Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Έλυσε το… μυστήριο ο Μήνου: "Αυτό έγινε στο φάουλ του Νινούα – Το… στημένος είναι πολύ σοβαρό"!
| 2020-11-02 18:02:00

Έλυσε το… μυστήριο ο Μήνου: "Αυτό έγινε στο φάουλ του Νινούα – Το… στημένος είναι πολύ σοβαρό"!

Του Αδέσποτου
Έλυσε το… μυστήριο ο Μήνου: "Αυτό έγινε στο φάουλ του Νινούα – Το… στημένος είναι πολύ σοβαρό"!

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, Αντώνης Μήνου μίλησε στην εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89 «οι Αδέσποτοι», για την δική του παρουσία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το χθεσινό λάθος του Κνετ στο γκολ του Νινούα για το 1-2 του ΠΑΟΚ στον Παναιτωλικό και φυσικά για τους κορυφαίους προπονητές που έχει συνεργαστεί.

Διαβάστε την συνέντευξή του στον Alpha 9.89:

Για το πού βρίσκεται τώρα και πως… εξαφανίστηκε ξαφνικά από το ποδόσφαιρο: «Εγώ έκαναν τον κύκλο μου και είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του αφού τελείωσα το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μου έκανε την τιμή  να είμαι για πολλά χρόνια στο προπονητικό τιμ. Είχα μία καλή σχέση με τον Φερνάντο Σάντος και κράτησε για αρκετά χρόνια, μέχρι που ήταν στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική. Μετά αποφάσισα ότι δεν είχε νόημα να ασχολούμαι. Μέσα από το ποδόσφαιρο κέρδισα αυτά που ήθελα, ζω την οικογένειά μου με αξιοπρέπεια και πλέον δεν μπορώ να κάνω άλλες μετακινήσεις. Ένας προπονητής χρειάζεται να κάνει πολλές μετακινήσεις και δεν είναι εύκολο, εγώ έχω και μεγάλη οικογένεια. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι βέβαια, γιατί πλέον έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα, από όταν ήμουν εγώ».

Για το πέρασμα από τον πάγκο της ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ ήμουν προπονητής για τρεις μήνες όταν έφυγε ο Ντουμιτρίου. Εγώ έχω πει πως όποιος είναι δεύτερος, θα πρέπει να του δίνεται χρόνος όταν αναλαμβάνει για να προετοιμάζει την ομάδα. Οι παράγοντες όμως στην Ελλάδα βάζουν τον βοηθό μπροστά, όταν φεύγει ο πρώτος προπονητής και δεν δίνουν καθόλου χρόνο. Σήμερα έρχονται πολλοί προπονητές που φέρνουν ολόκληρο τιμ και μέχρι να προσαρμοστούν θέλει χρόνο. Είναι δύσκολο. Για αυτό επιμένω πως όποιοι επιλέγονται για συνεργάτες, πρέπει να τους δίνεται και χρόνος. Τι έγινε με τον Κωστένογλου, με τον Σαβέσκι και άλλους. Όλα αυτά εμένα με κουράζουν…».

Για το γκολ του Νινούα στο Αγρίνιο και το λάθος του Κνετ (τερματοφύλακας του Παναιτωλικού) ανέφερε: «Δεν είναι αριστουργηματική η εκτέλεση φάουλ, το είπαν και στην περιγραφή. Ήταν ένα καλό χτύπημα, εντελώς ανάποδο. Εκεί συνήθως εκτελεί δεξιοπόδαρος για να έχει επιλογές να την περάσω πάνω από το τείχος ή την πλευρά του τερματοφύλακα. Ίσως ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίκτη για εκτελέσεις. Το χτύπησε περίεργα με το αριστερό, πέρασε πάνω από τον τελευταίο παίκτη και πήγε στην πλευρά που θα ήταν ο τερματοφύλακας.

Ο Νινούα, τον έχω δει και με τον Φερέιρα, έχει χτυπήσει κι άλλες φορές καλά φάουλ. Ο τερματοφύλακας έκανε λάθος εκτίμηση από το που θα περάσει την μπάλα. Μου έχει συμβεί και εμένα, όταν έπαιζα. Έχω κάνει κι εγώ τέτοια λάθη. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είχα άλλη άποψη. Καθόμουν στην πλευρά την ανοικτή και αφού το εκτελέσει το φάουλ, θα προσπαθούσα να κινηθώ στην άλλη πλευρά. Η ευθύνη του τερματοφύλακα εάν περάσει πάνω από το τείχος, είναι ελάχιστη. Εγώ είχα μιλήσει με πολλά παιδιά που εκτελούσαν στην εποχή μου καλά φάουλ και μου έλεγαν, πως πολλές φορές εκτελούσαν τα φάουλ από την πλευρά που είναι ο τερματοφύλακας. Γιατί πολλοί πηγαίνουν να καλύψουν την κλειστή γωνία και μετά είναι δύσκολο να… γυρίσουν. Αυτό πιστεύω έγινε και χθες.

Ο τερματοφύλακας ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναιτωλικού στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι άδικο αυτό που έγινε μετά και όσα ακούστηκαν. Το «στημένος» είναι πολύ σοβαρό για να το λέμε ή ακόμα και να το αφήνουν κάποιοι να... αιωρείται! Λάθη πάντα γίνονται και για ο τερματοφύλακας είναι πάντα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Για τους πολλούς καλούς Έλληνες τερματοφύλακες: «Είναι άδικο να τους… βάζουμε στη σειρά. Η διάρκεια μετράει πάντα για έναν καλό τερματοφύλακα. Τώρα οι συνθήκες για αυτά τα παιδιά είναι καλύτερες από το παρελθόν και τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Και τους βοηθάει και η τακτική που δουλεύουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις μία σταθερότητα. Ο Διούδης δεν είναι μόνο ότι έπιασε 2-3 πέναλτι, αλλά η βελτίωσή του τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τον Άρη. Ίσως τον βοήθησε και η κακή πορεία του Παναθηναϊκού, που τον αναγκάζει να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Και υπάρχουν ακόμα πολλοί νέοι τερματοφύλακες που έρχονται. Είναι σημαντικό πως τώρα στις Ακαδημίες πλέον υπάρχει προπονητής τερματοφυλάκων, που παλιότερα δεν υπήρχε ως ρόλος».

Για τον κορυφαίο προπονητή που έχει συνεργαστεί (Όσιμ, Μπάγεβιτς, Σάντος): «Ο Όσιμ είχε μία φιλοσοφία που δεν μπόρεσε να την περάσει από την Ελλάδα. Ο Μπάγεβιτς έβαλε τη δική του σφραγίδα, γιατί είχε και την αποδοχή του κόσμο. Ό,τι έβλεπε έκανε, δεν υπήρχε αδικία. Εγώ είχα μείνει έξω έναν χρόνο στην ΑΕΚ όταν πήρα μεταγραφή, αλλά ήταν δίκαιο αφού ο Σπύρος Οικονομόπουλος έπαιζε πρώτος και ήταν καλύτερος.

Για τον Φερνάντο Σάντος έχω να πω μόνο πως ήταν κάτι πρωτοποριακό. Δουλεύει πάρα πολύ μεθοδικά και για αυτό πέτυχε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό φυσικά με την Πορτογαλία».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή-βόμβα στον ΠΑΟΚ! Ποιος Σταφυλίδης; Αυτός γυρίζει στην Τούμπα - Θα... διχαστούν οι οπαδοί

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags