Facebook Pixel "Θέλει... Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - Αυτός είναι το φαβορί - Τι θα γίνει με το τιμ"
| 2020-10-29 13:16:00

"Θέλει... Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - Αυτός είναι το φαβορί - Τι θα γίνει με το τιμ - Φτιάχνει αποδυτήρια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θέλει... Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ - Αυτός είναι το φαβορί - Τι θα γίνει με το τιμ - Φτιάχνει αποδυτήρια"

Την άποψη ότι ο αντικαταστάτης του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Λουτσέσκου εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Ο ρεπόρτερ του metrosport.gr μίλησε στο sportdog για την αποχώρηση του Πορτογάλου και υποστήριξε ότι ο Πάμπλο Γκαρσία έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Ο συνάδελφος τόνισε ότι ο νέος προπονητής πρέπει να στηριχθεί με παίκτες, υπογραμμίζοντας ότι ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Ουρουγουανού δεν πρόκειται να αλλάξει, κάτι που δεδομένα είναι ένα στοιχείο προβληματισμού για τους ανθρώπους της ομάδας.

Κάνε μας έναν μικρό απολογισμό για τη θητεία του Φερέιρα στον ΠΑOΚ...

"Ο Φερέιρα είναι ένας προπονητής που ήρθε από μία τριτοτέταρτη ομάδα της Πορτογαλίας. Ήταν ένα πρότζεκτ που πίστεψαν στον ΠΑOΚ. Θεωρώ πως απέτυχε. Αλλά σε ποιo κομμάτι; Δεν τήρησε κανένας τις αρχές του, ούτε ο ΠΑOΚ έδωσε μία συνέχεια στην ομάδα του Λουτσέσκου, στηρίζοντας ένα πετυχημένο πρότζεκτ με τα ίδια συστήματα και παίκτες. Από την άλλη η ίδια έκανε ένα συμβόλαιο στον προπονητή με 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό σήμαινε ότι θα τον στήριζαν με μεταγραφές και με οτιδήποτε άλλο ζητούσε. Ο Φερέιρα το μόνο παράπονο που μπορεί να έχει είναι ότι δεν πήρε τους παίκτες που είχε ζητήσει. Ζήτησε πέρσι έναν οργανωτικό χαφ. Εγώ θυμάμαι τον Παλίνια της Μπράγκα, η οποία ζητούσε 4,5 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑOΚ δεν τα έδωσε και πήρε τελικά τον Εσίτι χωρίς την ουσιαστική έγκριση του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Εσίτι δεν είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής, είναι ένας παίκτης αποκλειστικά με αμυντικά καθήκοντα και χωρίς οργανωτικά στοιχεία. Ο Παλίνια μέσα σε έναν χρόνο έγινε ένας παίκτης, τον οποίο απέκτησε η Γουλβς με 15 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο έγινε και φέτος. Το καλοκαίρι ζήτησε επιπλέον δεύτερο επιθετικό και χαφ. Του έφυγαν Μίσιτς, Πέλκας, Άκπομ και ο Αουγκούστο ήταν τραυματίας. Ο Φερέιρα όμως δεν μπόρεσε να δώσει καμία ταυτότητα στην ομάδα. Το πλάνο με το 3-4-3 που στήριξε το τελευταίο 8μηνο του προέκυψε. Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από τον Φερέιρα είναι ότι στήριξε 2-3 νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα παραμείνουν στην ομάδα. Ο Φερέιρα ήθελε να φύγει. Ο μάνατζέρ του έχει τρομερά καλές άκρες με τη Βραζιλία. Δεν είναι τυχαίο ότι έκλεισε τον Σα Πίντο στη Βάσκο Ντα Γκάμα. Με αυτή τη λογική επέλεξε να πάει στην Παλμέιρας, η οποία είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Βραζιλίας. Μπορεί εμείς να μη βλέπουμε τις ομάδες της λατινικής Αμερικής στο προσκήνιο, όπως και να το κάνουμε όμως, η Παλμέιρας είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον ΠΑOΚ. Είναι πολυνίκης πρωταθλημάτων. Έχει πάρει Λιμπερταδόρες και 18 με 20 εκατ. οπαδούς".

"Θέλει έναν Λουτσέσκου"

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο νέος προπονητής του ΠΑOΚ; Πρέπει να είναι ένα κράμα των επιτυχημένων τεχνικών του παρελθόντος, όπως Λουτσέσκου-Σάντος;

"Εγώ είμαι πιο κοντά στη λογική Λουτσέσκου. Καλός ο Σάντος, τον λάτρεψαν οι παίκτες, αλλά δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο με τον ΠΑOΚ. Πλησίασε σε τίτλο το 2010 που στην ομάδα θεωρούν ότι έχασαν το πρωτάθλημα στο Βικελίδης. Και πάλι όμως ήταν πίσω από τον Παναθηναϊκό εκείνο το διάστημα. Με τον Λουτσέσκου πήρε τίτλους. Θέλει λοιπόν έναν προπονητή, ο οποίος θα ταιριάξει και με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Θα καταλάβει που βρίσκεται και συν τοις άλλοις θα πρέπει να έχει και τους παίκτες που πρέπει για να διεκδικήσει πράγματα".

Ποιος είναι ο υποψήφιος αντικαταστάτης του Φερέιρα;

"Η λογική λέει ότι θα πάει στην επιλογή Πάμπλο Γκαρσία. Θεωρώ ότι την ευκαιρία την κέρδισε ο Ουρουγουανός. Γιατί έχει παρουσιάσει ένα πρότζεκτ δυνατό. Δεν είναι μόνο ότι η ομάδα του είναι αήττητη τα 3-4 τελευταία χρόνια. Είναι ότι τελικά άρχισε να δίνει η δεύτερη ομάδα παίκτες στην πρώτη. Ήδη δύο από τους τρεις παίκτες του Γκαρσία έχουν πολύ ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Αναφέρομαι στον Τζόλη και τον Μιχαηλίδη. Ο Τσιγγάρας έχει μείνει στην πρώτη ομάδα. Λένε μάλιστα ότι θα πάρει ευκαιρίες στο προσεχές διάστημα. Από πίσω, δε, έρχονται παίκτες όπως ο Κωσταντέλιας που ήταν εξαιρετικός ως δεκάρι με τον Ολυμπιακό".

Είναι έτοιμος ο Γκαρσία να κινηθεί πιο επαγγελματικά στους πάγκους; Είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα...

"Αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη. Στις δεύτερες ομάδες δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα, με εξαίρεση ένα συγκεκριμένο περιστατικό στο Ρέντη. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πολύ ο χαρακτήρας του. Θεωρώ ότι θα είναι ο εκρηκτικός χαρακτήρας που θα τον αγαπήσει ο κόσμος.

Εμένα η αμφιβολία μου για τον Γκαρσία δεν είναι αν θα ταιριάξει με τον σύλλογο. Αυτό είναι δεδομένο. Γνωρίζει την ομάδα καλύτερα από πολλούς. Το θέμα είναι αν έχει τους παίκτες να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Αυτήν την περίοδο ο ΠΑOΚ φρόντισε να έχει έτοιμο όλο το υπόλοιπο τιμ. Ο Φερέιρα ήταν στον ΠΑOΚ χωρίς δικό του τιμ. Οπότε η αποχώρηση του Πορτογάλου δεν αλλάζει κάτι σε επίπεδο οργάνωσης. Θα παραμείνει ο Αμανατίδης, ο Καρυπίδης, ο Γκαλίνοβιτς. Ο Γκαρσία θα πάει εκεί για να φέρει περισσότερη ισορροπία στα αποδυτήρια. Γιατί ο Φερέιρα δεν είχε καλές σχέσεις με τους παλιούς παίκτες του ΠΑOΚ, αυτούς που έφεραν το πρωτάθλημα. Ο Γκαρσία μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη. Όπως και να είναι θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Ναι μεν θα έχει ένα μεγαλύτερο διάστημα ανοχής, αλλά αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα και δεν βελτιωθεί η ομάδα θα έχει πρόβλημα και αυτός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το τελευταίο... έγκλημα Φερέιρα: Έτσι κατεβάζει τον ΠΑΟΚ με Γρανάδα - Ευτυχώς που φεύγει...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags