στο όνομα της οικογένειας. Όταν διετέλεσε πρόεδρος βοήθησε την κοινότητα να αγοράσει όλα τα κτίρια απέναντι από την εκκλησία. Η οικογένεια δώρισε, δε, δικά της περιουσιακά στοιχεία, για να διατηρηθεί η γειτονιά και να σταθεί οικονομικά η κοινότητα και το σχολείο. Συνέβαλλε τα μέγιστα στα έργα για την αναπαλαίωση των σπάνιων αγιογραφιών του ναού.

Η κοινωνική προσφορά του Δρακωτού δεν περιορίζεται στα στενά όρια του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά επεκτείνεται στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ και σε αρκετούς άλλους ομογενειακούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ - "Βουίζει ο τόπος" για τον Αμερικανό - Αυτόν ζήτησε ο Βόβορας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags