Facebook Pixel Πόρτο - Ολυμπιακός: "Χάλι μαύρο η Πόρτο - Mόνο αυτόν τον παίκτη προσέξτε"!
| 2020-10-27 10:56:00

Απίστευτη ανάλυση: "Χάλι μαύρο η Πόρτο - Mόνο αυτόν τον παίκτη προσέξτε - Το δίνω Χ2 Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτη ανάλυση: "Χάλι μαύρο η Πόρτο - Mόνο αυτόν τον παίκτη προσέξτε - Το δίνω Χ2 Ολυμπιακό"!

Πόρτο - Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση από τον Κώστα Ζάγκα στο sportdog για την Πόρτo, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι τού Ολυμπιακού στο Ντραγκάο με την πορτογαλική ομάδα.

Ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει άριστα το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στα τρωτά σημεία της Πόρτo, στο πού πρέπει να "χτυπήσουν" οι Ερυθρόλευκοι αλλά και ποιον παίκτη πρέπει να προσέξουν. 

"Ψάχνεται η Πόρτo ως ομάδα γιατί έχει χάσει δύο πολύ σημαντικούς παίκτες από την 11άδα της, τον Ντανίλο και τον Άλεξ Τέγιες. Ψάχνει να βρει την ταυτότητά της. Στα τελευταία 2 παιχνίδια είχε το σύστημα στο 3-5-2, άλλαξε από το κλασικό 4-2-3-1. Μάλιστα υπάρχουν δύο αμφίβολοι παίκτες που είναι και πολύ σημαντικοί, ο Λουίς Ντίαζ και ο Οτάβιο, καθώς έχουν τραυματισμούς. Μάνι-μάνι θα είναι 4 βασικοί εκτός 11άδας σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος στο sportdog.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες από την Πόρτo;

"Στα δύο τελευταία παιχνίδια, με τη Μαν. Σίτι και τη Ζιλ Βιθέντε, είχε αλλάξει ο Κονσεϊσάο το σύστημα σε 3-5-2 και δεν θα έλεγε κάποιος ότι του βγήκε. Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζιλ Βιθέντε, μάλιστα, το γύρισε στο κλασικό 4-2-3-1 της Πόρτo, που είναι το φυσιολογικό της σύστημα. Η ομάδα παίζει κυρίως από τα άκρα, ενώ και οι μπακ της ανεβαίνουν πολύ. Παίζουν γρήγορα, όμως σε γενικές γραμμές δεν είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα. Τη Ζιλ Βιθέντε, πρόσφατα, την κέρδισε με δυσκολία. Την πρώτη μισή ώρα του αγώνα ήταν ένα χάλι. Βέβαια είχε βάλει και πολλούς νέους παίκτες στην 11άδα".



Πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς;

"Κοίταξε, με όλες τις καλές ομάδες που έχει παίξει φέτος, έφαγε γκολ. Δεν είναι σταθερή πίσω, κάνουν λάθη οι σέντερ μπακ της. Κάτι που σημαίνει ότι αν την πιέσει ψηλά ο Μαρτίνς, μπορεί να πάρει πράγματα. Αυτόν που πρέπει να προσέξουν πολύ είναι ο Κορόνα, που είναι ο καλύτερος παίκτης της Πόρτo. Παίζει ως εξτρέμ, αν και στο 3-5-2 τον έβαλε μπακ-χαφ. Κανονικά όμως είναι δεξί εξτρέμ. Είναι γρήγορος, ντριπλέρ, έχει πολύ την ντρίπλα στο ένας με έναν".

Τι γράφουν στην Πορτογαλία για το παιχνίδι;

"Θα έχει κόσμο για πρώτη φορά στο γήπεδο, στο 7,5% η χωρητικότητα είναι το δικαίωμα που έχει η ομάδα. Κρίσιμο παιχνίδι για την Πόρτo γιατί αν δεν το κερδίσει θα μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Θα το έδινα, πάντως, Χ2 το παιχνίδι".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags