Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Βόμβες Γκαρσία! Διώχνει μεγάλο συμβόλαιο - Ζήτησε παίκτη απ' τον Ιβάν - "Μπουνιές" με Φερέιρα!
| 2020-11-14 19:35:00

Βόμβες Γκαρσία! Διώχνει μεγάλο συμβόλαιο - Ζήτησε παίκτη απ' τον Ιβάν - "Μπουνιές" με Φερέιρα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Βόμβες Γκαρσία! Διώχνει μεγάλο συμβόλαιο - Ζήτησε παίκτη απ' τον Ιβάν - "Μπουνιές" με Φερέιρα!

Ένα από τα μεγάλα θέματα του ΠΑΟΚ στο τελείωμα της περσινής σεζόν ήταν το κέντρο, καθώς οι απώλειες των Μαουρίσιο και Μίσιτς αποδυνάμωσαν αισθητά τον άξονα του Δικεφάλου, που βρέθηκε να αναζητά λύσεις πρώτης γραμμής.

Εάν κάποιος έλεγε πως λίγο καιρό αργότερα το κέντρο θα αποτελούσε την πλέον δυνατή γραμμή της ομάδας σίγουρα κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Κι όμως, τόσο ο Αμπέλ Φερέιρα μέχρι να αποχωρήσει όσο και ο διάδοχός του, Πάμπλο Γκαρσία, βρήκαν τον τρόπο να καλύψουν τις αδυναμίες.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόκτηση του Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος έγινε βασικός με το... καλημέρα και όσο περνά ο καιρός γίνεται πάρα πολύ κρίσιμος στη συνολική λειτουργία και στη δημιουργία των Ασπρόμαυρων. Ο Αυστριακός ήταν επιλογή του Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος τον έφερε από τη Ραπίντ Βιέννης, με τον Αμπέλ Φερέιρα να πείθεται από τα δείγματα γραφής και να συναινεί στη μεταγραφή του.

Εκεί που ο Φερέιρα έκανε εξαιρετική δουλειά ήταν η περίπτωση του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός στερούταν σταθερότητας τις προηγούμενες σεζόν, όταν χρησιμοποιούταν κατά κόρον σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που τον τράβηξε πιο πίσω και ανέδειξε πλήρως τις αρετές του παιχνιδιού του, με τον Ελ Καντουρί να είναι πλέον ένα πληρέστατο "εξαρο-οκτάρι" και να αποτελεί αυτή τη στιγμή τον Νο.1 μέσο του ΠΑΟΚ. Διόλου τυχαίο που ο Φερέιρα τον... λάτρεψε από τις πρώτες μέρες του στον Δικέφαλο.

Αντιθέτως, τα πράγματα επί Φερέιρα δεν πήγαν καλά για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες μετά την επάνοδό του από τραυματισμό. Αυτός που τον "αναγέννησε" ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, που τον... πάει με χίλια! Ο Ουρουγουανός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος καθιερώνεται σιγά σιγά και αναμένεται να αποτελέσει παίκτη-κλειδί στα πλάνα του προπονητή του.

Τί μέλλει γενέσθαι για τον Δικέφαλο; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκαρσία έχει ζητήσει την απόκτηση ενός ακόμα χαφ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή, προσδίδοντας κι άλλο βάθος στο ρόστερ. Πίσω από τους τρεις προαναφερθέντες υπάρχει και ο ταλαντούχους Νινούα, που αποτελεί κυρίως επένδυση για το μέλλον.

Όσο για το πού θα χωρέσει ο παίκτης που θα αποκτηθεί, πρόθεση των Θεσσαλονικιών είναι να βρεθεί άκρη για την αποχώρηση του Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και δείχνει να μην απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Γκαρσία, αφού το παιχνίδι του δεν έχει εξελιχθεί. Ο Εσίτι παραμένει μονοδιάστατος, με χτυπητές αδυναμίες στον τομέα της δημιουργίας και τον τρόπο που μοιράζει την μπάλα, όντας συχνά παραφωνία. Το "βαρύ" συμβόλαιό του είναι δυσανάλογο με αυτά που προσφέρει και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην Τούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντολή Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ - Θα "τρελαθεί" ο Φερέιρα - Αυτό αλλάζει στην προπόνηση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags