Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατάκα-ανατροπή για Σεμέδο: "Θα κάνει τα... ρεπό στη Λίβερπουλ;" - Αποκάλυψη-φωτιά για Τσιμίκα!
| 2020-11-15 16:00:00

Ατάκα-ανατροπή για Σεμέδο: "Θα κάνει τα... ρεπό στη Λίβερπουλ;" - Αποκάλυψη-φωτιά για Τσιμίκα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκα-ανατροπή για Σεμέδο: "Θα κάνει τα... ρεπό στη Λίβερπουλ;" - Αποκάλυψη-φωτιά για Τσιμίκα!

Ολυμπιακός: Η Λίβερπουλ έχασε πριν μερικές ημέρες τον Τζο Γκόμεζ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης της Εθνικής Αγγλίας και θα μείνει εκτός για τρεις μήνες. Προηγήθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ενώ εκτός είναι για είκοσι μέρες και ο Φαμπίνιο που μπορεί να καλύψει κενά στο κέντρο της άμυνας.

Αυτήν τη στιγμή η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει μείνει με τρία σέντερ μπακ, τον 19χρονο Ρις Γουίλιαμς, τον 23χρονο Νατ Φίλιπς και τον 29χρονο Ζοέλ Μάτιπ που είναι εύθραυστος και δεν γεμίζει το μάτι, αν και έχει τα στοιχεία που θέλει ο Γιούργκεν Κλοπ, δηλαδή να κουβαλά μπάλα με επιτυχία σε όλο τον άξονα, ένα ρόλο που μπορεί να αναλάβει ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Οπότε η είδηση που μετέδωσε το πορτογαλικό "SIC Noticias" για το ενδιαφέρον των «Κόκκινων» για τον αμυντικό του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης δεν θα έπρεπε να ηχήσει σαν κεραυνός εν αιθρία. Ειδικά από τη στιγμή που μετά τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα είναι δεδομένο, ότι οι κεραίες της αγγλικής ομάδας πιάνουν καλύτερα την... πειραϊκή συχνότητα.

Πληρεί τις προδιαγραφές

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σκοτίδα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Σεμέδο να αλλάξει λιμάνι. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων της Λίβερπουλ, διευθυντής της ιστοσελίδας liverpool.gr και παραγωγός της διαδικτυακής εκπομπής “Red Glasses” στο κανάλι liverpool.gr-tv στο Youtube μίλησε στο Sportdog για την υπόθεση και ανέλυσε τα δεδομένα.

«Έχω αποσπασματική εικόνα από τον Σεμέδο. Τον είδα συμπτωματικά, όταν μελετούσα το καλοκαίρι την περίπτωση Τσιμίκα. Ο Σεμέδο σωματικά είναι πολύ καλός. Είναι γρήγορος και δυνατός. Είναι θηρίο. Κουβαλά τη μπάλα τη μπάλα, όχι σαν τον Φαν Ντάικ με μπαλιές 40 μέτρων, αλλά είναι θετικός. Ο Κλοπ μας έχει εκπαιδεύσει για το τι ζητά. Ο Σεμέδο πληρεί τις προδιαγραφές», ήταν το πρώτο σχόλιο του οπαδού της Λίβερπουλ για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Ποιες είναι οι δυσκολίες της μεταγραφής;

«Το σημαντικό ερώτημα είναι τα λεφτά. Αυτήν τη στιγμή ο Πορτογάλος στόπερ είναι δευτεροτρίτος στη λίστα. Είναι κοντά στα λεφτά του Καμπάκ της Σάλκε και του Μπεν Γουάιτ της Μπράιτον, ο οποίος σαν όνομα δεν κάνει γκελ, ωστόσο είχε γεμάτη χρονιά στην Τσάμπιονσιπ, ένα πρωτάθλημα με κλωτσομπουνίδια. Για να αντέξεις σε ρυθμούς και στη μάχη του πρωταθλήματος, προφανώς κάτι λέει. Εγώ τον έχω παρακολουθήσει τον Γουάιτ και έχω να πω, ότι ο τύπος κατέχει το τόπι. Αυτός που προηγείται είναι ο Καμπάκ. Η Σάλκε έχει οικονομικά προβλήματα. Και ο Καμπάκ έχει καλά στοιχεία. Υστερεί όμως στο ύψος σε σχέση με τον Σεμέδο».

Τι έγινε με Τσιμίκα

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το θέμα όσον αφορά το οικονομικό;

«Για να γίνει κάτι, όπως με την υπόθεση Τσιμίκα θα κριθεί από το εάν και εφόσον ταιριάζουν οι όροι που θα συζητηθούν, αν φτάσουν σε συζητήσεις. Μιλάω για την τιμή που θα πληρώσει η Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό, μισθό που θα συζητήσει ο παίκτης, τα μπόνους επίτευξης στόχων και η αμοιβή του ατζέντη. Είναι μία εξίσωση, η οποία δεν είναι τόσο απλή. Έκατσε η φάση με τον Τσιμίκα το καλοκαίρι που ήταν δεύτερος στη λίστα πίσω από τον Τζαμάλ Λούις. Η Λίβερπουλ δεν είχε όρεξη να δώσει 20 εκατ. Ευρώ. Οι συζητήσεις χάλασαν. Τον Λούις δεν τον θεωρώ καλύτερο του Κώστα, αλλά πιο έμπειρο στην Πρέμιερ Λιγκ και δυνατότερο σε φυσική κατάσταση. Κακά τα ψέματα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να γίνει μία μεταγραφή. Δεν τα βρήκαν όμως με τη Νόριτς, η οποία τον πούλησε εν τέλει με 13 εκατ. ευρώ στη Νιούκαστλ, σχεδόν με τα ίδια λεφτά που πήρε η Λίβερπουλ τον Τσιμίκα. Γιατί τα πραγματικά λεφτά της μεταγραφής του Τσιμίκα είναι 11,75 εκατ.ευρώ συν τα μπόνους που ανεβάζουν το ποσό στα 16 με 18 εκατ. Βλέπετε λοιπόν τώρα, ότι ο Τσιμίκας έχει παίξει ένα ματς. Θα παίξει ο Κώστας, αλλά για να παίξει σε διάρκεια πρέπει να δουλέψει περισσότερο με το σώμα του».

Θα πειστεί ο Σεμέδο;

Ο Σεμέδο πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο με τους παίκτες του Ολυμπιακού που πιάστηκαν σε κορωνοπάρτι σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού. Πόσο μπορεί να επηρεάσει το κρούσμα απειθαρχίας τη μεταγραφή από τη στιγμή που ο Πορτογάλος έχει δώσει δικαιώματα;

«Θα σας απαντήσω διαφορετικά. Και ο Καμπάκ είχε θέματα πειθαρχίας. Ο Λόβρεν που όλοι έφτυναν ήθελε να φύγει από το καλακαίρι του 2019. Είχε πει του προπονητή “κόους θέλω να φύγω, για να παίζω”. Είναι διεθνής με την Κροατία, είχε και Euro μπροστά του. Τον έπεισε ο Γερμανός να μείνει ένα χρόνο ακόμα για να παίξει τα ρεπό των άλλων, γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έβαζε πλάτη στα αποδυτήρια και τα εμψύχωνε. Είναι σημαντικό για τον Κλοπ να έχει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Όποιος νομίζει, ότι έχει πρόβλημα συμπεριφοράς πάει πίσω στη λίστα. Εγώ δεν ξέρω τον Σεμέδο. Απλά σας λέω ποιο είναι το σκεπτικό του Γερμανού».

Μιλώντας για την περίπτωση Σεμέδο ο Γιάννης Σκοτίδας υπογράμμισε το θέμα του χρόνου συμμετοχής. «Πέρσι όλη η ομάδα πήγαινε τρένο με ένα αριστερό μπακ και ένα δεξί μπακ. Δεν είχε μπακ απ, αν γινόταν κάτι όπως τώρα. Δεν είναι στη λογική του Γερμανού να έχει δύο πρωτοκλασσάτους παίκτες για κάθε θέση. Με την κοινή λογική αν το πάρετε, πείτε μου, ποιός πρωτοκλασσάτος θα έρθει για να κάτσει στον πάγκο και να κάνει τα ρεπό του άλλου; Αν είναι και διεθνής τότε δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, γιατί θα θέλει χρόνο. Με τον Κλοπ δεν γίνεται να ζητήσεις χρόνο. Είναι στην κρίση του.

Αν γυρίσει ο Φαμπίνιο θα καλύψει μεγάλη τρύπα. Οπότε δεν θα πάρει έναν παίκτη για πρωτοκλασσάτο, αλλά ένα καλό μπακ απ. Είναι και αυτό σημαντικός παράγοντας. Μπείτε στη θέση του Σεμέδο. Παίζει Champions League, ενδεκαδάτος, είναι και διεθνής. Γιατί να έρθει στη Λίβερπουλ και να παίξει τριτοτέταρτος;»

Αξίζει ο Σεμέδο τα 20 εκατ. ευρώ που ζητά ο Ολυμπιακός;

«Αν είναι να δώσει 20 εκατ. ευρώ χωρίς τα επιπλέον (μπόνους κλπ) για ένα παίκτη από πρωτάθλημα που δεν είναι ανταγωνιστικό, όπως το γερμανικό ή το αγγλικό, η εξίσωση είναι απλή σε αυτήν την περίπτωση. Όλα έχουν να κάνουν με το τι θέλει να δώσει ο Γερμανός. Επίσης είναι ποιος θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις. Η Σάλκε ή ο Ολυμπιακός; Για παράδειγμα τον Ζότα που τον πήρε σε δόσεις, τον πήρε γιατί η Γουλβς δεν είχε πρόβλημα να τον δώσει έτσι. Αν η Γουλβς είχε άλλη πολιτική στην υπόθεση δεν θα τον έπαιρνε η Λίβερπουλ και ας καιγόταν για τον παίκτη. Αν όλα είναι καλά για όλους τους άλλους και ξαφνικά ο Ολυμπιακός κατεβάσει τις απαιτήσεις του με μικρή προκαταβολή και δόσεις τότε μπορεί να πει η Λίβερπουλ “γιατί να μην τον πάρω; Ευκαιρία είναι για ένα καλό μπακ απ”. Αλλά πρέπει να πειστεί και ο παίκτης για να κάνει τα ρεπό των άλλων. Γιατί αν γυρίσει ο Φαν Ντάικ και ο Γκόμες και με Μάτιπ και Φαμπίνιο θα πάει πέμπτος. Οπότε καταλαβαίνετε, ότι είναι περίπλοκο το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με αυτόν "παραληρούν" στο λιμάνι - Του ετοιμάζει συμβόλαιο ο Μαρινάκης - Απίστευτη ψυχάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags