Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Δεν θα τον δώσω στον Μαρινάκη - Άσχετος Αλαφούζος"
| 2020-11-10 12:12:00

Βόμβες Κούγια: "Δεν τον δίνω σε Μαρινάκη - Χειρότερα με Πάμπλο - Άσχετος Αλαφούζος - Λιβάγια τέλος"

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Κούγια: "Δεν τον δίνω σε Μαρινάκη - Χειρότερα με Πάμπλο - Άσχετος Αλαφούζος - Λιβάγια τέλος"

Για όλους και όλα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας, σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει συζητήσεις! 

"Η φετινή χρονιά θα είναι ολικής επανόδου τής AΕΛ σαν μόνιμης μεγάλης δύναμης στη Σούπερ Λιγκ. Οργανωθήκαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια διοικητικά και κυρίως στις υποδομές, με αποκορύφωση την επάνοδο στο Αλκαζάρ που με τη βοήθεια των κυρίων Αυγενάκη και Αγοραστού, έγινε η επανακατασκευή του και οι υποδομές του είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγωνιστικός χώρος αλλά και αυτα που ετοιμάζουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι εντυπωσιακά. Θα ολοκληρωθεί και το μουσείο τής AΕΛ, και οι υπόλοιποι χώροι υποδομής που θα μετατρέψουν σε ένα από τα πλέον σύγχρονα στάδια στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με ότι έχουμε μόνιμο προπονητή, που τον στήριξα σε δύσκολες στιγμές, και έχουμε βασικό κορμό 20 παικτών με πολύ μικρές ηλικίες (11 από αυτούς είναι από 18 μέχρι 21 ετών) δείχνουν ότι η χρονιά αυτή με δύσκολες συνθήκες κορωνοϊού θα είναι χρονιά επανόδου με σωστό τρόπο: Διοιηκτική σταθερότητα, σωστή οικονομική προσπάθεια, υποδομές", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Κούγιας.

"Δεν θα δώσω στον Μαρινάκη τον Πινακά"

Ήδη κάποιος από τους πιτσιρικάδες της AΕΛ, ο Πινακάς, έχει συνδεθεί με μεγάλες ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, υπάρχουν ρεπορτάζ που θέλουν τον Κούγια να τον δίνει στον Μαρινάκη. 

"Ο Πινακάς είναι μόλις 18,5 ετών. Είναι μωρό ποδοσφαιρικά για τα ελληνικά δεδομένα. Για τα δικά μου δεδομένα είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Αλλά μην τρελαθούμε, έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Ηλιάδη, που είναι μόλις 22 ετών, ή από τον 20χρονο Χαλάτση. Είναι φουρνιά από νέους παίκτες στην AΕΛ, όπως ο Σουλούκος που είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Και ο Πινακάς και ο Ηλιάδης είναι στόχος μεγάλων ομάδων. Για τον Πινακά, ειδικά, μην αποκλείσετε να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα τού εξωτερικού που έχουμε ήδη κρούση. Αλλά δεν βιαζόμαστε. Αποκλείεται να φύγει από την AΕΛ ακόμα και το προσεχές καλοκαίρι, γιατί πρώτος στόχος είναι να κάνουμε την ομάδα μεγάλη ξανά. Όταν γίνουν προτάσεις, τότε μαζί με την οικογένεια του παίκτη θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Εξάλλου, μπορεί να είμαι δικηγόρος των μιντιακών επιχειρήσεων του Μαρινάκη, μπορεί να έχω πολύ περισσότερο και από φιλική μαζί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αν έρθει οποιαδήποτε καλύτερη πρόταση από Ελλάδα ή εξωτερικό, θα τον δώσουμε εκεί".  

"Καλύτερος ο ΠΑΟΚ με Φερέιρα"

Πώς σχολάζετε την αλλαγή στον πάγκο του ΠΑOΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία;

"Από την πλευρά των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι ήταν καλή αλλαγή. Από πλευράς εικόνας όμως ο ΠΑOΚ ήταν καλύτερος επί εποχής Φερέιρα αν βγάλουμε το δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την Αϊντχόφεν. Ο ΠΑOΚ ήταν πολύ τυχερός. Μπορεί να αποδειχθεί καλή επιλογή ο Πάμπλο Γκαρσία, μακάρι να πετύχει, είναι σημαντικό να γίνει πρώτος προπονητής και να γνωρίζει παίκτες, το περιβάλλον της ομάδας κ.λπ. Μακάρι να πετύχει".



"Άσχετος ο Αλαφούζος"

Μπόλονι και Παναθηναϊκός;

"Για τον Παναθηναϊκό έχω μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο, όταν όλοι αποθέωναν την επιλογή του Πογιάτος και του Ρόκα. Γνωρίζω ποδόσφαιρο, ενδιαφέρομαι για την ομάδα μου και γνωρίζω πολλούς παίκτες. Μας τους είχαν προτείνει και εμάς διάφορους από αυτούς που πήρε ο Παναθηναϊκoς. Έγινε τραγική δουλειά το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Η άγνοια του Αλαφούζου και του περιβάλλοντός του ευθύνεται, αφού τον Παναθηναϊκό τον διοικούσε ο Παναγόπουλος και η Μπαλωμένου. Και τώρα τον διοικεί αποκλειστικά ο Αλαφούζος που είναι παντελώς άσχετος ποδοσφαιρικά και ένας πολύ χαμηλού επιπέδου μάνατζερ που είναι στο περιβάλλον του. Όλα αυτά οδηγούν στην καταστροφή την ομάδα. Ο χρόνος χάριτος πέρασε, τα χρέη του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού δεν αποτελούν πια δικαιολογία. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλα έσοδα πλέον, από τηλεοπτικά, από χορηγούς, είναι μεγάλη ομάδα γενικότερα ο Παναθηναϊκoς. Δε νομίζω ότι μπορεί ο Μπόλονι να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, ήταν μεγάλος παίκτης, κάποιοι λένε ότι ήταν και καλός προπονητής αν και δεν γνωρίζω να έχει πετύχει κάτι σημαντικό. Αλλά η ηλικία του είναι αποτρεπτική, έχει αλλάξει η προπονητική πια. Όταν απολύεσαι από τη Γάνδη τη μία μέρα, δεν γίνεται να έρχεσαι στον Παναθηναϊκό για να τον αναστήσεις την επόμενη. Και η επιλογή Δώνη ήταν λάθος και η επιλογή Πογιάτος ήταν λάθος, και τώρα ήρθε και τρίτωσε με τον Μπόλονι. Και τον Βέλεθ μας είχαν προτείνει και τον Σάντσες και τον Αγιούμπ. Δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να τους πάρουμε, γιατί η ηλικία, σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία και τα χρήματα που ζητούσαν, θα οδηγούσαν σε αυτοκτονία την AΕΛ".

"Ο Λιβάγια θα φύγει από την ΑΕΚ"

Ποια είναι η άποψη που έχετε για την φετινή AΕΚ και, κυρίως, από πού προέκυψε η οικειότητα που έχετε με τον Λιβάγια;

"Η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιρική λογική, το περιβάλλον της είναι ποδοσφαιρικό. Ο Ίβιτς είναι εξαιρετική επιλογή και ο Δημητριάδης που είναι στον πάγκο και ο Παναγιωτάρας, ξέρουν ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα. Έχει τις δυνατότητες να κάνει καλές επιλογές η ομάδα, αλλά υπάρχει το ανάχωμα της οικονομικής αδυναμίας λόγω επιλογής να μην χαλάει λεφτά για να φτάσει να γίνει επιπέδου Ολυμπιακού ή ΠΑOΚ. Η απόσταση είναι μεγάλη. Αν τα λεφτά πηγαίνουν στο γήπεδο θα το δεχτώ. Αν όμως είναι άποψη, πολύ σύντομα θα είναι μακριά από τους διεκδικητές τού πρωταθλήματος. Στον Λιβάγια δίνει πολύ λίγα χρήματα γιατί γιατί είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Είναι σημαντικό που η AΕΚ κατάφερε και πήρε πρωτάθλημα με λίγα χρήματα. Κι ο Αραούχο και ο Σιμόες και ο Γιόχανσον είχαν έρθει με λίγα χρήματα, αλλά χάλασε ο κορμός που επί Χιμένεθ είχαν πάρει πρωτάθλημα. Θαύματα δεν γίνοται κάθε μέρα, ο Λιβάγια θα φύγει σίγουρα από την AΕΚ. Και τα ΜΜΕ που ελέγχει η AΕΚ το καλλιεργούν ήδη. Δεν αποτελεί πρώτη βασική επιλογή και μπαίνει μόνο όταν πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Φάνηκε ότι και με τη Ζόρια αυτός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γνωριζόμαστε εξωποδοσφαιρικά, μένει στη Γλυλάφα, έχουμε επιλέξει το ίδιο εστιατόριο για να τρώμε καθημερινά, είναι εξαιρετική προσωπικότητα και χαρακτήρας".



Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον Ολυμπιακό.

"Θα δώσω μια συμβουλή στον Ολυμπιακό: Να κρατάνε μικρό καλάθι γιατί ο Oλυμπιακός ναι μεν ως ομάδα έχει τεράστια διαφορά αυτή την περίοδο από AΕΚ και ΠΑOΚ. Με ρόστερ που είναι πρωτοφανές για ελληνική ομάδα, μόνο τον πάγκο να δει κανείς και καταλαβαίνει. Αλλά δυστυχώς, όπως έχει αποδεχιτεί από το 1996, στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κερδίζει παντα ο καλύτερος. Η παράγκα του Θωμά και πλέον του Γιάννη Παπαδόπουλου και των υπολοίπων υποχειρίων που είναι στην ΕΠΟ, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον Ολυμπιακό. Ας κοιτάξουν μόνο τις κίτρινες που έχει η AΕΚ μέχρι στιγμής φέτος, είναι μόνο 9 μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά και τις αποφάσεις του VAR". 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags