Facebook Pixel ΑΕΚ - Λέστερ: Αδίκησε τον εαυτό της! - "Τζάμπα" ήττα της ΑΕΚ από Λέστερ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-29 21:49:00

Αδίκησε τον εαυτό της! - "Τζάμπα" ήττα της ΑΕΚ από Λέστερ και τώρα... Ζόρια για την πρόκριση (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αδίκησε τον εαυτό της! - "Τζάμπα" ήττα της ΑΕΚ από Λέστερ και τώρα... Ζόρια για την πρόκριση (Vid)

ΑΕΚ - Λέστερ: Η ΑΕΚ το πάλεψε, αλλά δύο αμυντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και η αδυναμία της να παίξει με καθαρό μυαλό στο δεύτερο είχαν ως αποτέλεσμα να ηττηθεί από τη Λέστερ με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση έμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο του Europa League, ενώ Λέστερ και Μπράγκα έχουν αμφότερες από 6, με το εγχείρημα της πρόκρισης στην επόμενη φάση να δυσκολεύει πολύ.

Ο Βάρντι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 18' έπειτα από αδράνεια της άμυνας και άτσαλο μαρκάρισμα του Τσιντώτα, ενώ μια κάκιστη αντίδραση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έφερε το 2-0 από τον Τσάουντρι στο 41'. Ο Τάνκοβιτς μπήκε στο δεύτερο μέρος και σκόραρε έπειτα από φοβερή μπαλιά του Μάνταλου στο 49', όμως ένα λεπτό αργότερα έγινε μοιραίος, καθώς σπατάλησε τεράστια ευκαιρία μετά από νέα δημιουργία του Μάνταλου.

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο "τελικούς" που καλείται να κερδίσει κόντρα στη Ζόρια εάν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς στην Ουκρανία στις 5 Νοεμβρίου.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Ινσούα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο του άξονα αποτέλεσαν οι Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ, δεξιά ξεκίνησε ο Λιβάγια και αριστερά ο Λόπες, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Με 3-4-3 αγωνίστηκε η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς. Τερματοφύλακας ο Σμάιχελ, με τριάδα στην άμυνα τους Φοφανά, Μόργκαν και Φουχς, δεξί μπακ-χαφ τον Ολμπράιτον και αριστερό τον Τζάστιν. Τσάουντρι και Τίλεμανς ήταν το δίδυμο την αμυντικών χαφ και στην κορυφήτης επίθεσης ξεκίνησε ο Βάρντι, τον οποίο πλαισίωσαν οι Μάντισον και Ιντέρ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς. Η Ένωση φάνηκε να είναι πολύ διαβασμένη στο μεσοαμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, όντας εξαιρετικά στημένη και μην αφήνοντας τη Λέστερ να αναπτυχθεί καθόλου στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στον επιθετικό τομέα η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει την αγγλική άμυνα, στήνοντας μάλιστα μια μίνι "πολιορκία" με συνεχή κερδισμένα κόρνερ και πλάγια άουτ έξω από την περιοχή της. Παρ' όλα αυτά, από την ομάδα του Καρέρα έλειψε η τελικά πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Τα δεδομένα του ματς άλλαξαν μετά το 15', όταν η Λέστερ βρήκε ρυθμό και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Σε εκείνο το λεπτό οι "Αλεπούδες" προειδοποίησαν με ένα καλό σουτ του Μάντισον που έφυγε λίγο άουτ και δεν άργησαν να βρουν δίχτυα, εκμεταλλευόμενοι μια αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ. Στο 17' ο Βάρντι ξέφυγε από την "κιτρινόμαυρη" άμυνα μετά από κάθετη μπαλιά του Μάντισον. Ο Άγγλος φάνηκε να χάνει το κοντρόλ, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε άτσαλα στα πόδια του και του έκανε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Βάρντι και σκόραρε για το 1-0 της Λέστερ στο 18'.

Λίγο αργότερα, η ομάδα του Ρότζερς λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ, με τον Τσιντώτα όμως να σώζει την ΑΕΚ με απόκρουση σε τετ κόντρα στον Ιντέρ στο 23' έπειτα από νέο όμορφο συνδυασμό του Μάντισον με τον Βάρντι.

Η ΑΕΚ είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, οι οποίες σημειώθηκαν με διαφορά λίγω δευτερολέπτων και πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια. Στο 27' ο Κροάτης νικήθηκε από τον Σμάιχελ, ο οποίος έκανε σπουδαία απόκρουση σε δυνατή κεφαλιά του Λιβάγια έπειτα από γέμισμα του Μπακάκη. Στο 28' ο Λιβάγια έκλεψε την μπάλα από λάθος του Μόργκαν και έφτασε σε τετ α τετ με τον Σμάιχελ, αλλά πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

Δίχως να εντυπωσιάσει, η κυνική Λέστερ έριξε τον ρυθμό, περιόρισε τα ατού της ΑΕΚ και κατάφερε να "χτυπήσει" με δεύτερο γκολ εξαιτίας ενός ακόμα λάθους της άμυνας του Δικεφάλου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 41', κανείς δεν απομάκρυνε την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε ολομόναχος ο Τσάουντρι και με δεξί σουτ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσιντώτα για το 2-0 της Λέστερ.

Ο Καρέρα άλλαξε το σύστημα σε 3-4-1-2 και έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, με τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς να παίρνουν τις θέσεις των Ανσαριφάρντ και Λιβάγια. Η επιλογή του να βγάλει τον Λιβάγια προκάλεσε ερωτηματικά, αφού ο Κροάτης ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, η αλλαγή του βγήκε για τα καλά, αφού η συνεργασία του Τάνκοβιτς με τον Μάνταλο άλλαξε το παιχνίδι. Στο 49' ο Μάνταλος πέρασε κατπαληκτική μπαλιά πάνω από την άμυνα και ο Τάνκοβιτς μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ, νικώντας τον Σμάιχελ με διαγώνιο αριστερό σουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μάνταλος έκανε εκπληκτική ντρίμπλα και έβγαλε νέα κάθετη μπαλιά, αλλά αυτή τη φορά ο Τάνκοβιτς απώλεσε τεράστια ευκαιρία σουτάροντας άουτ σε τετ α τετ με τον Σμάιχελ!

Η επιθετικότητα της ΑΕΚ δεν είχε συνέχεια, αφού μετά το ξέσπασμα στο πρώτο πεντάλεπτο ακολούθησε ένα "άγονο" διάστημα, με τη Λέστερ να καταφέρνει επιτυχώς να ρίξει και πάλι τον ρυθμό. Μάλιστα οι Άγγλοι λίγο έλειψε να "τελειώσουν" το ματς στην αντεπίθεση, καθώς στο 64' ο Ιντέρ έκανε την έπελαση από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με υπέροχο φαλτσαριστό αριστερό σουτ.

Δυστυχώς, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση μέχρι το τέλος του ματς. Ο Μάνταλος προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις με ατομικές ενέργειες, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος, ενώ συνολικά η Ένωση προσπαθούσε να επιτεθεί με βιασύνη και ανορθόδοξο τρόπο. Μοναδική... υποψία ευκαιρίας ήταν ένα σουτ του Λόπες που μπλόκαρε εύκολα ο Σμάιχελ στο 80' και κάπως έτσι ήρθε η ήττα που φέρνει τον Δικέφαλο σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86' Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα (86' Μαχαίρας), Σάκχοφ (86' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάγια (46' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς (46' Τόμας), Τζάστιν, Τζενγκίζ Ιντέρ (66' Πράετ), Τίλεμανς, Τσάουντρι (66' Μεντί), Όλμπραϊτον, Μάντισον (74' Μπαρνς), Βάρντι (70' Ιχεανάτσο).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags