Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει αυτό το δίδυμο - Νέος Γκιλιέρμε - Κάνουν πλάκα οι "παππούδες" - Α ρε Φορτούνη...
| 2020-11-08 18:40:00

Δεν υπάρχει αυτό το δίδυμο - Νέος Γκιλιέρμε - Κάνουν πλάκα οι "παππούδες" - Α ρε Φορτούνη...

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν υπάρχει αυτό το δίδυμο - Νέος Γκιλιέρμε - Κάνουν πλάκα οι "παππούδες" - Α ρε Φορτούνη...

Ολυμπιακός: Μία εξαιρετικά δύσκολα και σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην Κρήτη, όπου πέρασε με 2-0 από τον ΟΦΗ. Το σκορ βέβαια δεν αποτυπώνει την… πλήρη εικόνα της αναμέτρησης, καθώς και τα δύο γκολ ήρθαν στο δεύτερο μέρος, ενώ υπήρξαν και δυσκολίες για τους Πειραιώτες!

Για ακόμα ένα παιχνίδι, έχει γίνει πλέον παράδοση, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς… πέταξε ένα ημίχρονο κι εάν δεν ήταν το VAR να υποδείξει οφσάιντ τον Γιάννου πριν το πέναλτι του Χοσέ Χολέμπας στο 28ο λεπτό, ίσως να ήταν και πίσω στο σκορ. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου όμως η εικόνα του ματς άλλαξε, το γήπεδο έγειρε και το γρήγορο γκολ του «λυτρωτή» για ακόμα μια φορά Χασάν, έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Αιγύπτιος εξελίσσεται και φέτος σε… λίρα εκατό και δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του, ο οποίος το καλοκαίρι επέμενε για την επιστροφή του, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν εντός και εκτός ομάδας. Πρόκειται για έναν φορ που βρίσκει γκολ όταν η ομάδα του πιέζει και ο οποίος μπορεί να δεχθεί χωρίς γκρίνια τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετική εικόνα είχε για ακόμα ένα ματς ο Γιαν Εμβιλά, που όσο περνάνε τα ματς… σβήνει το όνομα του Γκιλιέρμε από το μυαλό του κόσμου. Ο Γάλλος έτρεξε πάρα πολύ, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και ήταν ο… εγκέφαλος της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μπρούμα, που είχε ένα πολύ καλό ημίχρονο και θα μπορούσε να ήταν και σκόρερ, αν η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι. Εξτρέμ που έλειπε και λείπει! Θετική ήταν και η παρουσία του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος με τον Βινάγκρε στα… πιτς παίρνει συνεχόμενα παιχνίδια και παρά τα 37 του χρόνια δίνει απαντήσεις! Τρέχει πάνω-κάτω, βγάζει ποιοτικές μπαλιές και αμυντικά σπάνια κάνει λάθη.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στο δίδυμο των Σεμέδο-Σισέ στην άμυνα. Με τον Μπα εκτός λόγω κορωνοϊού, οι δυο τους φαίνεται να έχουν δέσει πάρα πολύ και να ταιριάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην Κρήτη έκαναν ελάχιστα λάθη, με εξαίρεση δύο… γκάφες μετά το 2-0 και φάνηκαν «απροσπέλαστοι». Ο Σισέ βέβαια ήταν πρωταγωνιστής και στο πιο… τρελό σκηνικό της ημέρας, όταν ο γιατρός του ζητούσε να γίνει αλλαγή λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά αυτός αποφάσισε μόνος του και μπούκαρε ξανά στο ματς. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

Όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Πέπε πήρε για ακόμα μία φορά χρόνο και δείχνει πως σιγά – σιγά θα φτάσει στο 100% από φυσική κατάσταση, όμως είναι αρκετά «soft» και πρέπει να βγάλει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του. Για παράδειγμα, πρέπει να κάνει ότι ο Κώστας Φορτούνης!

Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί όλη την εβδομάδα, ο «Φόρτου» μπήκε στο 76’ και τέσσερα λεπτά αργότερα πίεσε τον Σελίμοβιτς και πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Μασούρα. Έβγαλε διάθεση, κυνήγησε το γκολ και χαμένες μπαλιές, ενώ ήταν μέσα και σε δύο – τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε. Θετική παρουσία και τρομερή η απόφασή του στη φάση του 2-0, όταν αντί να τελειώσει μόνος του, που θα μπορούσε, αποφάσισε να δώσει ασίστ στην κατάλληλη στιγμή για να σιγουρέψει το γκολ και το διπλό. Τεράστια κίνηση, από έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που δεν γίνεται να λείπει από τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.  


**ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανος Φαν΄τ Σχιπ! Τρελή απόφαση για Φορτούνη στην Εθνική - Άφωνοι στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags