Facebook Pixel ΑΕΚ: "Παλικάρι ο Γαλανόπουλος - Εκεί να τον βάλει ο Καρέρα" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-11-09 20:16:00

"Παλικάρι ο Γαλανόπουλος - Εκεί να τον βάλει ο Καρέρα – Μόνο ένα στοιχείο έπρεπε να αλλάξει…" (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Παλικάρι ο Γαλανόπουλος - Εκεί να τον βάλει ο Καρέρα – Μόνο ένα στοιχείο έπρεπε να αλλάξει…" (Vid)

ΑΕΚ: Στα τέλη Οκτωβρίου του 2020 ο Κώστας Γαλανόπουλος επέστρεψε σε αποστολή για αγώνα της ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά τις 18 Δεκεμβρίου 2019. Από την άσχημη εκείνη ημέρα, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όπου τραυματίστηκε στον χόνδρο του δεξιού του αστραγάλου, ο παίκτης μέτρησε πάνω από 300 ημέρες μέχρι να συμπεριληφθεί στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Στο παιχνίδι με τους Κρητικούς (2-1 νίκησε η AEK) ο διεθνής Έλληνας μέσος δεν πήρε αγωνιστικά λεπτά. Πήρε όμως τα ανάλογα μηνύματα από τον προπονητή του, αφού η παρουσία του στην 18άδα και μόνο ήταν η προειδοποίηση για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, για να ξαναπατήσει χορτάρι.

Παραδέχτηκε, ότι θέλει δουλειά

Αυτή η στιγμή για τον Κώστα Γαλανόπουλο ήρθε στο εκτός έδρας ματς εναντίον της ουκρανικής Ζόρια, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μετά από δέκα μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους ο 22χρονος μέσος του Δικέφαλου αετού πήρε εντολή από τον Κολονέλο (καθότι ο Καρέρα παρέμεινε στην Ελλάδα κλινήρης) να μπει στο παιχνίδι στο 85', σημείο στο οποίο αντικατέστησε τον Κρίστισιτς.

Μπορεί ο χρόνος που αγωνίστηκε να ήταν λιγοστός. Ήταν όμως αρκετός για να προετοιμάσει τον “Γαλανό” ψυχολογικά για την επάνοδό του, μετά από μία σημαντική εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη με  4-1.Δεδομένα έχει δρόμο μπροστά του. 

Το παραδέχτηκε και ο ίδιος μιλώντας στο AEK TV μετά την αναμέτρηση. «Όλα ωραία, μπήκα, έπαιξα, αλλά κατάλαβα ότι είμαι πίσω από την υπόλοιπη ομάδα και τους αντιπάλους. Το σημαντικό είναι πως είμαι υγιής, αλλά πρέπει να δουλέψω σκληρά», δήλωσε μεταξύ άλλων εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την ενέργεια που του μετέδωσαν οι άνθρωποι της ομάδας με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής δύναται να αποτελέσει σημαντικός σύμμαχος για τον ποδοσφαιριστή. Εξάλλου έχει να δώσει πολλά στην ΑEΚ και η ομάδα να πάρει βοήθειες από αυτόν.

Αυτό εκτιμά ένας από τους ανθρώπους που πίστεψαν στον Γαλανόπουλο και ήταν σίγουρος για την αγωνιστική του εξέλιξη πριν καν ανέβει στην πρώτη ομάδα, ντεμπουτάρει, (στις 31/5/2016) γίνει επαγγελματίας και απαραίτητος για το κιτρινόμαυρο έμψυχο δυναμικό με το οποίο πανηγύρισε το 2018 σε ηλικία 20 χρονών την κατάκτηση του τίτλου και έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ μεταπολεμικά. .

"Είναι παλικάρι, δεν θα το βάλει κάτω"

Ο λόγος για τον Μιχάλη Βλάχο, ο οποίος δούλεψε με τον ποδοσφαιριστή στην Κ16 της ΑEΚ. «Σίγουρα θέλει λίγο χρόνο. Πήρε το πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία. Θα του χρειαστούν δύο-τρία παιχνίδια ακόμα για να επανέλθει κανονικά. Υπάρχει και πιθανότητα να κάνει και μία κοιλιά σε αυτήν τη διαδικασία. Ο Κώστας όμως δεν θα το βάλει κάτω. Είναι μία χαρά παλικάρι. Αντιμετωπίζει τα πάντα με σοβαρότητα και πειθαρχία», ήταν το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου άσου της Ένωσης.

«Προέρχεται από μία πολύ καλή οικογένεια, η οποία τον στηρίζει. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Το παιδί έχει φοβερές αρχές. Ένα χρόνο συνεργάστηκα μαζί του και δεν είχα ποτέ ενοχλήσεις από τους γονείς του. Γιατί ξέρετε, είναι συνήθες φαινόμενο σε Ακαδημίες αυτό... Ο Κώστας ήταν ένα παιδί που ερχόταν και δούλευε», θυμάται ο βετεράνος αμυντικός.

"Του είπα Κώστα πρέπει να ξεφύγεις απο το καλούπι"

Ο Μιχάλης Βλάχος θεωρεί, ότι ο Έλληνας μέσος μπορεί να διεισδύσει στα πλάνα του Καρέρα. «Αναλόγως τι θέλει να παίξει ο προπονητής. Αν θέλει να παίξει 4-2-3-1 μπορεί να τον βάλει δεύτερο εξάρι μαζί με τον Σιμόες. Αν προτιμά το 4-3-3 μπορεί να αγωνιστεί οχτάρι σίγουρα. Έχει ποιότητα μεγάλη», επισημαίνει και φέρνει στη μνήμη του μία συζήτηση που είχε κάνει με τον παίκτη: 

«Έχει καταφέρει κάτι που το είχαμε κουβεντιάσει και μαζί. Του είχα πει “Κώστα έχεις όλα τα στοιχεία, μόνο ένα σου λείπει, ότι δεν πατάς πολύ περιοχή και δεν σκοράρεις εύκολα. Όχι ότι δεν μπορείς. Το έχεις, αλλά δεν το επιδιώκεις, γιατί είσαι πειθαρχημένος στις οδηγίες που σου δίνονται. Για να κερδίσεις όμως κάτι, πρέπει να ξεφύγεις από το καλούπι το ανασταλτικό. Πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω”. Τελικά κατάφερε και με την ΑΕΚ και με την Εθνική να βρει δίχτυα (σ.σ. έχει 5 γκολ με την Ένωση και 1 με την Εθνική). Συνεπώς βελτιώθηκε σε αυτόν τον τομέα».

Με τον Γαλανόπουλο στην εξίσωση ο Καρέρα θα έχει στη διάθεσή του άλλη μία μονάδα στο οπλοστάσιό του για τη μεσαία γραμμή μαζί με τους Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ και Σιμάνσκι που μετρά και αυτός αντίστροφα για την επιστροφή του. Συν τοις άλλοις πρόκειται για μία ακόμα σημαντική προσθήκη ελληνικού στοιχείου που δίνει συνοχή στην ομάδα και βοηθά στην ψυχολογία της. Στα ματς που η μπάλα καίει, το πάθος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών ξεχωρίζει και συμπαρασύρει τους υπόλοιπους παίκτες. Αναμφισβήτητα το πάθος του “Γαλανό” και η αγάπη του για την ΑEΚ ξεχειλίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλό... μπαμ στην ΑΕΚ - "Χουνέρι" Τίγρη σε δύο κορυφαίους παίκτες - Βρήκε μεταγραφή ο Ίβιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags