Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ: Δύσκολη νίκη του Δικεφάλου με 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-11-08 21:23:00

"Λαχτάρισε" πάλι ο Γκαρσία, πέρασε από Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ - Λύτρωση με Σφιντέρσκι-Σβαμπ και VAR! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Λαχτάρισε" πάλι ο Γκαρσία, πέρασε από Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ - Λύτρωση με Σφιντέρσκι-Σβαμπ και VAR! (Vid)

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ: Όπως και στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πολύ αλλά πήρε δύσκολη νίκη με 3-1 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Δικέφαλος δεν ικανοποίησε με την απόδοση, αλλά έφτασε στο τρίποντο, που τον ανέβασε στους 15 βαθμούς και στο -1 από την κορυφή, όπου βρίσκονται Ολυμπιακός και Άρης.

Το παιχνίδι είχε εξέλιξη... καρμπόν με αυτό του Αγρινίου. Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 15', ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Τσιλούλη στο 63', αλλά ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε με πέναλτι του Σβαμπ στο 78', το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR για πάτημα του Λισγάρα στον Σφιντέρσκι. Στο 94' ο Σβαμπ έσωσε την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς πρόλαβε τον Ντάουντα προτού σουτάρει στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος πέτυχε το τελικό 3-1 με δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά με τον Αουγκούστο στο 97'.

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο ήταν οι σκόρερ Σφιντέρσκι και Σβαμπ, ενώ ο Ελ Καντουρί μπήκε στο ματς αντί του Τζόλη στο 66' και "ξεκόλλησε" επιθετικά τον ΠΑΟΚ, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα του.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε τον Απόλλωνα Σμύρνης με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Βέρχουλστ, με τριάδα στόπερ τους Μπρούτσιτς, Ντομίνγκες και Λισγάρα, δεξί μπακ-χαφ τον Τσαμπούρη και αριστερό τον Μπαξεβανίδη. Στον άξονα έπαιξαν οι Σλίβκα και Φατιόν, με τους Μπεντινέλι, Ιωαννίδη και Τσιλούλη στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Λύρατζη στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και οι Μουργκ, Τζόλης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Σφιντέρσκι.

Το ματς

Η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τον Απόλλωνα να στήνεται στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς και να δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να βγάλει συνεργασίες και δυσκολευόταν πολύ να βρει να διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Αυτό που δεν μπορούσε να πετύχει ο Δικέφαλος με την κυκλοφορία της μπάλας, το κατάφερε μετά από αντεπίθεση, καθώς βρήκε το γκολ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Στο 15ο λεπτό ο Απόλλων κέρδισε κόρνερ, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να απομακρύνει μέσα στην περιοχή. Εν συνεχεία οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκαν την προώθηση των κεντρικών αμυντικών του Απόλλωνα για τη στημένη και έφυγαν με ταχύτητα στην αντεπίθεση. Ο Σβαμπ πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Σφιντέρσκι, που βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ και σκόραρε με αριστερό πλασέ για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι χαμηλός και μετά το γκολ, με τον ΠΑΟΚ να έχει σποραδικές καλές στιγμές στο παιχνίδι του. Στο 23' ο Κρέσπο πέρασε φοβερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος κέρδισε πέναλτι από τον Μπρούτσιτς, αλλά οι διαιτητές πήραν πίσω την απόφαση για οφσάιντ μετά την εξέταση του ριπλέι. Ο Απόλλωνας είχε μόνο μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι στο 29' και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 41' ο Βέρχουλστ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σφιντέρσκι και στο 45+2' ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έσωσε την ομάδα του με εξ' επαφής επέμβαση σε σουτ του Ίνγκασον από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μουργκ.

Στο 49' ο Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και έκτοτε ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει μέτρα στο γήπεδο, με τον Απόλλωνα να... ξεθαρρεύει και να γίνεται πιο επιθετικός, πιέζοντας στην αντίπαλη περιοχή και κερδίζοντας αρκετά κόρνερ. Στο 51' και στο 59' ο Φατιόν βρέθηκε σε πλεονεκτικές θέσεις, όμως δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε, ενώ στο 62' ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρει δυνατό σουτ του Τσαμπούρη. Ο Απόλλωνας δικαιώθηκε για την υπεροχή του στο 63'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη ο Τσιλούλης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1!

Η είσοδος του Ελ Καντουρί αντί του Τζόλη έδωσε επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ, που άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Στο 72' ο Δικέφαλος απείλησε μετά από ώρα, με τον Σφιντέρσκι να σουτάρει από κοντά και τον Βέρχουλστ να αποκρούει. Στο 75' ο Σφιντέρσκι έπαιξε το "1-2" με τον Ελ Καντουρί, μπήκε στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος από πάτημα του Λισγάρα. Ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν είδε κάτι το επιλήψιμο αλλά περίπου ενάμιση λεπτό αργότερα ειδοποιήθηκε από την ομάδα του VAR. Ο ρέφερι τσέκαρε το ριπλέι και υπέδειξε, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 2-1 στο 78'!

Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Σβαμπ πρόλαβε τον Ντάουντα με σωτήρια προβολή προτού εκτελέσει στην περιοχή του Δικεφάλου. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ "κλείδωσε" τη νίκη. Ο Ζίβκοβιτς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπρούτσιτς στη μεγάλη περιοχή και ο Αουγκούστο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρχουλστ - Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες - Τσαμπούρης (79’ Μουνιέ), Φατιόν (82’ Κολ), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης - Μπεντινέλι (82’ Ντάουντα), Τσιλούλης - Ιωαννίδης (91’ Φερνάντεθ)

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς - Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης - Σβαμπ, Ντόουγκλας - Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (67’ Ελ Καντουρί), Μουργκ (86’ Μιχαηλίδης) - Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags