Facebook Pixel Ελλάδα - Κύπρος: Οι νέοι ήταν ωραίοι - Κέρδισε Κύπρο και... παίκτες η ανανεωμένη Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-11-11 18:36:00

Οι νέοι ήταν ωραίοι - Κέρδισε Κύπρο και... παίκτες η ανανεωμένη Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Οι νέοι ήταν ωραίοι - Κέρδισε Κύπρο και... παίκτες η ανανεωμένη Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα - Κύπρος: Θετικά δείγματα γραφής έδωσε η ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε με 2-1 της Κύπρου σε φιλικό ματς στη Ριζούπολη.

Οι Χρήστος Τζόλης (8') και Γιώργος Γιακουμάκης (17') άνοιξαν λογαριασμό στο σκοράρισμα με τη φανέλα της Εθνικής, ενώ οι Κύπριοι μείωσαν με τον Ηλία στο 58'. Ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι για την Ελλάδα στο 68'.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έδωσε ευκαιρίες σε νέους παίκτες και είδε τους Χατζηγιοβάνη και Γιακουμάκη να έχουν εξαιρετική παρουσία στο ντεμπούτο τους με το εθνόσημο. Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Τζόλης, ενώ καλός ήταν ο Φορτούνης, αλλά και ο Κουρμπέλης που αγωνίστηκε ως στόπερ.

Με δεδομένη την απουσία του Μάνταλου, οι Τζόλης, Χατζηγιοβάνης και Φορτούνη θέτουν υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα στα παιχνίδια του Nations League που ακολουθούν (με Μολδαβία στις 15/11 και Σλοβενία στις 18/11), ενώ ο δοκιμή με Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας έδειξε τις προθέσεις του Φαν'τ Σχιπ για επερχόμενα ματς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Μπάρκας, με αμυντική τετράδα τους Μαυρία, Κουρμπέλη, Μιχαηλίδη και Τσιμίκα, από δεξιά προς αριστερά. Ο Ζέκα ήταν ο μοναδικός αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του τους Μπακασέτα και Φορτούνη. Στα άκρα κινήθηκαν οι Τζόλης και Χατζηγιοβάνης, με τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3) αγωνίστηκε η Κύπρος του Γιόχαν Βάλεμ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δημητρίου, με δίδυμο στόπερ τους Κατελάρη και Σιέλη, δεξί μπακ τον Χάρη Κυριάκου και αριστερό τον Ιωάννου. Χαράλαμπος Κυριάκου, Γκόγκιτς και Αρτυματάς συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ στην επίθεση κινήθηκαν οι Πίττας, Ηλία και Αντωνίου.

Το ματς

Η Ελλάδα κυριάρχησε από την αρχή του ματς, δείχνοντας διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και με τους μεσοεπιθετικούς της να μπαίνουν ορεξάτοι στο παιχνίδι. Η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των Ελλήνων διεθνών, που έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 4' η Ελλάδα προειδοποίησε, με τον Φορτούνη να περνά ωραία μπαλιά για τον Τσιμίκα, που νικήθηκε από τον Δημητρίου. Στο 8' η Εθνική μας βρήκε το γκολ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό. Ο Μπακασέτας πέρασε στον Φορτούνη και αυτός γύρισε προς τον Γιακουμάκη. Το σουτ του σέντερ φορ της Ελλάδας αποκρούστηκε από τον Δημητρίου, αλλά στην επαναφορά ο Τζόλης σκόραρε με δεξί σουτ προ κενής εστίας και πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο για το 1-0!

Στο 15' ο Γιακουμάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία με κακό τελείωμα από σέντρα του Τσιμίκα, στο 17' όμως βρήκε δίχτυα. Το πρώτο γκολ του Γιακουμάκη με την Εθνική, και μάλιστα στο ντεμπούτο του, ήρθε μετά από μακρινή μπαλιά του Κουρμπελή. Ο Γιακουμάκης κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με δύσκολο τελείωμα με το δεξί στην κίνηση "έγραψε" το 2-0.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το δεύτερο γκολ, με την Ελλάδα να γίνεται κάπως πιο απρόσεκτη στην κυκλοφορία της μπάλας και τους Κύπριους να αμύνονται καλύτερα, περιορίζοντας τη δημιουργία του Φορτούνη και τις επελάσεις των Τζόλη, Χατζηγιοβάνη. Αυτός που ανέλαβε μεγάλο βάρος στην επιθετική ανάπτυξη ήταν ο Τσιμίκας, ο οποίος είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 33', με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και δεξί σουτ που κατέληξε λίγο άουτ.

Οι πέντε αλλαγές που έκανε ο Φαν'τ Σχιπ στο ημίχρονο (Λαμπρόπουλος, Πέλκας, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης και Λημνιός εντός αντί των Τσιμίκα, Ζέκα, Τζόλη, Μπακασέτα και Φορτούνη) αποσυντόνισαν κάπως την Εθνική, η οποία μπήκε μουδιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58' η Κύπρος ξαναμπήκε στο ματς, μειώνοντας σε 2-1 με τυχερό γκολ. Ένα μακρινό σουτ του Αντωνίου κόντραρε και η μπάλα στρώθηκε στον Ηλία, ο οποίος βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μπάρκα και τον νίκησε με προβολή.

Από το 65' και έπειτα η Ελλάδα άρχισε να επιβάλλει ξανά τον ρυθμό της, με τους Χατζηγιοβάνη, Λημνιό και Γιακουμάκη να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, ασκώντας πίεση στους Κύπριους αμυντικούς. Στο 68' οι Μπουχαλάκης και Χατζηγιοβάνης συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να γυρίζει για τον Γιακουμάκη και τον Σιέλη να στερεί από τον Έλληνα επιθετικό το δεύτερο γκολ του με σωτήρια προβολή. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Στο 74' ο Δημητρίου έκανε δύσκολη απόκρουση σε εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη.

Ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο τελευταίο τέταρτο, αφού ταλαιπώρησε την άμυνα της Κύπρου, κάνοντας συνεχείς κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα στην αριστερή πλευρά. Στο 78' ο άσος του Παναθηναϊκού συνέκλινε και σούταρε με το δεξί στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 85' έγινε αποδέκτης ωραίας κάθετης μπαλιάς του Μπουχαλάκη, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει τον Δημητρίου σε τετ α τετ και έχασε την ευκαιρία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Χατζηγιοβάνης, Τζόλης και Γιακουμάκης.
‘Επαιξαν επίσης: Λημνιός, Λαμπρόπουλος, Πέλκας, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης, Ρότα.

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ. Κυριάκου, Χ. Σιέλης, Ν. Ιωάννου, Κατελάρης, Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία
Έπαιξαν επίσης: Καρώ, Κάστανος, Κούσουλος, Θ. Ιωάννου, Παπαφώτης, Τζιονί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags