Facebook Pixel Λαμία – Παναθηναϊκός: Έσπασε την κατάρα ο ΠΑΟ! Πράσινη αντεπίθεση από Λαμία με μαγικό Καρλίτος - Επσιτροφή Βίγια (Vid)
| 2020-10-31 21:21:00

Έσπασε την κατάρα ο ΠΑΟ! Πράσινη αντεπίθεση από Λαμία με μαγικό Καρλίτος - Επιστροφή Βίγια (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Έσπασε την κατάρα ο ΠΑΟ! Πράσινη αντεπίθεση από Λαμία με μαγικό Καρλίτος - Επιστροφή Βίγια (Vid)

Λαμία – Παναθηναϊκός: Με τον Καρλίτος να πετυχαίνει δύο γκολ και να είναι ο MVP της βραδιάς, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα με 2-0 από τη Λαμία, έσπασε την κατάρα που τον κυνηγούσε τα τελευταία χρόνια (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του) και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της χρονιάς!

Οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 8’ και… καθάρισαν το ματς στο 60’, ενώ βάσει της εικόνας τους άξιζαν και τρίτο γκολ, απέναντι σε μία ομάδα που αν δεν βελτιωθεί άμεσα, θα είναι από τα φαβορί φέτος για τον υποβιβασμό!

Στα αξιοσημείωτα φυσικά της βραδιάς, η μεγάλη επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες, που πέρασε στο 88’ ως αλλαγή, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αφού είναι ακόμα ανέτοιμος. Και μόνο όμως ότι επέστρεψε μετά από 7.5 μήνες, αποτελεί είδηση!

Επιμονή Μπόλονι, λύτρωση Καρλίτος και… ήρωας Διούδης

Ο Λάζλο Μπολόνι κατέβασε τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Λαμία σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα που είχε και στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον Βόλο, μόνο που τη θέση του Σαβιέρ αντί του Άιτορ. Ο Ρουμάνος, προφανώς για να… χτίσει έναν κορμό, επέμενε στους ίδιους παίκτης και σήμερα τουλάχιστον δικαιώθηκε απόλυτα.

Οι Πράσινοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια στο γήπεδο, πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους και πολύ γρήγορα έφτασαν και στο γκολ. Μόλις στο 8’ ο Χατζηγοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καρλίτος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το τέρμα αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του Τριφυλλιού, που έδιωξαν το άγχος, όμως και πάλι λίγο έλειψε σχεδόν άμεσα να δεχθούν την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 17’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουρμπέλη εντός περιοχής, ο διαιτητής μέσω VAR υπέδειξε το πέναλτι, όμως ο Διούδης έπεσε σωστά και σταμάτησε τον Ρόμανιτς που ανέλαβε την εκτέλεση!

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και παρότι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία, ήταν ξεκάθαρη η καλύτερη ομάδα. Μάλιστα, μέχρι το ημίχρονο έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 38’ ο Πούγγουρας σούταρε από κοντά, αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σκόνδρας, στο 40’ ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μαουρίτσιο, ενώ στο 41’ ο Σαβιέρ από καλή θέση δεν κατάφερε να βρει εστία.

Το… πήρε πάνω του ο Καρλίτος, είδηση με Βίγια!

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το… πόδι στο γκάζι. Ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και παρότι δεν δημιουργούσε, ήταν φανερό πως δεν δεχόταν και καμία σοβαρή πίεση για να ισοφαριστεί. Τελικά, το πολυπόθητο γκολ που… καθάρισε το ματς ήρθε στο 60’ και πάλι από τον Καρλίτος και μετά από όμορφο συνδυασμό.

Σαβιέρ και Μακέντα συνδυάστηκαν αρχικά, ο Σαβιέρ πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη, που έκανε το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος και ο Καρλίτος με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Μάλιστα, η φάση ελέγχθηκε μέσω VAR για οφσαίντ, όμως ο Ισπανός φορ καλυπτόταν, έστω και οριακά.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και οι δύο ομάδες απλά περίμεναν τη λήξη. Η Λαμία προσπάθησε με κάποια μακρινά σουτ να ξαναμπεί στο ματς, ωστόσο δεν απείλησε σοβαρά και έτσι φτάσαμε στη λήξη χωρίς κάτι άλλο ιδιαίτερο με εξαίρεση δύο καλές ευκαιρίες λίγο πριν το φινάλε με τον Μαουρίτσιο. Η μόνη στιγμή που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η είσοδος του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 88’! Ο Αργεντινός για ψυχολογικούς λόγους, αφού είναι ανέτοιμος, πέρασε στο ματς λίγο πριν τη λήξη και γύρισε σε επίσημο ματς μετά από 7.5 μήνες απουσίας. Μάλιστα, είχε και δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags