Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τρεις σαββατιάτικες Μιχείες
| 2020-11-07 15:30:00

"Τρώει" Μαρτίνς ο Λουτσέσκου - "Δώρο" Αλαφούζου σε Μπόλονι - Βόμβα Πρέμιερ Λιγκ για Σεμέδο!

Οι Μιχείες
"Τρώει" Μαρτίνς ο Λουτσέσκου - "Δώρο" Αλαφούζου σε Μπόλονι - Βόμβα Πρέμιερ Λιγκ για Σεμέδο!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τρεις σαββατιάτικες Μιχείες στην "συσκευασία" της μιας μεγάλης. 'Ετσι για να έχετε να διαβάζεται την πρώτη ημέρα του "καθολικού αποκλεισμού"(κατά την... Μπαμπινιώτικη έκφραση). Με δυνατά ονόματα: Λουτσέσκου/Βαλβέρδε/Μαρτίνς, Μπόλονι/Αλαφούζος και Ρούμπεν Σεμέδο.

1η) Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει και το 2020, όπως και το 2019, να είναι στην κορυφαία 12άδα των προπονητών σε όλη την υφήλιο. Ο Ρουμάνος κόουτς στο παγκόσμιο ranking βρισκεται αυτή την στιγμή στην 11η θέση, πίσω απο τον 10ο Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Λουτσέσκου έχει 8751 βαθμούς  έναντι 8949 του Γάλλου κόουτς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι μακρυά πάντως στην βαθμολογική συγκομιδή, ούτε απο τον 9ο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης(9032), ούτε απο τον 8ο Τούχελ της Π.Σ.Ζ.(9495). Για την ιστορία πρώτος παραμένει ο Γιούργκεν Κλοπ και ακολουθουν απο την 2η ως την 7η θέση οι Γκαγιάρδο, Ζεσούς, Σάρι, Ερνέστο Βαλβέρδε, Γκουαρντιόλα, Ρενάτο Γκαούτσο.

Απο το ελληνικό πρωτάθλημα ο Πέδρο Μαρτίνς του Ολυμπιακού είναι σε απόσταση και απο τον πρώην "ερυθρόλευκο" κόουτς (Βαλβέρδε) κι απο τον πρώην αντιπαλό του στον πάγκο του ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου). Μιλάμε για δυο προπονητες, Βαλβέρεδε - Λουτσέσκου, που πέρασαν απο το ελληνικό ποδοσφαιρο και πλέον βρίσκονται σταθερα στην προπονητική ελίτ με βάση το παγκόσμιο ranking.

Ο Ερνέστο βέβαια παραμένει χωρίς ομάδα ενώ ο Ραζβάν συνεχίζει με την Αλ Χιλάλ την... παρέλαση αφού απο τότε που άρχισαν ξανά τα πωταθλήματα ο Ρουμάνος έχει μόλις μια ισοπαλία και όλο νίκες! Στην δε Σαουδική Αραβία έχει ήδη πάρει βαθμολογική διαφορά απο την μεγάλη αντιπαλο της Αλ Χιλάλ, δηλαδή την Αλ Νασρ(που ήθελε τον Φορτούνη) ενώ στις 22Νοεμβρίου έχει τον τελικό του (περσινού) Κυπέλλου, για να κάνει τρεμπλ!! 

2η) Για τον Μπόλονι το ματς με τον Ατρόμητο ήταν πολύ σημαντικό. Στο πλαναρισμά του ήθελε να κάνει τρεις σερί νικές έτσι ώστε με άλλη ψυχολογία να πάει να δουλέψει στην διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων στο τομέα της φυσικής κατάστασης. 

Είναι πραγματικότητα πως ο 67χρονος κόουτς είχε... θορυβηθεί/προβληματιστεί στο μέγιστο βαθμό απο την κατάσταση της ομάδας στο τομέα αυτό. Ο προκατοχός του δεν είχε δουλέψει/προπονήσει με εντάσεις ενώ η φιλοσοφία του Μπολονι είναι ακριβώς το αντίθετο απο του Πογιάτος(Ισπανός γαρ). Θα πάει σε υψηλής έντασης μίνι προετοιμασία...

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Μπόλονι ξέρει τι σημαινει το μέγεθος του κλάμπ, έχει φιλοδοξίες και θέλει μέχρι τον Γενάρη να έχει πλασαριστει σε θέση που θα επιτρέψει στον Γιάννη Αλαφούζο να στηριξει την προσπάθεια του κόουτς. Με ενίσχυση στις θέσεις που ο Ουγγρο-Ρουμάνος κόουτς θα ζητήσει ενίσχυση. Γιατί, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ έχει την διάθεση/πρόθεση να ...στηριξει την δουλειά του Μπόλονι. Του το έχει πεί κιόλας...

3η) Το σήριαλ Σεμέδο - Μπενφίκα έληξε... υπέρ του Ολυμπιακού, με την επέκταση του συμβολαιου του και κυρίως την γενναία αναπροσαρμογη αποδοχών του διεθνή Πορτογάλου στόπερ (πήγε σε 7ψηφιο νουμερο,  προσαρμοσμένο στο ποσό που του έταζαν οι "αετοί"). Ο Σεμέδο λόγω κλάσης αλλά και της παρουσίας του στους Τσαμπιονλιγκάτους "ερυθρόλευκους" θα συνεχίσει να απασχολεί τις διεθνείς αγορές μέχρι το καλοκαίρι του 2021(αρκεί βέβαια να είναι υγιής). 

Η στήλη, λοιπόν, έρχεται σήμερα και γράφει κάτι που όλοι οι άλλοι θα τον... υιοθετήσουν ή θα το ανακαλύψουν προσεχώς, στην πορεία. Ο Σεμέδο αν φύγει απο τον Ολυμπιακό, δηλαδή με... υπερήφανη πώληση, δεν θα το κάνει πλέον για μια μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας, Μπενφίκα ή Πόρτο. Η παρουσία του στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Πορτογαλίας και η συνέπεια που βγάζει υπο τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, λειτουργούν υπέρ του. Για την ακρίβεια "καθαρίζουν" το ονομά του ακόμη και στην κορυφαία αγορά της Αγγλίας! Δεν το γράφουμε τυχαία...

Η εμφανισή του Σεμέδο κόντρα στην Σίτι μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Ήδη υπάρχει Πρεμιερλιγκάτη ομάδα, όχι απο τις... μικρές που ανεβοκατεβαίνουν, που τον έχει ξεχωρίσει, θα τον παρακολουθεί και θα είναι...έτοιμη να κινηθεί όταν προκύψει (συνδιαστικά) θέμα απόκτησης βασικού στόπερ της(ακούγεται λίγο... περίπλοκο, είναι κιόλας, αλλά απο Δεκέμβριο θα γινει πιο ξεκάθαρο).

Στο δια ταύτα: το όνομα του Σεμέδο αυτή την σεζόν θα πάιξει δυνατά για αγγλικες ομάδες. Χαίρετε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπαμ" στο Λιμάνι! Αυτός ψάχνεται να φύγει από Ολυμπιακό - Απίστευτο πού θέλει να παίξει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags