Facebook Pixel Ολυμπιακός: Eπέστρεψε με άδεια χέρια από το Πόρτο
| 2020-10-28 11:50:00

Τα ίδια και με Γουλβς - Δεν είναι μόνο ο Μπουχαλάκης - Ατομιστής Μπρούμα - Κατσάδα σε Βινάγκρε

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τα ίδια και με Γουλβς - Δεν είναι μόνο ο Μπουχαλάκης - Ατομιστής Μπρούμα - Κατσάδα σε Βινάγκρε

Ολυμπιακός: Eπέστρεψε με άδεια χέρια από το Πόρτο και σαφώς… αδικημένος και πικραμένος από το 2-0, αφού βάσει της εικόνας του σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο. Οι Πειραιώτες όχι μόνο έπαιξαν στα ίσια τους Πορτογάλους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 75’, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, το γκολ που προήλθε από ένα μοιραίο λάθος του Μπουχαλάκη τους στοίχισε πολύ ακριβά, δεν βρήκαν την ισοφάριση και τελικά στην κόντρα δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Η εικόνα του ματς πάντως, μας γύρισε περίπου δύο μήνες πίσω και σε εκείνο το εξίσου… άδικο παιχνίδι με τη Γουλβς για το Europa League. Oι «ερυθρόλευκοι» και τότε είχαν κάνει εξαιρετική εμφάνιση, όμως πλήρωσαν με αποκλεισμό το γρήγορο γκολ από το πέναλτι-γκάφα του Αλέν.

Αυτή τη φορά έλειπε ο Γάλλος και το λάθος το έκανε ο Μπουχαλάκης, όμως εάν παρατηρήσετε προσεκτικά τη φάση, ο Έλληνας χαφ δεν είναι ο μοναδικός που ευθύνεται. Προφανώς κι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, αφού βγάζει σχεδόν… ασίστ, ωστόσο έχουν προηγηθεί δύο λάθος πάσες και μία συνολικά λάθος ανάπτυξη.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο του αγώνα έπεσε στην παγίδα των «Δράκων», γιατί μπορεί να είχε την μπάλα στα πόδια του, όμως ήταν φανερό πως έπαιζε με τη «φωτιά». Η κατοχή της μπάλας, οι ντρίμπλες και οι πάσες έξω από την περιοχή του Σα έμοιαζαν και τελικά αποδείχθηκαν επικίνδυνες. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι αμυντικοί δεν κατάλαβαν αμέσως το… παιχνίδι των Πορτογάλων (που έδινε χώρο και μπάλα και πίεζε ψηλά για το λάθος) και το πλήρωσαν ακριβά. Οι μεταβιβάσεις των «ερυθρολεύκων» στην αρχή του αγώνα ήταν με μεγάλο ρίσκο και δεν τους βγήκε. Όπως δηλαδή είχε συμβεί και στο ματς με τη Γουλβς στο Europa League!

Από εκεί και πέρα βέβαια και μετά το 1-0, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία και στο δεύτερο ημίχρονο όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά κατάφερε να κλείσει την Πόρτο στο μισό γήπεδο, δείχνοντας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν βρήκε το γκολ που ήθελε, όμως και μόνο η εικόνα, σίγουρα θα τον βοηθήσει ενόψει της δύσκολης ευρωπαϊκής συνέχειας.

Ειδικά όταν «μπουν» και οι μεταγραφές στον ρυθμό της ομάδας, καθώς το βράδυ της Τρίτης οι αλλαγές του Μαρτίνς, με εξαίρεση φυσικά τον Κώστα Φορτούνη, βοήθησαν ελάχιστα. Οι νέοι έμοιαζαν εκτός παιχνιδιού, ο Μπρούμα προσπάθησε μόνο με ατομικές ενέργειες να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ ο Βινάγκρε έκανε εύκολα δύο λάθη έξω από την περιοχή και τα… άκουσε από τον Μαρτίνς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι... απαντάει ο Μαρινάκης - Γι' αυτόν ταξίδεψε στο Πόρτο - Έκλεισε μεταγραφή ΑΠΟΨΕ ο Ολυμπιακός!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags